Ταλιατέλες με κρέμα

 Ταλιατέλες με κρέμα 


Υλικά 

  • 350 γραμμ. ταλιατέλες 
  • φιλέτα από στήθος κοτόπουλου 
  • 50 γραμμ. βούτυρο 
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  •  1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα 
  • 1/2 ποτήρι αραιή κρέμα γάλακτος
  • 1/2 ποτήρι άσπρο ξηρόκρασί 
  • 1 αυγό, 
  • αλάτι 

Εκτέλεση 

Κοπανίζετε ελαφρά το φιλέτο κοτόπουλο ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και το καβουρδίζετε σε 30 γραμμ. βούτυρο. Μόλις αρχίσει να ροδίζει, σβήνετε με το κρασί, αφήνετε να εξατμιστεί, αλατίζετε και κατεβάζετε από τη φωτιά. Στο μεταξύ, ετοιμάζετε μια μπεσαμέλ: λιώνετε σε μια κατσαρόλα το υπόλοιπο βούτυρο, προσθέτετε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει, αλάτι και λίγο λίγο, το γάλα ζεστό. "Οταν δέσει η μπεσαμέλ, βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τον κρόκο του αυγού, την κρέμα γάλακτος και το κοτόπουλο κομμένο μικρά κομματάκια. Βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό τις ταλιατέλες, τις στραγγίζετε και τις περιχύνετε αμέσως με τη σάλτσα. Αδειάζετε τα ζυμαρικά σε ένα βουτυρωμένο πιρέξ και τα βάζετε στο φούρνο να ροδίσουν. 


Σχόλια