22 Νοεμβρίου, 2020

Ψωμί με μέντα και κουκουνάρια

 Ψωμί με μέντα και κουκουνάρια 


Υλικά

  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο 
  • 3 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι 
  • 1 ποτήρι  νερό
  •  1/2 κ. γ. αλάτι 
  • 1 κ. γ. μαγιά  
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη 
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένη μέντα 
  • 1 κ. γ. δυόσμο 
  • 2 κ. σ. σπόρους κουκουναριού. 

Εκτέλεση

Βάζουμε το αλεύρι με τη μαγιά σε μία ανοιχτή λεκάνη, τα ανακατεύουμε, προσθέτουμε το δυόσμο, τη μέντα, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, τους σπόρους κουκουναριού και το αλάτι. Ζεσταίνουμε ελαφρά το νερό και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να γίνει λεία και ελαστική. Σκεπάζουμε τη ζύμη με βρεγμένο, πολύ καλοστυμμένο πανί (πετσέτα) και την αφήνουμε να φουσκώσει στο Θερμοθάλαμο του φούρνου. 'Οταν φουσκώσει αρκετά, πλάθουμε τη ζύμη στα χέρια μας και σχηματίζουμε μικρά ψωμάκια, τα αλείφουμε με 1 κ. σ. ελαιόλαδο και τα βάζου-με σε ελαφρά λαδωμένο ταψάκι. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 50' - 60'. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Σέσκουλο εκτός από τις γαστρονομικές του αρετές διαθέτει και ορισμένες φαρμακευτικές ιδιότητες.

• Σέσκλο • λαχανίδα   Beta valgarίs Οικογένεια Χηνόποδιοειδών  Σέσκουλο  Ιστορία του φυτού  Το σέσκουλο, ενώ Θεωρείται πρωτίστως λαχανικό, έ...