Χορτόσούπα με φασόλια
• 250 γραμ. φασόλια ξερά
• 2 καρότα (σε ροδέλες)
• 2 κλαράκια σέλινο (σε ροδέλες)
• 1-2 πατάτες (σε κύβους)
• 1 φλιτζ. τσαγιού λάχανο (ψιλοκομμένο)
• 1 κομμάτι λουκάνικο χωριάτικο (σε ροδέλες)
• 1 πράσο (σε ροδέλες)
•1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
• 2 σκελίδες σκόρδο (πολτοποιημένες)
• 1/2 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
• θυμάρι π μαντζουράνα
• ζωμό λαχανικών π νερό
• 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζετε αποβραδίς τα φασόλια σε μπολ με νερό που σκεπάζει και τα αφήνετε να μουλιάσουν. Την επόμενη τα σουρώνετε και τα βράζετε σε κατσαρόλα με φρέσκο νερό για 30 λεπτά περίπου.
Στη συνέχεια, προσθέτετε στην κατσαρόλα, τα καρότα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλερι, το πράσο, το Θυμάρι ή την μαντζουράνα και όσο ζωμό ή νερό χρειαστεί για να σκεπαστούν καλά όλα τα υλικά. Τα βράζετε, σε χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά περίπου.
Στο τέλος, προσθέτετε το ελαιόλαδο, το λάχανο, τις πατάτες, το λουκάνικο, το μαϊντανό, και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε και αφήνετε τη σούπα να σιγοβράζει, σε πολύ χαμηλή φωτιά για 30-35 λεπτά ακόμη.
Σερβίρετε τη σούπα ζεστή σε μπολ ή βαθιά πιάτα, πασπαλισμένη με επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!