Ρύζι με Λαχανικά στον φούρνο
Υλικά
- 300 γραμμ. ρύζι
- 150 γραμμ. τυρί κασέρι
- 3 ντομάτες όχι ώριμες
- 100 γραμμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 1 μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
- 1/2 φλιτζ. του τσαγιού λάδι
- 2 αυγά
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- αλάτι πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- λίγη φυτίνη
- λίγη φρυγανιά
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βράζετε νερό (2 1/2 φορές περίπου του όγκου του ρυζιού) με τον κύβο λαχανικών. Ρίχνετε το ρύζι και το βράζετε μέχρι να μαλακώσει και να απορροφήσει τα υγρά. Αλστοπιπερώνετε και αφήνετε να κρυώσει. Ζεσταίνετε το λάδι και τσιγαρίζετε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Προσθέτετε την μελιτζάνα και συνεχίζετε 4'-5' ακόμη. Ρίχνετε τις 2 ντομάτες χωρίς σπόρους κομμένες σε κομματάκια. Τις τσιγαρίζετε και αυτές. Αναμιγνύετε το μείγμα των τσιγαρισμένων λαχανικών με το ρύζι. Αλείφετε ένα πυρίμαχο ταψί με φυτίνη και πασπαλίζετε με την φρυγανιά. Αδειάζετε το μισό από το μίγμα του ρυζιού και κατόπιν απλώνετε επάνω τις φέτες του τυριού. Ρίχνετε το υπόλοιπο ρύζι. Ισιώνετε την επιφάνεια του φαγητού και τοποθετήτε εκεί την 3η ντομάτα κομμένη σε ροδέλες. Χτυπάτε τα αυγά με το τριμμένο τυρί και περιχύνετε το φαγητό. Σκορπίζετε από πάνω λίγη φρυγανιά. Ψήνετε 25'-30'.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!