Ζυμαρικά γεμιστά
Υλικά
για ζύμη
- 200 γραμμ., περίπου, αλεύρι (2 φλιτζάνια),
- 2 αυγά, αλάτι
Για τη γέμιση
- 50 γραμμ. Ψαχνό μοσχάρι,
- 50 γραμμ. φιλέτο χοιρινό
- 50 γραμμ. κοτόπουλο στήθος,
- 30 γραμμ. ζαμπόν (μια μόνο φέτα),
- 50 γραμμ. βούτυρο,
- 40 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη,
- 1 αυγό,
- 50 γραμμ. άσπρο ξηρό κρασί (1 /3 φλιτζανιού),
- λίγο ζωμό,
- μοσχοκάρυδο
- πιπέρι, αλάτι
Για το γαρνίρισμα
- 150 γραμμ. φρέσκια κρέμα γάλακτος,
- 20 γραμμ. βούτυρο,
- 30 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
Σχηματίζετε ένα βουναλάκι με το αλεύρι, ρίχνετε λίγο αλάτι, κάνετε ένα βαθούλωμα στη μέση και σπάτε μέσα τα αυγά. Ζυμώνετε με δύναμη για 15 λεπτά μέχρι να γίνει μια ζύμη ελαστική, ομοιογενής και λεία. Την πλάθετε καρβέλι, την τυλίγετε σε μια πετσέτα και αφήνετε σε δροσερό μέρος για 20 λεπτά. Κόβετε όλα τα κρέατα για τη γέμιση χοντρά κανονικά κομμάτια, το ζαμπόν μικρότερα και τα βάζετε στη φωτιά με το βούτυρο. Αφήνετε να ροδίσουν για 15 λεπτά, περί-που, σβήνετε με το κρασί, αφήνετε να εξατμιστεί, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το βράσιμο προσθέτοντας κάθε τόσο μια κουταλιά ζωμό. Μετά από μια ώρα, περίπου, θα πρέπει να έχει απορροφηθεί όλο το ζουμί.
Περνάτε όλα τα κρέατα από τη μηχανή του κιμά στο πολύ ψιλό κόψιμο, τα βάζετε σε βαθιά πιατέλα και τα ανακατεύετε με την παρμεζάνα, το αυγό ολόκληρο και λίγο μοσχοκάρυδο. Δουλεύετε ξανά τη ζύμη για λίγα λεπτά, την ανοίγετε λεπτό φύλλο και κόβετε δίσκους διαμέτρου 6 εκατοστών, περίπου. Στο κέντρο καθενός βάζετε λίγη γέμιση. Διπλώνετε σε μισοφέγγαρο και ενώνετε τις δυο άκρες πιέζοντας ελαφρά με τα δάχτυλα. Ψήνετε τα γεμιστά ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, στραγγίζετε και τα βάζετε σε ένα τηγάνι με λιωμένο βούτυρο. Αφήνετε λίγα λεπτά να πάρουν γεύση στη συνέχεια προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και μετά από λίγα λεπτά το τριμμένο τυρί, βγάζετε από τη φωτιά και αφήνετε λίγο πριν σερβίρετε.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!