Σούπα λαχανικών με φιδέ
Υλικά
- 2 μέτρια κολοκυθάκια
- 2 μικρές πατάτες
- 1 μελιτζάνα
- 1 μέτριο καρότο
- 1 κλωνάρι σέλερι (ψιλοκομμένο)
- 1 κρεμμύδι (τριμμένο)
- 1 φλιτζ. αρακά (κατεψυγμένο)
- 250 γραμ. φιδέ
- 3-4 φλιτζ. τσαγιού ζωμό κότας (ζεστό)
- μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο (ή ελαιόλαδο)
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε, πλένετε τα λαχανικά και τα κόβετε σε πολύ μικρούς κύβους. Ζεσταίνετε σε μεγάλη κατσαρόλα το βούτυρο ήτα λάδι και σοτάρετε ελαφρά τα λαχανικά, ξεκινώντας από τη μελιτζάνα και το κρεμμύδι. Ρίχνετε στην κατσαρόλα το ζωμό και αφήνετε τα λαχανικά να σιγοβράσουν μια 15 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, προσθέτετε τον αρακά και το φιδέ, ανακατεύετε, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε ακόμη 12-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά και ο φιδές. Τα τελευταία 5 λεπτά ρίχνετε στην κατσαρόλα και τον μαϊντανό και ανακατεύετε. Κατεβάζετε το φαγητό από τη φωτιά και σερβίρετε τη σούπα σε βαθιά πιάτα ή μπολ. Εάν θέλετε, πασπαλίζετε με επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!