Σαρδέλες φούρνού με λαχανικά

 Σαρδέλες φούρνού με λαχανικά


Υλικά

 • 1/2 κιλά σαρδέλες 

• 4 μέτριες πατάτες 

• 2-3 κολοκυθάκια 

• 3 πιπεριές (2 πράσινες και 1 κίτρινη) 

• 2 μεγάλα κρεμμύδια 

• 3 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες) 

• μαϊντανό (ψιλοκομμένο) 

• 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο 

• 1 φλιτζ. τσαγιού ζωμό λαχανικών 

• χυμό 1 λεμονιού 

• 2 κουτ. σούπας φρυγανιά (τριμμένη) 

• αλάτι, πιπέρι 

Εκτέλεση

Πλένετε και καθαρίζετε καλά όλα τα λαχανικά. Τα κόβετε σε λεπτές ροδέλες και τα βάζετε σε σκεύος κατάλληλο για την εστία της κουζίνας σας, που θα μπορεί να μεταφερθεί και στο φούρνο. Ρίχνετε το μισό ελαιόλαδο, το ζωμό, αλατοπιπερωνετε και τα βράζετε για 20 λεπτά περίπου. 

Καθαρίζετε καλά τις σαρδέλες και αφαιρείτε τα κεφάλια τους. Τις αλατοπιπερώνετε και τις περιχύνετε με το χυμό του λεμονιού. Τις τοποθετείτε πάνω από τα λαχανικά και τις πασπαλίζετε με την τριμμένη φρυγανιά. 

Τοποθετείτε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο και το φή-νετε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου. Σερβίρετε τις σαρδέλες ζεστές, με επιπλέον χυμό λεμονιού. 


Σχόλια