02 Σεπτεμβρίου, 2020

Βρεφικό λάδι - 36 απίστευτες χρήσεις by Mea Colpa


📖 Κεφάλαια - ενότητες ⬇︎⬇︎⬇︎⬇︎⬇︎⬇︎ 0:00 intro 0:05 Baby oil 36 απίστευτες χρήσεις 0:14 Στο λευκοπλάστ 0:24 Κερί στο αυτί 0:45 Στις παρανυχίδες 0:56 Στις βλεφαρίδες 1:07 Τσίχλα στα μαλλιά 1:25 Ξηρά μαλλιά 1:43 Σκασμένες φτέρνες 2:15 Ντεμακιγιάζ 2:31 Μασάζ 2:45 Στο ξύρισμα 2:58 Στο κρύο 3:13 Ενυδάτωση σώματος 3:23 Ραγάδες 3:42 Στα έπιπλα 3:52 Μπογιά στο δέρμα 4:12 Στο μπάνιο 4:50 Ξύλινα πατώματα 5:05 Στα ανοξείδωτα 5:20 Μωρομάντηλα 5:57 Στους μεντεσέδες 6:13 Για τα κουνούπια 6:32 Λεπτή αλυσίδα 6:43 Το δαχτυλίδι 6:58 Στα χείλη 7:13 Πάτωμα βινυλίου ή λινελαίου 7:45 Απαλές γάμπες 8:06 Αποτρίχωση με κερί 8:20 Προσωρινό τατουάζ 8:32 Βαφή νυχιών 8:48 Γράσο στα χέρια 9:03 Κουρτίνες μπάνιου 9:25 Ξεσκόνισμα 9:41 Αυτοκόλλητα 9:52 Στο φερμουάρ 10:12 Στα δερμάτινα 10:32 Για τον καταστροφέα εγγράφων


 

Φασόλια μαυρομάτικα με σταφίδες

Φασόλια μαυρομάτικα με σταφίδες 


  •  500 γραμ. φασόλια μαυρομάτικα 
  • 1 μεγάλο ξηρό κρεμμύδι 
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο) 
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο 
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι 
  • 50 γραμ. κουκουνάρι 
  • 4 κουτ. σούπας σταφίδα 
  • αλάτι, πιπέρι 

Βράζετε τα φασόλια σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό, μέχρι να μαλακώσουν προσέχοντας να μην ξεφλουδίσουν και λιώσουν. Τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε σαλατιέρα. 

Καθαρίζετε το κρεμμύδι και το κόβετε σε φέτες ή ροδέλες. Το ρίχνετε στα φασόλια μαζί με το μαϊντανό και ανακατεύετε. 

Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το λάδι με το ξίδι και το αλατοπίπερο και περιχύνετε με το μείγμα τη σαλάτα. 

Ανακατεύετε, προσθέτετε τις σταφίδες και το κουκουνάρι και σερβίρετε αμέσως. 


πηγή: Νικ. Τσελεμεντές

ΚΑΛΗΜΕΡΑΑΑΑ!!!!

 


01 Σεπτεμβρίου, 2020

Σεπτέμβριος, εργασίες στον κήπο!!

 Σεπτέμβριος, ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου, φέρνει μαζί του τα πρωτοβρόχια και το βρεγμένο χώμα που μοσχομυρίζει. Ταυτόχρονα, είναι ένας μήνας που διατηρεί αρκετά υψηλές θερμοκρασίες που σε αρκετές περιπτώσεις θυμίζει όψιμο καλοκαίρι. Καθώς μέσα στο φθινόπωρο ο κύκλος των καλοκαιρινών καλλιεργειών ολοκληρώνεται, είναι καιρός για να κάνουμε μια νέα αρχή και να ανανεώσουμε την επαφή και τη φροντίδα με τα φυτά του κήπου και του μπαλκονιού μας.



