02 Σεπτεμβρίου, 2020
Βρεφικό λάδι - 36 απίστευτες χρήσεις by Mea Colpa
Φασόλια μαυρομάτικα με σταφίδες
Φασόλια μαυρομάτικα με σταφίδες
- 500 γραμ. φασόλια μαυρομάτικα
- 1 μεγάλο ξηρό κρεμμύδι
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας ξίδι
- 50 γραμ. κουκουνάρι
- 4 κουτ. σούπας σταφίδα
- αλάτι, πιπέρι
Βράζετε τα φασόλια σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό, μέχρι να μαλακώσουν προσέχοντας να μην ξεφλουδίσουν και λιώσουν. Τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε σαλατιέρα.
Καθαρίζετε το κρεμμύδι και το κόβετε σε φέτες ή ροδέλες. Το ρίχνετε στα φασόλια μαζί με το μαϊντανό και ανακατεύετε.
Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το λάδι με το ξίδι και το αλατοπίπερο και περιχύνετε με το μείγμα τη σαλάτα.
Ανακατεύετε, προσθέτετε τις σταφίδες και το κουκουνάρι και σερβίρετε αμέσως.
01 Σεπτεμβρίου, 2020
Σεπτέμβριος, εργασίες στον κήπο!!
Σεπτέμβριος, ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου, φέρνει μαζί του τα πρωτοβρόχια και το βρεγμένο χώμα που μοσχομυρίζει. Ταυτόχρονα, είναι ένας μήνας που διατηρεί αρκετά υψηλές θερμοκρασίες που σε αρκετές περιπτώσεις θυμίζει όψιμο καλοκαίρι. Καθώς μέσα στο φθινόπωρο ο κύκλος των καλοκαιρινών καλλιεργειών ολοκληρώνεται, είναι καιρός για να κάνουμε μια νέα αρχή και να ανανεώσουμε την επαφή και τη φροντίδα με τα φυτά του κήπου και του μπαλκονιού μας.
Φυτεύουμε φθινοπωρινά λαχανικά σε κήπο και σε γλάστρα
Ο Σεπτέμβριος είναι η κατάλληλη εποχή για να ξεκινήσουμε την φύτευση των αγαπημένων μας φθινοπωρινών λαχανικών για να απολαύσουμε σε υπέροχες σαλάτες και μοναδικές συνταγές μαγειρικής. Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα φθινοπωρινά λαχανικά μπορούν εύκολα να φυτευθούν σε γλάστρες για να δημιουργήσουμε τον δικό μας κήπο στο μπαλκόνι. Οι αρχάριοι κηπουροί μπορούν να επιλέξουν ορισμένα από τα 10 πιο εύκολα φθινοπωρινά λαχανικά για καλλιέργεια για να εξασφαλίσουν μία καλή και άνετη συγκομιδή.
Μπορούμε να φυτέψουμε λάχανο, μπρόκολο κουνουπίδι που έχουν υψηλή διατροφική αξία. Επισης, αγαπημένες επιλογές είναι το μαρούλι, το σπανάκι, το σέσκουλο, το καρότο και το παντζάρι. Μέσα στον Σεπτέμβριο, μπορούμε να φυτέψουμε αρκετά μυρωδικά όπως φρέσκο κρεμμυδάκι, ρόκα, μαϊντανό, άνηθο, μάραθο, σέλινο, πράσο και σχοινόπρασο. Στις νότιες περιοχές της χώρας, αυτή την εποχή, ξεκινάει η καλλιέργεια της πατάτας.
Πριν προχωρήσουμε στη φύτευση του φθινοπωρινού μας λαχανόκηπου, προετοιμάζουμε το έδαφος για καλλιέργεια ενσωματώνοντας κομπόστ και καλά χωνεμένη κοπριά, προκειμένου να εμπλουτίσουμε το χώμα με οργανική ουσία και θρεπτικά συστατικά. Κι επειδή είναι ακόμα αρχές φθινοπώρου, μπορούμε να βάλουμε σύστημα αυτόματου ποτίσματος που μας εξασφαλίζει σωστό πότισμα για τα λαχανικαμας, ώστε να έχουν καλή ανάπτυξη και πλούσια καρποφορία.
