Μοσχάρι με κρεμμύδια
Υλικά
- 1.220 γραμμ. μοσχάρι (πλάτη)
- 500 γραμμ. κρεμμύδια
- 1 κουτ. του γλυκού πάπρικα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 40 γραμμ. βούτυρο
- λίγο μαϊντανό,
- δάφνη,
- ρίγανη
- 1 ποτήρι κρασί λευκό ξηρό,
- 1 λεμόνι
- 1 φλυτζ ζωμό κρέατος
- 1 κουτ. του γλυκού κορν φλάουρ,
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβετε το κρέας σε 12 ίσα κομμάτια και τα αλατοπιπερώνετε. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε σε τέταρτα ή μικρότερα κομμάτια. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το σκόρδο, στίβετε το λεμόνι. Κάνετε ένα δεμάτι με τον μαϊντανό, τη ρίγανη και τη δάφνη. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε το κρέας, τα κρεμμύδια, το δεμάτι με τα μυρωδικά και τα τσιγαρίζετε ελαφρά μέχρι να αρχίσουν να αλλά-ζουν χρώμα. Πασπαλίζετε τα υλικά με την πάπρικα, ρίχνετε το σκόρδο, το κρασί, τα 3/4 από το ζουμί, σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε το φαγητό 50 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Διαλύετε το κορν φλάουρ σε λίγο κρύο νερό και το υπόλοιπο ζουμί και το αφήνετε να πάρει βράση, μετά το ρίχνετε μέσα στο κρέας και το αφήνετε στη φωτιά ακόμα 2-3 λεπτά. Αδειάζετε το φαγητό σε μια πιατέλα που την έχετε ζεστάνει και σερβίρετε το φαγητό αμέ-σως.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!