Κοτοπουλάκια γεμιστά με ρύζι

 Κοτοπουλάκια γεμιστά με ρύζι 

Υλικά


  • 5 κ 1/2 φλ. ζωμός κοτόπουλου 
  • 1 κ 1/2 κουτ. γλ. αλάτι 
  • 3/4 φλ άγριο ρύζι 
  • 1 κ 1/2 φλ ρύζι μακρύκοκκο 
  • 500 γρ. χοιρινά λουκάνικα (μόνο τη σάρκα τους) 
  • 1 κ 1/2 φλ σέλερι ψιλοκομμένο 
  • 1 φλ κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • 6 κοτοπουλάκια (600-700 γρ. το καθένα) 
  • 400 γρ. κομπόστα με Βερίκοκα (σε Βαζάκι) 

Εκτέλεση

Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζετε 5 φλιτζάνια από τον ζωμό με λίγο αλάτι, να βράσει. Ρίχνετε μέσα το άγριο ρύζι, σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 20 λεπτά. Προσθέτετε το μακρύκοκκο ρύζι και σιγοβράζετε για 25-30 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφηθεί το νερό. 

Σε τηγάνι και σε μέτρια θερμοκρασία τηγανίζετε τη σάρκα από τα λουκάνικα, το σέλερι και το κρεμμύδι, ώσπου τα λουκάνικα να πάρουν «χρώμα» και να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέτετε το μίγμα του ρυζιού και ανακατεύετε καλά. 

Μοιράζετε περίπου 3/4 φλιτζανιού σε κάθε κοτοπουλάκι και αδειάζετε την υπόλοιπη γέμιση σε πυρίμαχο σκεύος. Σκεπάζετε και αφήνετε στην άκρη. Βάζετε τα κοτοπουλάκια με το στήθος προς τα πάνω σε ρηχό ταψί, δένετε τα μπουτάκια τους και ψήνε-τε χωρίς καπάκι στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. 

Σε μικρή κατσαρόλα βάζετε τα βερίκοκα και τον υπόλοιπο ζωμό να βράσουν. Περιχύνετε τα κοτοπουλάκια και ψήνετε για 35-40 λεπτά, αλείφοντάς τα μερικές φορές. Βάζετε το πυρίμαχο σκεύος με τη γέμιση που έχετε κρατήσει στον φούρνο για να ψηθεί τα τελευταία 35-40 λεπτά του ψησίματος των κοτόπουλων. Μεταφέρετε σε πιατέλα και σερβίρετε 


Σχόλια