Πολπέτες

Πολπέτες  

Υλικά 


  • 2 μέτριες πατάτες 
  • 1/2 κιλό κιμά 
  • 1 κρεμμυδάκι 
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο 
  • 1 αυγό και 
  • 1 κροκάδι 
  • αλάτι και πιπέρι 
  • φετάκια ψωμιού 
  • βούτυρο 
  • ντομάτα 
  • μάίντανό 


Εκτέλεση 

Βράζετε τις πατάτες, τις καθαρίζετε και, πριν κρυώσουν, τις περνάτε από τη μηχανή του πουρέ. Προσθέτετε στον πουρέ τον κιμά, το κρεμμυδάκι αφού το σοτάρετε με λίγο βούτυρο, το αυγό ελαφρά χτυπημένο, αλάτι και πιπέρι. Δουλεύετε καλά το μίγμα και το αφήνετε στο ψυγείο, για να παγώσει και να σφίξει. Το πλάθετε σε πολπέτες και τις αλευρώνετε. Ζεσταίνετε σε τηγάνι λίγο βούτυρο και τηγανίζετε τις πολπέτες. Κόβετε με κουπ πατ φετάκια ψωμιού στη διάμετρο που έχουν οι πολπέτες. Τα τηγανίζετε ελαφρά με λίγο βούτυρο. Βάζετε επάνω στα φετάκια ψωμιού τις πολπέ-τες και τις γαρνίρετε με ντομάτα και μάίντανό. 

Σημ.: Ετοιμάζετε το μίγμα για πολπέτες όπως περιγράφεται ανωτέρω. Το πλάθετε όπως τα σουτζουκάκια. Χτυπάτε ελαφρά 1 αυγό και 1 ασπράδι με 1 κουταλάκι λάδι. Αλευρώνετε τις πολπέτες, τις βουτάτε στο αυγό, τις τυλίγετε στη γαλέτα και τις τηγανίζετε με βούτυρο ή με λάδι ραφινέ. Σερβίρετε με σαλάτα ή με νόστιμη σάλτσα ντομάτας. 


Σχόλια