Φυτεύουμε φθινοπωρινά λαχανικά σε κήπο και σε γλάστρα

 

Ο Σεπτέμβριος είναι η κατάλληλη εποχή για να ξεκινήσουμε την φύτευση των αγαπημένων μας φθινοπωρινών λαχανικών για να απολαύσουμε σε υπέροχες σαλάτες και μοναδικές συνταγές μαγειρικής. Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα φθινοπωρινά λαχανικά μπορούν εύκολα να φυτευθούν σε γλάστρες για να δημιουργήσουμε τον δικό μας κήπο στο μπαλκόνι. Οι αρχάριοι κηπουροί μπορούν να επιλέξουν ορισμένα από τα 10 πιο εύκολα φθινοπωρινά λαχανικά για καλλιέργεια για να εξασφαλίσουν μία καλή και άνετη συγκομιδή.

 

Μπορούμε να φυτέψουμε λάχανομπρόκολο κουνουπίδι που έχουν υψηλή διατροφική αξία. Επισης, αγαπημένες επιλογές είναι το μαρούλι, το σπανάκι, το σέσκουλο, το καρότο και το παντζάρι. Μέσα στον Σεπτέμβριο, μπορούμε να φυτέψουμε αρκετά μυρωδικά όπως φρέσκο κρεμμυδάκιρόκαμαϊντανόάνηθομάραθοσέλινοπράσο και σχοινόπρασο. Στις νότιες περιοχές της χώρας, αυτή την εποχή, ξεκινάει η καλλιέργεια της πατάτας.

 

Πριν προχωρήσουμε στη φύτευση του φθινοπωρινού μας λαχανόκηπου, προετοιμάζουμε το έδαφος για καλλιέργεια ενσωματώνοντας κομπόστ και καλά χωνεμένη κοπριά, προκειμένου να εμπλουτίσουμε το χώμα με οργανική ουσία και θρεπτικά συστατικά. Κι επειδή είναι ακόμα αρχές φθινοπώρου, μπορούμε να βάλουμε σύστημα αυτόματου ποτίσματος που μας εξασφαλίζει σωστό πότισμα για τα λαχανικαμας, ώστε να έχουν καλή ανάπτυξη και πλούσια καρποφορία.


πηγή: https://www.mistikakipou.gr/

Κοτόπουλο κοκκινιστό με πιπεριές

 Κοτόπουλο κοκκινιστό με πιπεριές 


Υλικά 

  • Ι κοτόπουλο 
  • 1 κιλό πιπεριές πράσινες 
  • 1 ποτήρι κρασιού λάδι, 
  • 1/2 κιλό χυμός ντομάτας
  •  πιπέρι, αλάτι 

Εκτέλεση 

Ρίχνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και το αφήνουμε να κάψει στην φωτιά. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες, το αλατοπιπερώνουμε και το τσιγαρίζουμε. Ρίχνουμε τον χυμό της ντομάτας και τον αφήνουμε να βράσει 10'. Βάζουμε και τις πιπεριές κομμένες σε κομμάτια αφού έχουμε αφαιρέσει τους σπόρους. Το βράζουμε 30' ακόμη για να μείνει μόνο με την σάλτσα του. Σερβίρουμε στο πιάτο. 


ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ


 

22 Αυγούστου, 2020

ΚΟΥΒΕΡΤΑΚΙ BY KIKIRIKOU


ΚΟΥΒΕΡΤΑΚΙ BY KIKIRIKOU

ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΡΑΨΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ ΕΝΑ ΚΟΥΒΕΡΤΑΚΙ... ΘΑ ΠΑΝΤΡΕΨΟΥΜΕ 2 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΆ ΥΦΑΣΜΑΤΑ... ΠΙΚΕ Κ ΠΟΠΛΙΝΑ! ΥΛΙΚΑ : 100εκ*100εκ ΠΟΠΛΙΝΑ 1,30εκ*1,30εκ ΠΙΚΕ

 

21 Αυγούστου, 2020

Πανεύκολα οικολογικά μαντιλάκια για ντεμακιγιάζ!!! by Ms Alley Cat

 

Στο σημερινό βίντεο φτιάχνουμε πανεύκολα οικολογικά μαντιλάκια για ντεμακιγιάζ. Και οικονομικά και οικολογικά!!

