Κοτόσουπα κρέμα με λαχανικά

 Κοτόσουπα κρέμα με λαχανικά 

Υλικά 


• 1 κιλό κοτόπουλο (φιλέτο) 

• 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο

 • 1-2 καρότα 

• 1 κρεμμύδι (τριμμένο) 

• 200 γραμ. μανιτάρια 

• 1 φλιτζ. τσαyιού αρακά 

• 2-3 ντομάτες (σε κύβους) 

• 1 φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 

• 2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ 

• 3/4 φλιτζ. τσαγιού γάλα 

• ελαιόλαδο 

• βασιλικό ή μαϊντανό (ψιλοκομμένο) 

• αλάτι, πιπέρι 

Εκτέλεση. 

Πλένετε το κοτόπουλο, το στεγνώνετε και το κόβετε σε μικρούς κύβους ή λωρίδες. Ετοιμάζετε τα λαχανικά: τα πλένετε, τα καθαρίζετε και κόβετε τα καρότα σε κύβους και τα μανιτάρια σε κομμάτια. 

Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι, το κοτόπουλο, τα καρότα και τα μανιτάρια. Τα σβήνετε με το ζωμό, χαμηλώνετε τη φωτιά, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τη σούπα να σιγοβράσει για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. 

Στη συνέχεια, προσθέτετε στην κατσαρόλα τον αρακά, τις ντομάτες, το μαϊντανό και το κορν φλάουρ διαλυμένο στο γάλα. Αφήνετε ξανά τη σούπα να σιyοβράσει για 10-12 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και ο αρακάς. 

Τέλος, ρίχνετε στην κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, αφή-νετε τη σούπα να πάρει μια βράση ακόμη και την κατεβάζετε από τη φωτιά. 

Σερβίρετε τη σούπα σε μπολ ή ατομικά βαθιά πιάτα πασπα-λισμένη εάν θέλετε, με επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 



Σχόλια