Κοτόπουλο με πράσινε ελιές
Υλικά
- 3 κουτ. ελαιόλαδο
- 2 κουτ. βούτυρο
- 4 μισά στήθη κοτόπουλου
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 κόκκινες, κίτρινες ή πράσινες πιπεριές μεγάλες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
- 300 γρ. μανιτάρια σε φέτες
- 200 γρ. ντοματούλες ξεφλουδισμένες, κομμένες στη μέση
- 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
- 1 και 1/2 φλ πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
- 4-6 κουτ. κρέμα γάλακτος
- 500 γρ. ζυμαρικά Μάίντανός ψιλοκομμένος για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Τηγανίζετε σε 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο και στο βούτυρο τα κομμάτια του κοτόπουλου, να ροδίσουν. Βγάζετε και διατηρείτε ζεστά. Τηγανίζετε στο ίδιο σκεύος το κρεμμύδι και το σκόρδο για λίγα λεπτά. Προσθέτετε τις πιπεριές και τα μανιτάρια και τηγανίζετε για 2-3 λεπτά. Αδειάζετε τις ντοματούλες και αλατοπιπερώνετε. Μεταφέρετε τα λαχανικά σε πυρίμαχο σκεύος και τακτοποιείτε επάνω το κοτόπουλο. Περιχύνετε με το κρασί, σκεπάζετε και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά. Αδειάζετε τις ελιές στο ταψί, ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά, περιχύνετε με την κρέμα, σκεπάζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10-20 λεπτά ακόμα. Στο μεταξύ, βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο τα ζυμαρικά για 8-10 λεπτά. Σουρώνετε και μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Τακτοποιείτε τα κομμάτια του κοτόπουλου επάνω στα ζυμαρικά, περιχύνετε με τη σάλτσα των λαχανικών, πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!