08 Δεκεμβρίου, 2020

Γευστικό κοτόπούλο με αμύγδαλα

 Γευστικό κοτόπούλο με αμύγδαλα 

Υλικά 


  • 2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ, 
  • 1 φλιτζ. ζωμό κοτόπουλου
  •  3 κουτ. σούπας καλαμποκέλαιο, 
  • 3/4 κιλού στήθος κοτόπουλου σε φιλετάκια, 
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, 
  • 1 φλιτζ. λάχανο μιιλοκομμένο, 
  • 1 φλιτζ. σέλινο χοντρό σε φέτες, 
  • 1/4 κιλού μανιτάρια σε φέτες 
  • 1/2 φλιτζ. αμύγδαλα ασπρισμένα και κομμένα στη μέση 

Εκτέλεση 

Σε μεγάλο τηγάνι βάζετε 2 κουτ. λάδι και σωτάρετε το κοτόπουλο για δυο λεπτά. Το βγάζετε, ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι και τηγανίζετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το λάχανο και το σέλινο, ανακατεύοντας γρήγορα και συνεχώς. Τέλος, προσθέτετε τα μανιτάρια και τα αμύγδαλα να πάρουν μια βόλτα. (Θα χρειαστεί να τηγανίσετε σε δύο δόσεις). Ξαναβάζετε όλα τα υλικά στο τηγάνι και τα περιχύνετε με την εξής σάλτσα: Σε μικρό μπωλ ανακατεύετε το κορν φλάουρ, το ζωμό κοτόπουλου. Αφήνετε το φαγητό σε σιγανή φωτιά σκεπασμένο επί 10 λεπτά και σερβίρετε με ρύζι. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Σέσκουλο εκτός από τις γαστρονομικές του αρετές διαθέτει και ορισμένες φαρμακευτικές ιδιότητες.

• Σέσκλο • λαχανίδα   Beta valgarίs Οικογένεια Χηνόποδιοειδών  Σέσκουλο  Ιστορία του φυτού  Το σέσκουλο, ενώ Θεωρείται πρωτίστως λαχανικό, έ...