Σούπα ζυμαρικών με συκωτάκια

 Σούπα ζυμαρικών με συκωτάκια 

Υλικά


• 200 γραμ. κοντά ζυμαρικά 

• 200 γραμ. συκωτάκια κοτόπουλου 

• 1 φλιτζ. τσαγιού αρακά (κατεψυγμένο) 

• 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια (σε ροδέλες) 

• 1-2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο) 

• φρέσκο μαϊντανό (ψιλοκομμένο) f 

• λίγο φρέσκο Θυμάρι ή μαντζουράνα 

• 1 1/2 λίτρο ζωμό κοτόπουλο (κατά προτίμηση σπιτικό) 

• ελαιόλαδο 

• αλάτι 

• φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Εκτέλεση

Πλένετε και ψιλοκόβετε τα συκωτάκια. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρετε τα συκωτάκια, μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το σκόρδο ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά ακόμη. Τα αποσύρετε από τη φωτιά και τα διατηρείτε ζεστά. 

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το ζωμό και τον αφή-νετε να πάρει βράση πάνω σε δυνατή φωτιά. Προσθέτετε τον αρακά και τον αφήνετε να βράσει μια 15 λεπτά περίπου. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τα ζυμαρικά και τα φρέ-σκα κρεμμυδάκια. 

Αφήνετε τη σούπα να σιγοβράσει μια μερικά λεπτά ακό-μη, μέχρι να μαγειρευτούν τα ζυμαρικά και να μαλακώσει καλά ο αρακάς. 

Μερικά λεπτά πριν το τέλος του μαyειρέματος, ρίχνετε στη σούπα τα τηγανισμένα συκωτάκια με το μαϊντανό και το θυμάρι ή τη μαντζουράνα και ανακατεύετε. 

Αποσύρετε τη σούπα από τη φωτιά και τη σερβίρετε σε βαθιά πιάτα ή σε σουπιέρα, ζεστή ή χλιαρή. 


Σχόλια