ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΑ

 ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΑ 


Υλικά 

  • 1/2 κιλό κιμά 
  • 3 κοφτά κουταλάκια σκόνη κάρι 
  • 3 κουτ. σούπας γαλέτα μερικά τουρσιά ξιδιού ψιλοκομμένα 
  • 1 αυγό 
  • 5 μικρά καρότα 
  • 4 κουταλιές αλεύρι βούτυρο, 
  • λάδι 
  • 2 ποτήρια του νερού ζωμό (από κύβο) 

Εκτέλεση 

Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ, προσθέτουμε μια κουταλιά κάρι, αλάτι, πιπέρι, το αυγό χτυπημένο, τη γαλέτα και τα αναμιγνύουμε καλά. Χωρίζουμε το μίγμα σε μπιφτεκάκια. Πλαταίνουμε κάθε ένα, βάζουμε στο μέσον λίγα από τα τουρσιά ψιλοκομμένα και το πλάθουμε. Αλευρώνουμε τα μπιφτεκάκια και τα τηγανίζουμε σε φριτούρα με βούτυρο και λάδι, μέχρις ότου ροδοκοκκινίσουν. Τα βγάζουμε και τα ρίχνουμε μέσα σε μια πλατιά κατσαρόλα ή πυρέξ. Στραγγίζουμε τη φριτούρα, την ξαναβάζουμε στο τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα, όπως και τα καρότα (ολόκληρα). Σκεπάζουμε τα μπιφτεκάκια με ζεστό ζωμό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν επί 30 περίπου λεπτά (όσο να γίνουν και τα καρότα). Διαλύουμε το υπόλοιπο κάρι, όπως και μια κουταλιά αλεύρι με λίγο κρύο νερό. Προσθέτουμε λίγο-λίγο από το ζουμί του φαγητού μέχρις ότου να ζεσταθούν κι έπειτα τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας μέχρις ότου ψηθεί το αλεύρι και δέσει η σάλτσα. Το σερβίρουμε σε βαθουλή πιατέλα και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. 


Σχόλια