Ντομάτες γεμιστές με λαχανικά

Ντομάτες γεμιστές με λαχανικά 

Υλικά

• 8 μέτριες και ώριμες ντομάτες 

• 2 ξερά κρεμμύδια 

• 2-3 μελιτζάνες

• 1-2 σκελίδες σκόρδο (λιωμένο) 

• '/2 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο) 

• λίγα ζάχαρη • ελαιόλαδο • αλάτι, πιπέρι 


Εκτέλεση 

Πλένετε τις ντομάτες, τις σκουπίζετε και τις ετοιμάζετε: κόβετε οριζόντια ένα κομμάτι στην κορυφή τους και αφαιρείτε τη σάρκα τους με κουτάλι. Πετάτε τα σποράκια και ψιλοκόβετε τη σάρκα. Πλένετε και καθαρίζετε τις μελιτζάνες και τις ψιλοκόβετε. Κάνετε το ίδιο και με τα κρεμμύδια. 

2. Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια για μερικά λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα, συμπληρώνετε λίγο ακόμη λάδι στο τηγάνι και σοτάρετε τις ψιλοκομμένες μελιτζάνες μέχρι να μαλακώσουν. Ξανα ρίχνετε στο τηγάνι τα κρεμμύδια και το σκόρδο και ανακατεύετε. Προσθέτετε την ψιλοκομμένη σάρκα από τις ντομάτες. Ανακατεύετε και χαμηλώνετε την ένταση της φωτιάς. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το μαϊντανό και τα αφήνετε όλα μαζί για μερικά λεπτά να σιγοβράσουν, μέχρι να μείνουν με το λάδι τους. Αφήνετε το μείγμα της γέμισης να κρυώσει λίγο και στη συνέχεια, παίρνετε μικρές ποσότητες με κουτάλι και γεμίζετε μία-μία τις ντομάτες. Κλείνετε τις ντομάτες με το κομμάτι που αφαιρέσατε για να τις αδειάσετε. Τοποθετείτε τις ντομάτες σε ταψί, τις αλατοπιπερώνετε, τις περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου. 


Νικ. Τσελεμεντές


ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!

 

20 Αυγούστου, 2020

Θεραπευτικές δράσεις, ιδιότητες και χρήσεις του άνηθου

Όνομα: Άνηθος

Επιστημονική ονομασία: Άνηθον το βαρύοσμον – Anethum graveolens

Οικογένεια: Απιίδων ή Σκιαδοφόρων

Άλλα ονόματα: Άνηθον, άνισον

Περιγραφή

Άνηθος: Θεραπευτικές ιδιότητες και τρόποι χρήσης
Ο άνηθος βρίσκεται αυτοφυής σε πολλές περιοχές της Ευρώπης και της Ασίας αλλά και καλλιεργείται ευρύτατα κυρίως στη Γερμανία, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ. Η Ινδία είναι πρώτη στον κόσμο σε παραγωγή άνηθου. Ακολουθούν η Κίνα, το Μεξικό και η Ισπανία.
Συστατικά
Ο άνηθος περιέχει 4% πτητικό έλαιο, το οποίο περιλαμβάνει την καρβόνη, τη λιμονίνη και τη φελανδρίνη. Περιέχει επίσης, φλαβονοειδή, κουμαρίνες, ξανθόνες και τριτερπένια, έχει σημαντική περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α, C και του συμπλέγματος Β, σίδηρο, μαγγάνιο, άφθονο κάλιο, φώσφορο και ασβέστιο.
Ακόμη,10-20% φυτικό έλαιο, πρωτεΐνες, αμίνες, μπεργκαπτένη, ουμπελιπρενίνη, σκοπολετίνη, εσκουλετίνη, ουμπελιφερόνη, κοφείνη, χλωρογενικό οξύ κ.ά.

