01 Δεκεμβρίου, 2020

Κλασική Κοτόσούπα αβγολέμονο

 Κλασική Κοτόσούπα αβγολέμονο

Υλικά

  •  1-1/2-2 κιλά κότα 
  •  1-1/2-2 λίτρα σπιτικό ζωμό κότας ή νερό 
  •  2-3 καρότα (κομμένα στη μέση) 
  •  2 κρεμμύδια (κομμένα στη μέσα) 
  •  1 κλαδάκι σέλινο με τη ρίζα (κομμένο) 
  •  1 φλιτζ. τσαγιού ρύζι 
  •  αλάτι, πιπέρι 
  •  1-2 αβγά 
  •  χυμό 1-2 λεμονιών 
  •  ελαιόλαδο 


Εκτέλεση 

Καθαρίζετε την κότα, αφαιρώντας τα εντόσθια, τα περιπά λίπη και κάποια πούπουλα που πιθανόν έχει. Την πλένετε με άφθονο νερό και την κόβετε σε μερίδες. Βάζετε σε μία κατσαρόλα το ζωμό ή το νερό και αφού πάρει βράση, προσθέτετε την κότα και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το ρύζι. Μόλις βράσει καλά η κότα, τη βγάζετε από την κατσαρόλα, στραγγίζετε το ζωμό, τον ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα και τον αφήνετε να πάρει βράση. 

Ρίχνετε και το ρύζι και το αφήνετε να βράσει. Εάν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο ακόμη ζωμό ή νερό, έτσι ώστε η σούπα να μείνει με μπόλικο ζωμό. 

Ετοιμάζετε το αβγολέμονο: Σπάτε σε γυάλινο βαθύ σκεύος τα αβγά και τα χτυπάτε ελαφρά με το σύρμα των αβγών ή με πιρούνι. Ρίχνετε λίγο-λίγο το χυμό λεμονιού και χτυπώντας διαρκώς, προσθέτετε σιγά-σιγά το ζουμί από το φαγητό. 

Ρίχνετε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα με το φαγητό και την κουνάτε γρήγορα, με κυκλικές κινήσεις, ώστε να πάει παντού. Σερβίρετε αμέσως. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Σέσκουλο εκτός από τις γαστρονομικές του αρετές διαθέτει και ορισμένες φαρμακευτικές ιδιότητες.

• Σέσκλο • λαχανίδα   Beta valgarίs Οικογένεια Χηνόποδιοειδών  Σέσκουλο  Ιστορία του φυτού  Το σέσκουλο, ενώ Θεωρείται πρωτίστως λαχανικό, έ...