Αγκινάρες αλά πολίτα

 Αγκινάρες αλά πολίτα

Υλικά


  • 6 αγκινάρες μεγάλες 
  • 2-3 λεμόνια, 
  • 250 γραμμ. λάδι, 
  • 1 χεριά άνηθο ψιλοκομμένο 
  • 1 χεριά μαϊντανός ψιλοκομμένος 
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • 100 γραμμ. κρεμμύδια μικρά, 
  • 3-4 καρότα 
  • 4 πατατούλες ολόκληρες 
  • μια κουταλιά αλεύρι 
  • αλάτι, πιπέρι 


Εκτέλεση 

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες από τα εξωτερικά σκληρά φύλλα και από την φλούδα του κοτσανιού. Κόβουμε κοτσάνι αφήνοντας 1-2 πόντους. Κόβουμε στην μέση τα εσωτερικά τρυφερά φύλλα και με κουταλάκι αφαιρούμε το χνούδι κάθε αγκινάρας, την κόβουμε μετά στα 2 αν είναι μεγάλη, την τρίβουμε με λεμόνι και την ρίχνουμε αμέσως σε δοχείο με αλατισμένο νερό, στο οποίο έχουμε προσθέσει χυμό λεμονιού. Ξανθίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι στην κατσαρό-λα. Ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το ανάλογο νερό, αλάτι, πιπέρι, τον άνηθο, τον μαϊντανό και αμέ-σως μετά τις αγκινάρες (τοποθετώντας τες πολύ προσεκτικά με τα κοτσάνια προς τα πάνω για να μην σπάσουν ή λιώσουν) και τα καρότα. Προσθέτουμε χυμό λεμονιού και τα μικρά κρεμμυδάκια και σκεπάζουμε τις αγκινάρες με ένα φύλλο λαδόχαρτου με μια τρύπα στην μέση για να φεύγει ο ατμός. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει. 


Σχόλια