Σουφλέ με ζυμαρικά << Bolognese>>
Υλικά
- 300 γρ. μακαρόνια (στριφτά
- αλάτι
- 500 γρ. μικτό κιμά
- 2 κουτ. σούπας λάδι
- 2 κρεμμύδια 2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 3/8 λιτ. γάλα
- 4 αυγά
- 100 γρ. τριμμένο τυρί (π.χ. γκούντα)
- 1 ματσάκι μαιντανό
- βούτυρο για το ταψί
- 150 γρ. κατεψυγμένο αρακά
Εκτέλεση:
1 Βράστε τα μακαρόνια σε αρκετό αλατόνερο σύμφωνα με της οδηγίες της συσκευασίας, όχι πολύ μαλακά, μετά στραγγίστε τα, περάστε τα από κρύο νερό και αφήστε τα να στραγγίσουν.
2 Εν τω μεταξύ κάψτε το λάδι και τσιγαρίστε τον κιμά. Καθαρίστε, ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια και προσθέστε τα στον κιμά. Μετά βάλτε και τον ντοματοπελτέ, νοστιμέψτε τα με αλάτι και πιπέρι και πάρτε το σκεύος από το μάτι της κουζίνας.
3 Ανακατέψτε το γάλα με τΥ αυγά και τα 2/3 του τυριού. Πλύνετε τον μαιντανό, στραγγίστε και ψιλοκόψτε τον.
4 Βάλτε λίγο μαιντανό στην άκρη για γαρνιτούρα, τον υπόλοιπο προσθέστε τον στο μίγμα με το γάλα.
5 Βουτυρώστε ένα πυρίμαχο σκεύος, και βάλτε εναλλάξ μια στρώση μακαρόνια, κιμά και αρακά. Η πάνω στρώση να είναι μακαρόνια.
6 Περιχύστε τα με το μίγμα αυγών και γάλακτος. Ψήστε τα σε φούρνο που έχετε προθερμάνει στους 200 βαθμούς (φούρνος υγραερίου σκάλα 3) για περ. 30-40 λεπτά.
7 Περ. 10 λεπτά πριν το τέλος ψησίματος πασπαλίστε το σουφλέ με το υπόλοιπο τυρί. Σερβίρετέ το γαρνιρισμένο με μαιντανό.
Συμβουλή μας Οι χρόνοι βρασίματος που δίνονται στις οδηγίες συσκευασίας είναι λίγο περισσότεροι απ ότι πρέπει. Γιαυτό μετά από 1-2 λεπτά πριν το τέλος του χρόνου κάντε την πρώτη δοκιμή.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!