Σούπα με φακές και ζυμαρικά

Σούπα με φακές και ζυμαρικά 

Υλικά

• 1 /2 φλιτζ. τσαγιού φακές 

• 3/4 φλιτζ. τσαγιού κοντό ζυμαρικό της αρεσκείας σας 

• 7 φλιτζ. τσαγιού ζωμό λαχανικών 

• 2-3 σκελίδες σκόρδο 

•1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) 

• 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας 

• 2 κουτ. βούτυρο 

• 1-2 κλωνάρια σέλινο 

• 1 κλαδάκι δεντρολίβανο 

• λίγπ μαντζουράνα ή Θρούμπι 

• ελαιόλαδο 

• αλάτι, πιπέρι 

• μερικά φύλλα χειμωνιάτικου βασιλικού 

Εκτέλεση

Βράζετε τις φακές σε κατσαρόλα με 1 λίτρο περίπου νερό, Ι σκελίδα σκόρδο και λίγη μαντζουράνα ή Θρούμπι, μια 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζετε από την κατσαρόλα και τις στραγγίζετε. 

Σε άλλη κατσαρόλα, ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο (2-3 κουταλιές) μαζί με 1 κουταλιά από το βούτυρο. Προσθέτετε το κρεμ-μύδι και το σοτάρετε μια λίγο να μαραθεί. Λιώνετε το υπόλοιπο σκόρδο και το ρίχνετε στην κατσαρόλα. Προσθέτετε τον πελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό, το ζωμό, τα αρωματικά και το αλατοπίπερο. Περιμένετε να πάρουν μια βράση, ρίχνετε τις φακές, χαμηλώνετε την ένταση της φωτιάς και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά περίπου. 

Στη συνέχεια, προσθέτετε τα ζυμαρικά, ανακατεύετε και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 7-8 λεπτά ή σύμφωνα με τις οδηγίες που Θα βρείτε στη συσκευασία τους. Τέλος, προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο, δοκιμάζετε και, εάν χρειάζεται, προσθέτετε λίγο αλατοπίπερο. 

Αποσύρετε τη σούπα από τη φωτιά και τη σερβίρετε σε βαθιά πιάτα. Εάν Θέλετε, πασπαλίζετε με φυλλαράκια βασιλικού ή με κάποιο άλλο φρέσκο αρωματικό της αρεσκείας σας. 


Σχόλια