22 Αυγούστου, 2020

ΚΟΥΒΕΡΤΑΚΙ BY KIKIRIKOU


ΚΟΥΒΕΡΤΑΚΙ BY KIKIRIKOU

ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΡΑΨΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ ΕΝΑ ΚΟΥΒΕΡΤΑΚΙ... ΘΑ ΠΑΝΤΡΕΨΟΥΜΕ 2 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΆ ΥΦΑΣΜΑΤΑ... ΠΙΚΕ Κ ΠΟΠΛΙΝΑ! ΥΛΙΚΑ : 100εκ*100εκ ΠΟΠΛΙΝΑ 1,30εκ*1,30εκ ΠΙΚΕ

 

21 Αυγούστου, 2020

Πανεύκολα οικολογικά μαντιλάκια για ντεμακιγιάζ!!! by Ms Alley Cat

 

Στο σημερινό βίντεο φτιάχνουμε πανεύκολα οικολογικά μαντιλάκια για ντεμακιγιάζ. Και οικονομικά και οικολογικά!!

Ντομάτες γεμιστές με λαχανικά

Ντομάτες γεμιστές με λαχανικά 

Υλικά

• 8 μέτριες και ώριμες ντομάτες 

• 2 ξερά κρεμμύδια 

• 2-3 μελιτζάνες

• 1-2 σκελίδες σκόρδο (λιωμένο) 

• '/2 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο) 

• λίγα ζάχαρη • ελαιόλαδο • αλάτι, πιπέρι 


Εκτέλεση 

Πλένετε τις ντομάτες, τις σκουπίζετε και τις ετοιμάζετε: κόβετε οριζόντια ένα κομμάτι στην κορυφή τους και αφαιρείτε τη σάρκα τους με κουτάλι. Πετάτε τα σποράκια και ψιλοκόβετε τη σάρκα. Πλένετε και καθαρίζετε τις μελιτζάνες και τις ψιλοκόβετε. Κάνετε το ίδιο και με τα κρεμμύδια. 

2. Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια για μερικά λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα, συμπληρώνετε λίγο ακόμη λάδι στο τηγάνι και σοτάρετε τις ψιλοκομμένες μελιτζάνες μέχρι να μαλακώσουν. Ξανα ρίχνετε στο τηγάνι τα κρεμμύδια και το σκόρδο και ανακατεύετε. Προσθέτετε την ψιλοκομμένη σάρκα από τις ντομάτες. Ανακατεύετε και χαμηλώνετε την ένταση της φωτιάς. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το μαϊντανό και τα αφήνετε όλα μαζί για μερικά λεπτά να σιγοβράσουν, μέχρι να μείνουν με το λάδι τους. Αφήνετε το μείγμα της γέμισης να κρυώσει λίγο και στη συνέχεια, παίρνετε μικρές ποσότητες με κουτάλι και γεμίζετε μία-μία τις ντομάτες. Κλείνετε τις ντομάτες με το κομμάτι που αφαιρέσατε για να τις αδειάσετε. Τοποθετείτε τις ντομάτες σε ταψί, τις αλατοπιπερώνετε, τις περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου. 


Νικ. Τσελεμεντές


ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!

 

