Ροσμπίφ
έτοιμο σε 3 1/2 ώρες - μερίδες 6
Υλικά
- 2 κομμάτια μοσχαρίσιες μπριζόλες άκοπες (2-3 κιλά το καθένα)
- 2 κουτ. γλ σπόροι φινόκιο
- 2 κουτ. γλ ξερό δενδρολίβανο κοπανισμένο
- 2 κουτ. γλ ξερός βασιλικός
- 2 κουτ. γλ ξερή μαντζουράνα
- 2 κουτ. γλ. ξερό Θυμάρι
- 2 κουτ. γλ ξερό φασκόμηλο ψιλοκομμένο
- 2 κρεμμύδια σε ροδέλες
- 6 κλωναρόκια δενδρολ(Βανου
ΣΑΛΤΣΑ
- 1'/2 φλ κρέμα γάλακτος
- 2 κουτ. γλ horseradish sauce
- 2 κουτ. τσόιός ψιλοκομμένα
- 3 κουτ. χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
Αφαιρείτε τις ίνες και το εμφανές λίπος από το κρέας. Δένετε με σπάγκο πολύ σφιχτά. Σε μικρό μπολ ανακατεύετε το φινόκιο, το δενδρολίβανο, τον βασιλικό, τη μαντζουράνα, το θυμάρι και το φασκόμηλο και τρίβετε με το μίγμα τα δύο κομμάτια του κρέατος.
Ακουμπάτε το κρέας σε σχάρα μέσα σε μεγάλο ταψί. Σκεπάζετε με τα κρεμμύδια και τα κλωναράκια του δενδρολίβανου. Ψήνετε στους 170 βαθμούς για 2 1/2-3 1/2 ώρες ή ώσπου το κρέας να ψηθεί καλά και να μαλακώσει.
Πετάτε τα κρεμμύδια και τα κλωναράκια του δενδρολίβανου και αφήνετε το κρέας να «σταθεί» για 10-15 λεπτά πριν το κόψετε σε μπριζόλες. Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε μικρό μπολ και τα σερβίρετε μαζί με το κρέας.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!