02 Δεκεμβρίου, 2020

Σουφλέ Λαχανικών

Σουφλέ Λαχανικών


Υλικά

  •  4 αβγά 
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 
  • 1 1/2 φλιτζ. τσαγιού γάλα 
  • 1 1/2 φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 
  • 3/4 φλιτζ. τσαγιού τριμμένο κίτρινο τυρί (γραβιέρα, παρμεζάνα κ.ο.κ) 
  • δυόσμο ή βασιλικό ψιλοκομμένο (προαιρ.) 
  • 2 μελιτζάνες μακρόστενες (κομμένες) 
  • 2 κολοκύθια (σε κύβους) 
  • 2 μέτρια κρεμμύδια (κομμένα) 
  • 2 πατάτες (σε κύβους) 
  • 1/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο 
  • λίγο δυόσμο ή βασιλικό φρέσκο (ψιλοκομμένο) 
  • αλάτι, πιπέρι 

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε πρώτα τα λαχανικά: ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε ένα-ένα τα λαχανικά μέχρι νά μαραθούν: ρίχνετε πρώτα τα κρεμ-μύδια μέχρι να γίνουν διάφανα. Τα βγάζετε σε μπολ και συνεχίζετε με τα κολοκυθάκια, τις πατάτες και τέλος με τις μελιτζάνες. Αλατοπιπερώνετε τα λαχανικά, προσθέ-τετε τα μυρωδικά και ανακατεύετε. 

Στη συνέχεια, χτυπάτε στο μπλέντερ τα αβγά με το ελαιόλαδο, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το τριμμένο τυρί. Αναμιγνύετε με το μίγμα των λαχανικών και μετα-φέρετε το σουφλέ σε καλά λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα του σουφλέ. 

Το ιμήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η επιφάνειά του. 

Σερβίρετε το φαγήτό ζεστό, αμέσως μόλις το βγάλετε από το φούρνο. Εάν θέλετε, το πασπαλίζετε με ψιλοκομ-μένα φρέσκο βασιλικό ή δυόσμο. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Σέσκουλο εκτός από τις γαστρονομικές του αρετές διαθέτει και ορισμένες φαρμακευτικές ιδιότητες.

• Σέσκλο • λαχανίδα   Beta valgarίs Οικογένεια Χηνόποδιοειδών  Σέσκουλο  Ιστορία του φυτού  Το σέσκουλο, ενώ Θεωρείται πρωτίστως λαχανικό, έ...