Κοτόπουλο τυλιγμένο σε προσούτο

 Κοτόπουλο τυλιγμένο σε προσούτο

Υλικά 


  • 1/2 φλ. σπανάκι (κατεψ.) 
  •  1 κουτ. ελαιόλαδο 
  • 1/2 φλ. τυρί κρέμα  
  • 12 κρεμμυδάκια στιφάδου 
  • 1/2 κουτ. μοσχοκάρυδο τριμμένο  
  • 1 και 1/2 φλ. μανιτάρια σε φετούλες 
  • 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα (περίπου 200 γρ. το καθένα)  
  • 4 φέτες προσούτο  
  • 2 κουτ. βούτυρο  
  • 1 κουτ. αλεύρι 
  • 1 φλ. λευκό ή κόκκινο ξυρό κρασί 
  • 1 ½ φλ ζωμός κοτόπουλου 
  • αλατοπιπερώνετε

Εκτέλεση

Αφήνετε το σπανάκι να ξεπαγώσει και το στύβετε καλά με τις παλάμες σας ή με πιρούνι, να φύγουν τελείως τα υγρά του. Το ανακατεύετε με το τυρί κρέμα και το μοσχοκάρυδο και το αλατοπιπερώνετε. Με κοφτερό μαχαιράκι κάνετε μία χαρακιά στο πλάι του κάθε στήθους απάτο κοτό-πουλο (χωρίς να το κόψετε) και χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας ανοίγετε τη χαρακιά, να γίνει σαν «τσέπη. Γεμίζετε το κάθε άνοιγμα με το μίγμα από το σπανάκι και πιέζετε πάλι τις άκρες, για να κλειστεί μέσα η γέμιση. Διπλώνετε το κάθε κομμάτι σφιχτά με 1 φέτα από προσούτο και το στε-ρεώνετε με οδοντογλυφίδες. Τα σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο ή διαφανή μεμβράνη και τα βάζε-τε στο ψυγείο για 1 ώρα. Ζεσταίνετε το βούτυρο και το λάδι σε κατσαρόλα και τηγανίζετε το κοτό-πουλο για 2-3 λεπτά την κάθε πλευρά. Το μεταφέρετε σε ταψάκι και διατηρείτε ζεστό. Ρίχνετε στο τηγάνι τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια και τα τηγανίζετε για 2-3 λεπτά. Πασπαλίζετε με το αλεύ-ρι, ανακατεύετε και προσθέτετε σιγά-σιγά το κρασί και μετά τον ζωμό. Τα αφήνετε να βράσουν, α-νακατεύοντας συνέχεια. Αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε το κοτόπουλο με τη σάλτσα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-30 λεπτά. Γυρίζετε τα κομμάτια και τα ψήνε-τε για 10 λεπτά ακόμα ή ώσπου να ψηθούν καλά ως το κέντρο τους. Τα βγάζετε, αφήνετε να κρυώ-σουν για 5 λεπτά, αφαιρείτε τις οδοντογλυφίδες και σερβίρετε με τη σάλτσα τους και με πουρέ α-πό καρότα και βρασμένα φασολάκια. 


Σχόλια