20 Αυγούστου, 2020

Θεραπευτικές δράσεις, ιδιότητες και χρήσεις του άνηθου

Όνομα: Άνηθος

Επιστημονική ονομασία: Άνηθον το βαρύοσμον – Anethum graveolens

Οικογένεια: Απιίδων ή Σκιαδοφόρων

Άλλα ονόματα: Άνηθον, άνισον

Περιγραφή

Άνηθος: Θεραπευτικές ιδιότητες και τρόποι χρήσης
Ο άνηθος βρίσκεται αυτοφυής σε πολλές περιοχές της Ευρώπης και της Ασίας αλλά και καλλιεργείται ευρύτατα κυρίως στη Γερμανία, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ. Η Ινδία είναι πρώτη στον κόσμο σε παραγωγή άνηθου. Ακολουθούν η Κίνα, το Μεξικό και η Ισπανία.
Συστατικά
Ο άνηθος περιέχει 4% πτητικό έλαιο, το οποίο περιλαμβάνει την καρβόνη, τη λιμονίνη και τη φελανδρίνη. Περιέχει επίσης, φλαβονοειδή, κουμαρίνες, ξανθόνες και τριτερπένια, έχει σημαντική περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α, C και του συμπλέγματος Β, σίδηρο, μαγγάνιο, άφθονο κάλιο, φώσφορο και ασβέστιο.
Ακόμη,10-20% φυτικό έλαιο, πρωτεΐνες, αμίνες, μπεργκαπτένη, ουμπελιπρενίνη, σκοπολετίνη, εσκουλετίνη, ουμπελιφερόνη, κοφείνη, χλωρογενικό οξύ κ.ά.

Ιστορία και παράδοση

Ο άνηθος είναι γνωστός από την αρχαιότητα για τις μυριστικές αλλά και φαρμακευτικές του ιδιότητες. Στον Πάπυρο του Έμπερς https://enallaktikidrasi.com/2016/06/anithos-idiotites-xrisi/αναφέρεται ο άνηθος ως καταπραϋντικό.
Οι αρχαίοι Έλληνες τον χρησιμοποιούσαν για να διευκολύνουν τον ύπνο τους. Στο παρελθόν οι μητέρες έτριβαν τα στήθη τους με χυμό άνηθου, προκειμένου τα βρέφη να κοιμηθούν μετά τον θηλασμό.
Ακόμα, στεφάνωναν τους νικητές με ανθισμένα κλαδιά άνηθου, και με το αιθέριο έλαιο των καρπών του άλειφαν το σώμα τους οι αθλητές γιατί το θεωρούσαν χαλαρωτικό και τονωτικό των μυών.
Ο Διοσκουρίδης αναφέρει ότι από τα άνθη του παρασκευάζονταν το «ανήθινον μύρον» και από τους σπόρους του ο «ανήθινος οίνος».
Κατά το Μεσαίωνα ο άνηθος θεωρείτο αποτρεπτικός της μαγείας.
Ο Κούλπεπερ (1653 – “Πλήρες βοτανοθεραπεία”) γράφει: «Το χόρτο σταματάει τον λόξυγκα, βρασμένο σε κρασί… και χρησιμοποιείται στα σκευάσματα για την αποβολή των αερίων και των πόνων που προκαλούν.»
Η λαϊκή ιατρική χρησιμοποιεί το σκεύασμα για την θεραπεία των ασθενειών του συκωτιού, αεροφαγία και αιμορροΐδες.

Θεραπευτικές δράσεις, ιδιότητες και χρήσεις του άνηθου

-Έχει χωνευτικές ιδιότητες, κατά των διαφόρων ενοχλήσεων του στομάχου και της δυσπεψίας.
-Το αιθέριο έλαιό του (σε μείγμα με νερό) καταπραϋνει τους κολικούς.
-Θεωρείται αποτελεσματικό αντιβηχικό, αντιγριπικό και αντισπασμωδικό.
-Είναι εξαιρετικό ίαμα για τον τυμπανισμό και τον κολικό πόνο που προκαλεί μερικές φορές.
-Είναι κατάλληλο βότανο για τον κολικό των παιδιών.
-Αυξάνει τη ροή του γάλακτος στις μητέρες που θηλάζουν.
-Έχει αντιοξειδωτικές, αντικαρκινικές και αντιθρομβωτικές ιδιότητες.
-Βοηθά στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και της μνήμης.
-Τονώνει τον οργανισμό, μειώνοντας παράλληλα την κόπωση.
-Δρα για την πρόληψη της οστεοπόρωσης.
-Είναι αντιμικροβιακός και αντιφλεγμονώδης και κάνει καλό στη ρευματοειδή αρθρίτιδα.
-Κάνει καλό στα δόντια και στα ούλα και καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες.
-Διεγείρει την όρεξη και είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στον λόξυγκα και την αεροφαγία.
-Οι σπόροι του είναι χρήσιμοι για την κακοσμία του στόματος.
-Αυξάνει τη λίμπιντο.
-Είναι ωφέλιμο στις παιδικές ασθένειες, όπως ιλαρά και ανεμοβλογιά.

