09 Δεκεμβρίου, 2020

Φακές πιλάφι με ρύζι

 Φακές πιλάφι με ρύζι 


Υλικά

  • 1 1/2 φλιτζ. τσαγιού χοντρές φακές 
  • 1 κρεμμύδι 
  • 2 σκελίδες σκόρδο 
  • 1 φύλλο δάφνη 
  • 1 κλωνάρι ρίγανη 
  • 150 γραμμ. λάδι 
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ρύζι 
  • 3 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες 
  • αλάτι, πιπέρι 

Εκτέλεση

Προετοιμάζουμε και βράζουμε τις φακές μαζί με τη δάφνη και τη ριγανη. Αφαιρούμε και πετάμε την δάφνη και την ρίγανη, στραγγίζουμε μετά τις φακές και τις αφήνουμε να περιμένουν. Ροδίζουμε με το λάδι στην κατσαρόλα το ψιλοκομμένο κρεμ-μύδι. Προσθέτουμε το ρύζι και το αφήνουμε να καβουρδιστεί και αυτό λιγάκι. Ρίχνουμε τις ντομάτες και λίγο ζωμό κρέατος και όταν αρχίσει η βράση, ρίχνουμε μέσα και τις στραγγισμένες φακές και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί, να πιούν και να γίνουν ένα σπυρωτό πιλάφι. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Σέσκουλο εκτός από τις γαστρονομικές του αρετές διαθέτει και ορισμένες φαρμακευτικές ιδιότητες.

• Σέσκλο • λαχανίδα   Beta valgarίs Οικογένεια Χηνόποδιοειδών  Σέσκουλο  Ιστορία του φυτού  Το σέσκουλο, ενώ Θεωρείται πρωτίστως λαχανικό, έ...