Κουκουλωτό ΒΕΡΟΙΑΣ

 Κουκουλωτό ΒΕΡΟΙΑΣ 

ΥΛΙΚΑ 


•2 1/2 κιλού αρνάκι μπούτι, καθαρό χωρίς κόκαλο 

•2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα 

• 3 κουταλιές πελτέ ντομάτας ανακατεμένο με 3 κουταλιές νερό 

• 13 κούπας λάδι 

1/8  κουταλάκι μπαχάρι 

.1/8  κουταλάκι κύμινο 

• αλάτc, πιπέρι 

• 2-3 μεγάλες σκέπες αρνίσιες 

• 2 1/2 κιλού πατάτες 

•χυμό 1 λεμονιού 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Αφαιρέστε το φανερό λίπος από το κρέας. Κόψτε το σε κύβους 3 εκ. και ανακατέψτε το σε ένα μεγάλο μπολ με τα κρεμμύδια, τον πελτέ, το λάδι και τα μπαχαρικά. Πλύντε και καθαρίστε καλά τις σκέπες, αφαιρώντας όλα τα κομμάτια με το πολύ λίπος. Χωρίστε τες σε 6 μεγάλα κομμάτια. Απλώστε τα στον πάγκο της κουζίνας και μοιράστε μέσα σε αυτά το κρέας, τυλίξτε το καλά μέσα στη σκέπη, σχηματίζοντας στρογγυλά δεματάκια. Τοποθετήστε τα μέσα στο ταψί του φούρνου με τη διπλωμένη πλευρά προς τα κάτω. Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τες σε όγδοα. Αραδιάστε τες στο ταψί γύρω από τα δεματάκια. Πασπαλίστε τες με λίγο αλατοπίπερο και ραντίστε τες με το χυμό λεμονιού και λίγο λάδι. Ρίξτε μέσα στο ταψί 1 κούπα νερό. Ψήστε το φαγητό στους 180°C, για 2 ώρες περίπου ή ώσπου να μαλακώσουν οι πατάτες και να ψηθεί καλά το κρέας. Συνοδέψτε το, εκτός από τις πατάτες, με σπαράγγια και αγκιναρούλες σοταρισμένες. 

Βέφα Αλεξιάδου


Σχόλια