Ιστορία και παράδοση

Ο άνηθος είναι γνωστός από την αρχαιότητα για τις μυριστικές αλλά και φαρμακευτικές του ιδιότητες. Στον Πάπυρο του Έμπερς https://enallaktikidrasi.com/2016/06/anithos-idiotites-xrisi/αναφέρεται ο άνηθος ως καταπραϋντικό.
Οι αρχαίοι Έλληνες τον χρησιμοποιούσαν για να διευκολύνουν τον ύπνο τους. Στο παρελθόν οι μητέρες έτριβαν τα στήθη τους με χυμό άνηθου, προκειμένου τα βρέφη να κοιμηθούν μετά τον θηλασμό.
Ακόμα, στεφάνωναν τους νικητές με ανθισμένα κλαδιά άνηθου, και με το αιθέριο έλαιο των καρπών του άλειφαν το σώμα τους οι αθλητές γιατί το θεωρούσαν χαλαρωτικό και τονωτικό των μυών.
Ο Διοσκουρίδης αναφέρει ότι από τα άνθη του παρασκευάζονταν το «ανήθινον μύρον» και από τους σπόρους του ο «ανήθινος οίνος».
Κατά το Μεσαίωνα ο άνηθος θεωρείτο αποτρεπτικός της μαγείας.
Ο Κούλπεπερ (1653 – “Πλήρες βοτανοθεραπεία”) γράφει: «Το χόρτο σταματάει τον λόξυγκα, βρασμένο σε κρασί… και χρησιμοποιείται στα σκευάσματα για την αποβολή των αερίων και των πόνων που προκαλούν.»
Η λαϊκή ιατρική χρησιμοποιεί το σκεύασμα για την θεραπεία των ασθενειών του συκωτιού, αεροφαγία και αιμορροΐδες.

Θεραπευτικές δράσεις, ιδιότητες και χρήσεις του άνηθου

-Έχει χωνευτικές ιδιότητες, κατά των διαφόρων ενοχλήσεων του στομάχου και της δυσπεψίας.
-Το αιθέριο έλαιό του (σε μείγμα με νερό) καταπραϋνει τους κολικούς.
-Θεωρείται αποτελεσματικό αντιβηχικό, αντιγριπικό και αντισπασμωδικό.
-Είναι εξαιρετικό ίαμα για τον τυμπανισμό και τον κολικό πόνο που προκαλεί μερικές φορές.
-Είναι κατάλληλο βότανο για τον κολικό των παιδιών.
-Αυξάνει τη ροή του γάλακτος στις μητέρες που θηλάζουν.
-Έχει αντιοξειδωτικές, αντικαρκινικές και αντιθρομβωτικές ιδιότητες.
-Βοηθά στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και της μνήμης.
-Τονώνει τον οργανισμό, μειώνοντας παράλληλα την κόπωση.
-Δρα για την πρόληψη της οστεοπόρωσης.
-Είναι αντιμικροβιακός και αντιφλεγμονώδης και κάνει καλό στη ρευματοειδή αρθρίτιδα.
-Κάνει καλό στα δόντια και στα ούλα και καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες.
-Διεγείρει την όρεξη και είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στον λόξυγκα και την αεροφαγία.
-Οι σπόροι του είναι χρήσιμοι για την κακοσμία του στόματος.
-Αυξάνει τη λίμπιντο.
-Είναι ωφέλιμο στις παιδικές ασθένειες, όπως ιλαρά και ανεμοβλογιά.

Άλλες χρήσεις

-Είναι απαραίτητο συστατικό σε πολλές συνταγές μαγειρικής αλλά και σε σαλάτες, προσδίδοντας λεπτό άρωμα και ξεχωριστή γεύση.

Παρασκευή – δοσολογία

Έγχυμα

Συνθλίβουμε ελαφρά 1-2 κ.γ σπόρους και τους ρίχνουμε σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό. Τους αφήνουμε για 10-15 λεπτά. Για τη θεραπεία του τυμπανισμού, πίνετε ένα φλιτζάνι πριν από τα γεύματα.

Βάμμα

Παίρνετε 1-2 ml βάμματος τρεις φορές την ημέρα.

Για τη δυσπεψία

Τρώτε ωμό άνηθο μέσα στις σαλάτες σας. Επίσης, βράζετε 2 κουταλάκια σπόρων σε 1 λίτρο νερό για περίπου 15 λεπτά και πίνετε από ένα φλιτζάνι πριν τα γεύματα. Για την ατονία, την παχυσαρκία και τις κράμπες. Παρασκευάστε έγχυμα από τους σπόρους του φυτού βάζοντας 5-10 γρ. σε 1 λίτρο νερού και πίνετε 1 φλιτζάνι του τσαγιού την ημέρα.