Κοτόπουλο κοκκινιστό με πιπεριές
Κοτόπουλο κοκκινιστό με πιπεριές
Υλικά
- Ι κοτόπουλο
- 1 κιλό πιπεριές πράσινες
- 1 ποτήρι κρασιού λάδι,
- 1/2 κιλό χυμός ντομάτας
- πιπέρι, αλάτι
Εκτέλεση
Ρίχνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και το αφήνουμε να κάψει στην φωτιά. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες, το αλατοπιπερώνουμε και το τσιγαρίζουμε. Ρίχνουμε τον χυμό της ντομάτας και τον αφήνουμε να βράσει 10'. Βάζουμε και τις πιπεριές κομμένες σε κομμάτια αφού έχουμε αφαιρέσει τους σπόρους. Το βράζουμε 30' ακόμη για να μείνει μόνο με την σάλτσα του. Σερβίρουμε στο πιάτο.
22 Αυγούστου, 2020
ΚΟΥΒΕΡΤΑΚΙ BY KIKIRIKOU
ΚΟΥΒΕΡΤΑΚΙ BY KIKIRIKOU
21 Αυγούστου, 2020
Πανεύκολα οικολογικά μαντιλάκια για ντεμακιγιάζ!!! by Ms Alley Cat
Στο σημερινό βίντεο φτιάχνουμε πανεύκολα οικολογικά μαντιλάκια για ντεμακιγιάζ. Και οικονομικά και οικολογικά!!
Ντομάτες γεμιστές με λαχανικά
Ντομάτες γεμιστές με λαχανικά
Υλικά
• 8 μέτριες και ώριμες ντομάτες
• 2 ξερά κρεμμύδια
• 2-3 μελιτζάνες
• 1-2 σκελίδες σκόρδο (λιωμένο)
• '/2 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
• λίγα ζάχαρη • ελαιόλαδο • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε τις ντομάτες, τις σκουπίζετε και τις ετοιμάζετε: κόβετε οριζόντια ένα κομμάτι στην κορυφή τους και αφαιρείτε τη σάρκα τους με κουτάλι. Πετάτε τα σποράκια και ψιλοκόβετε τη σάρκα. Πλένετε και καθαρίζετε τις μελιτζάνες και τις ψιλοκόβετε. Κάνετε το ίδιο και με τα κρεμμύδια.
2. Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια για μερικά λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα, συμπληρώνετε λίγο ακόμη λάδι στο τηγάνι και σοτάρετε τις ψιλοκομμένες μελιτζάνες μέχρι να μαλακώσουν. Ξανα ρίχνετε στο τηγάνι τα κρεμμύδια και το σκόρδο και ανακατεύετε. Προσθέτετε την ψιλοκομμένη σάρκα από τις ντομάτες. Ανακατεύετε και χαμηλώνετε την ένταση της φωτιάς. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το μαϊντανό και τα αφήνετε όλα μαζί για μερικά λεπτά να σιγοβράσουν, μέχρι να μείνουν με το λάδι τους. Αφήνετε το μείγμα της γέμισης να κρυώσει λίγο και στη συνέχεια, παίρνετε μικρές ποσότητες με κουτάλι και γεμίζετε μία-μία τις ντομάτες. Κλείνετε τις ντομάτες με το κομμάτι που αφαιρέσατε για να τις αδειάσετε. Τοποθετείτε τις ντομάτες σε ταψί, τις αλατοπιπερώνετε, τις περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.
