Φιογκάκια με κοτόπουλο και μπρόκολο
Υλικά
• 300 γραμ. φιογκάκια
• 150-200 γραμ. μπρόκολο (σε μπουκετάκια)
• 2 στήθη κοτόπουλου (φιλέτο)
• 90 γραμ. μπλε τυρί (ροκφόρ, γκοργκοντζόλα κ.ο.κ.)
• 1 κουτ. σούπας ξίδι από καλής ποιότητας λευκό κρασί
• 4 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζετε το κοτόπουλο σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό. Το στραγγίζετε και το κόβετε σε μπουκιές. Σε άλλη κατσαρόλα, επίσης με αλατισμένο νερό, βράζετε το μπρόκολο για 5 λεπτά περίπου. Το βράζετε με τρυπητή κουτάλα και το στραγγίζετε. Ξαναβάζετε στη φωτιά την κατσαρόλα με το νερό όπου βράσατε το μπρόκολο και ρίχνετε τα ζυμαρικά. Τα βράζετε σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε στη συσκευασία τους. Μόλις είναι έτοιμα, τα σουρώνετε και τα αφήνετε να στραγγίσουν καλά. Επειδή προορίζονται για σαλάτα, μπορείτε αν θέλετε, να τα ξεπλύνετε με τρεχούμενο κρύο νερό). Στη συνέχεια, ετοιμάζετε τη σάλτσα: βάζετε το τυρί σε μπολ και το λιώνετε με πιρούνι. Προσθέτετε το ξίδι, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο. Τα δουλεύετε για λίγο όλα μαζί με πιρούνι ή σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούυ Βάζετε σε σαλατιέρα τα ζυμαρικά, το κοτόπουλο και το μπρόκολο. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τη σάλτσα. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!