Αφέψημα

Ρίχνουμε 1 κ.γ βότανο σε ένα φλιτζάνι νερό και αφήνουμε να βράσει περίπου 10 λεπτά. Σουρώνουμε και το πίνουμε σκέτο ή με λίγο μέλι.

Εμβαπτιζόμενα

Για κάθε φλιτζάνι χρησιμοποιήστε ένα φακελάκι. Ρίξτε βραστό νερό και αφήστε το για 5 περίπου λεπτά. Προσθέστε, αν θέλετε, κάποιο γλυκαντικό.

Ενδιαφέροντα

https://enallaktikidrasi.com/2016/06/anithos-idiotites-xrisi/
-Για να καταπολεμήσετε την κακοσμία του στόματος, μασήστε σπόρους άνηθου.
-Για να τον αποθηκεύσετε, τυλίξτε τον σε νωπό χαρτί και βάλτε τον στο ψυγείο, όπου θα διατηρηθεί φρέσκος για 3-4 ημέρες ή ψιλοκόψτε τον και βάλτε τον σε θήκες για παγάκια, μαζί με νερό, για τον χρησιμοποιήσετε μήνες αργότερα.
-Στην αρχαία Ρώμη, ήταν τόσο πολύτιμο αρωματικό χόρτο, που επιβλήθηκε ειδικός φόρος για χάρη του.

Προφυλάξεις

Το αφέψημα από σπόρους άνηθου να αποφεύγεται από εγκύους γιατί λειτουργεί ως εκτρωτικό βότανο. Ο άνηθος αντενδείκνυνται για τους ανθρώπους που πάσχουν από χαμηλή πίεση.

Μπριζόλες στον φούρνο

Μπριζόλες στον φούρνο

Υλικά
4 χοιρινές μπριζόλες από το καρέ
3/4 κιλού πατάτες πολύ μικρές,
3-4 κουταλιές σούπας βούτυρο
λάδι για το τηγάνισμα των πατατών,
αλάτι, πιπέρι
χυμός λεμονιού
1 ποτήρι κρασί άσπρο αρετσίνωτο

Για την σάλτσα:
1/2 φλιτζ. τσαγιού λαδόξυδο
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένο
κλωναράκια σέλινου και μαιντανού,
λίγο Θυμάρι
μαύρο πιπέρι χοντροκομμένο

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε λεκάνη όλα τα υλικά της σάλτσας. Καθαρίζουμε τις μπριζόλες από τις πέτσες και το πολύ λίπος, τις χτυπάμε με τον μπαλντά να πλατύνουν, τις πλένουμε, τις σκουπίζουμε, τις βάζουμε στην λεκάνη με την σάλτσα και τις αφή-νουμε για 2 ώρες γυρί-ζοντας τες κάθε τόσο. Καθαρίζουμε τις πατατούλες και τις αφήνουμε ολόκληρες μέσα σε λεκάνη με καθαρό νερό και λίγο χυμό λεμονιού. Βάζουμε σε τηγάνι το βούτυρο και τηγανίζουμε τις μπριζόλες και από τις 2 μεριές και τις τοποθετούμε σε πυρέξ. Μισο τηγανίζουμε και τις πατάτες σε καυτή φριτούρα και τις αδειάζουμε στο πυρέξ, γύρω γύρω από τις μπριζόλες. Αλατοπιπερωνουμε, ραντίζουμε με χυμό λεμονιού, περιχύνουμε με το βούτυρο που τηγανίστηκαν οι μπριζόλες και με ένα ποτήρι κρασί άσπρο αρετσίνωτο και βάζουμε το πυρέξ στον φούρνο, να αποτελειώσουν μαζί το ψησιμό τους. Σερβίρουμε σε πιατέλα τοποθετώντας στο κέντρο τις μπριζόλες και γύρω τους τι πατατούλες. Αφαιρούμε το λίπος τους από την σάλτσα τους, την ζεσταίνουμε καλά και την ρίχνουμε επάνω στις μπριζόλες. 

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!