Νικ. Τσελεμεντές
20 Αυγούστου, 2020
Θεραπευτικές δράσεις, ιδιότητες και χρήσεις του άνηθου
Όνομα: Άνηθος
Επιστημονική ονομασία: Άνηθον το βαρύοσμον – Anethum graveolens
Οικογένεια: Απιίδων ή Σκιαδοφόρων
Άλλα ονόματα: Άνηθον, άνισον
Περιγραφή
Ιστορία και παράδοση
Κατά το Μεσαίωνα ο άνηθος θεωρείτο αποτρεπτικός της μαγείας.
Θεραπευτικές δράσεις, ιδιότητες και χρήσεις του άνηθου
Άλλες χρήσεις
Παρασκευή – δοσολογία
Έγχυμα
Βάμμα
Για τη δυσπεψία
Αφέψημα
Εμβαπτιζόμενα
Ενδιαφέροντα
Προφυλάξεις
Μπριζόλες στον φούρνο
Υλικά
4 χοιρινές μπριζόλες από το καρέ
3/4 κιλού πατάτες πολύ μικρές,
3-4 κουταλιές σούπας βούτυρο
λάδι για το τηγάνισμα των πατατών,
αλάτι, πιπέρι
χυμός λεμονιού
1 ποτήρι κρασί άσπρο αρετσίνωτο
Για την σάλτσα:
1/2 φλιτζ. τσαγιού λαδόξυδο
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένο
κλωναράκια σέλινου και μαιντανού,
λίγο Θυμάρι
μαύρο πιπέρι χοντροκομμένο
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε λεκάνη όλα τα υλικά της σάλτσας. Καθαρίζουμε τις μπριζόλες από τις πέτσες και το πολύ λίπος, τις χτυπάμε με τον μπαλντά να πλατύνουν, τις πλένουμε, τις σκουπίζουμε, τις βάζουμε στην λεκάνη με την σάλτσα και τις αφή-νουμε για 2 ώρες γυρί-ζοντας τες κάθε τόσο. Καθαρίζουμε τις πατατούλες και τις αφήνουμε ολόκληρες μέσα σε λεκάνη με καθαρό νερό και λίγο χυμό λεμονιού. Βάζουμε σε τηγάνι το βούτυρο και τηγανίζουμε τις μπριζόλες και από τις 2 μεριές και τις τοποθετούμε σε πυρέξ. Μισο τηγανίζουμε και τις πατάτες σε καυτή φριτούρα και τις αδειάζουμε στο πυρέξ, γύρω γύρω από τις μπριζόλες. Αλατοπιπερωνουμε, ραντίζουμε με χυμό λεμονιού, περιχύνουμε με το βούτυρο που τηγανίστηκαν οι μπριζόλες και με ένα ποτήρι κρασί άσπρο αρετσίνωτο και βάζουμε το πυρέξ στον φούρνο, να αποτελειώσουν μαζί το ψησιμό τους. Σερβίρουμε σε πιατέλα τοποθετώντας στο κέντρο τις μπριζόλες και γύρω τους τι πατατούλες. Αφαιρούμε το λίπος τους από την σάλτσα τους, την ζεσταίνουμε καλά και την ρίχνουμε επάνω στις μπριζόλες.
-
Οι θεραπευτικές ιδιότητες της Δάφνης H Δάφνη είναι πασίγνωστο δέντρο από την αρχαιότητα . Αν και έχει ευρέως καθιερωθεί λόγω της χρήσης της ...
-
ΚΟΥΒΕΡΤΑΚΙ BY KIKIRIKOU ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΡΑΨΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ ΕΝΑ ΚΟΥΒΕΡΤΑΚΙ... ΘΑ ΠΑΝΤΡΕΨΟΥΜΕ 2 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΆ ΥΦΑΣΜΑΤΑ... ΠΙΚΕ Κ ΠΟΠΛΙΝΑ! ΥΛΙΚΑ : 100εκ*100...
-
ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΡΑΨΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΕΝΤΟΝΙ ΜΕ ΛΑΣΤΙΧΟ???? ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ !!!