Αγκινάρες αλά πολίτα
Υλικά
- 6 αγκινάρες μεγάλες
- 2-3 λεμόνια,
- 250 γραμμ. λάδι,
- 1 χεριά άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 χεριά μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 100 γραμμ. κρεμμύδια μικρά,
- 3-4 καρότα
- 4 πατατούλες ολόκληρες
- μια κουταλιά αλεύρι
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες από τα εξωτερικά σκληρά φύλλα και από την φλούδα του κοτσανιού. Κόβουμε κοτσάνι αφήνοντας 1-2 πόντους. Κόβουμε στην μέση τα εσωτερικά τρυφερά φύλλα και με κουταλάκι αφαιρούμε το χνούδι κάθε αγκινάρας, την κόβουμε μετά στα 2 αν είναι μεγάλη, την τρίβουμε με λεμόνι και την ρίχνουμε αμέσως σε δοχείο με αλατισμένο νερό, στο οποίο έχουμε προσθέσει χυμό λεμονιού. Ξανθίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι στην κατσαρό-λα. Ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το ανάλογο νερό, αλάτι, πιπέρι, τον άνηθο, τον μαϊντανό και αμέ-σως μετά τις αγκινάρες (τοποθετώντας τες πολύ προσεκτικά με τα κοτσάνια προς τα πάνω για να μην σπάσουν ή λιώσουν) και τα καρότα. Προσθέτουμε χυμό λεμονιού και τα μικρά κρεμμυδάκια και σκεπάζουμε τις αγκινάρες με ένα φύλλο λαδόχαρτου με μια τρύπα στην μέση για να φεύγει ο ατμός. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!