12 Ιανουαρίου, 2021

Ρολό κοτόπουλο σε ζύμη

 Ρολό κοτόπουλο σε ζύμη



Υλικά 

• 2 φύλλα σφολιάτας (800 γρ.) 

• 7 κοτόπουλο 

• 2-3 πιπεριές χρωματιστές 

• 250 γρ. τυρί ρεγκάτο 

• 2 αβγά 

• μάϊντανό ψιλοκομμένο 

•ελαιόλαδο 

• αλάτι 

• πιπέρι 


Εκτέλεση 

Ξεπαγώνουμε τη σφολιάτα και βράζουμε το κοτόπουλο. Αφού κρυώσει καλά, αφαιρούμε την πέτσα του και το ξεψαχνίζουμε σε μικρά κομμάτια. Κόβουμε σε λεκάνη τις πιπεριές και το ρεγκάτο σε μικρά κυβάκια, προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα αβγά (αφού πρώτα τα χτυπήσουμε) και αναμιγνύουμε όλα τα υλικά. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το αλατοπίπερο (μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε και μισή κούπα ζωμό από το κοτόπουλο, αν το μίγμα μάς φαίνεται στεγνό). Στρώνουμε τα φύλλα σφολιάτας και τα λαδώνουμε ελαφρώς: Μοιράζουμε το μίγμα στα δύο φύλλα και τα τυλίγουμε σε ρολά, διπλώνοντας τις δύο άκρες σαν φάκελο για να μη χυθεί το μίγμα κατά το ψήσιμο. Λαδώνουμε τα ρολά και από την έξω πλευρά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει καλά η σφολιάτα (περίπου 45 λεπτά). 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Σέσκουλο εκτός από τις γαστρονομικές του αρετές διαθέτει και ορισμένες φαρμακευτικές ιδιότητες.

• Σέσκλο • λαχανίδα   Beta valgarίs Οικογένεια Χηνόποδιοειδών  Σέσκουλο  Ιστορία του φυτού  Το σέσκουλο, ενώ Θεωρείται πρωτίστως λαχανικό, έ...