Αγκινάρες γεμιστές με τυρί
Υλικά
- 12 καρδιές αγκινάρας
- 150 γραμμ. ροκφόρ
- 150 γραμμ. μυζήθρα
- 150 γραμμ. κρέμα γάλακτος
- 2 ντομάτες όχι πολύ ώριμες
- 1 σφιχτό αυγό για γαρνιτούρα
- 1 μαρούλι,
- 1 λεμόνι λάδι, αλάτι
Εκτέλεση
Διαλέγετε αγκινάρες όχι πολύ μεγάλες και τις καθαρίζετε. Ζεσταίνετε νερό με λίγο αλάτι και το χυμό του λεμονιού. Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνετε τις αγκινάρες και αφήνετε να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν. Στραγγίζετε καλά και τις βάζετε αναποδογυρισμένες σ' ένα πιάτο. Στο μεταξύ, ετοιμάζετε την κρέμα τυριού για τη γέμιση. Περνάτε από το μίξερ το ροκφόρ, προσθέτετε τη μυζήθρα λιωμένη με το πιρούνι και τελευταία την κρέμα γάλακτος χτυπημένη. Δουλεύετε με ξύλινο κουτάλι μέχρι να γίνει μια ελαφριά κρέμα. Δοκιμάζετε και αν θέλετε ρίχνετε πιπέρι. Βάζετε την κρέμα σε πάνινη σακούλα με κορνέ και πιέζοντας γεμίζετε τις αγκινάρες. Γαρνίρετε με τα φύλλα του μαρουλιού, τις ντομάτες κομμένες κομματάκια και το αυγό ψιλοκομμένο. Ρίχνετε λίγο λάδι και σερβίρετε.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!