Άλλες χρήσεις

-Είναι απαραίτητο συστατικό σε πολλές συνταγές μαγειρικής αλλά και σε σαλάτες, προσδίδοντας λεπτό άρωμα και ξεχωριστή γεύση.

Παρασκευή – δοσολογία

Έγχυμα

Συνθλίβουμε ελαφρά 1-2 κ.γ σπόρους και τους ρίχνουμε σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό. Τους αφήνουμε για 10-15 λεπτά. Για τη θεραπεία του τυμπανισμού, πίνετε ένα φλιτζάνι πριν από τα γεύματα.

Βάμμα

Παίρνετε 1-2 ml βάμματος τρεις φορές την ημέρα.

Για τη δυσπεψία

Τρώτε ωμό άνηθο μέσα στις σαλάτες σας. Επίσης, βράζετε 2 κουταλάκια σπόρων σε 1 λίτρο νερό για περίπου 15 λεπτά και πίνετε από ένα φλιτζάνι πριν τα γεύματα. Για την ατονία, την παχυσαρκία και τις κράμπες. Παρασκευάστε έγχυμα από τους σπόρους του φυτού βάζοντας 5-10 γρ. σε 1 λίτρο νερού και πίνετε 1 φλιτζάνι του τσαγιού την ημέρα.

Αφέψημα

Ρίχνουμε 1 κ.γ βότανο σε ένα φλιτζάνι νερό και αφήνουμε να βράσει περίπου 10 λεπτά. Σουρώνουμε και το πίνουμε σκέτο ή με λίγο μέλι.

Εμβαπτιζόμενα

Για κάθε φλιτζάνι χρησιμοποιήστε ένα φακελάκι. Ρίξτε βραστό νερό και αφήστε το για 5 περίπου λεπτά. Προσθέστε, αν θέλετε, κάποιο γλυκαντικό.

Ενδιαφέροντα

https://enallaktikidrasi.com/2016/06/anithos-idiotites-xrisi/
-Για να καταπολεμήσετε την κακοσμία του στόματος, μασήστε σπόρους άνηθου.
-Για να τον αποθηκεύσετε, τυλίξτε τον σε νωπό χαρτί και βάλτε τον στο ψυγείο, όπου θα διατηρηθεί φρέσκος για 3-4 ημέρες ή ψιλοκόψτε τον και βάλτε τον σε θήκες για παγάκια, μαζί με νερό, για τον χρησιμοποιήσετε μήνες αργότερα.
-Στην αρχαία Ρώμη, ήταν τόσο πολύτιμο αρωματικό χόρτο, που επιβλήθηκε ειδικός φόρος για χάρη του.

Προφυλάξεις

Το αφέψημα από σπόρους άνηθου να αποφεύγεται από εγκύους γιατί λειτουργεί ως εκτρωτικό βότανο. Ο άνηθος αντενδείκνυνται για τους ανθρώπους που πάσχουν από χαμηλή πίεση.

Μπριζόλες στον φούρνο

Μπριζόλες στον φούρνο

Υλικά
4 χοιρινές μπριζόλες από το καρέ
3/4 κιλού πατάτες πολύ μικρές,
3-4 κουταλιές σούπας βούτυρο
λάδι για το τηγάνισμα των πατατών,
αλάτι, πιπέρι
χυμός λεμονιού
1 ποτήρι κρασί άσπρο αρετσίνωτο

Για την σάλτσα:
1/2 φλιτζ. τσαγιού λαδόξυδο
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένο
κλωναράκια σέλινου και μαιντανού,
λίγο Θυμάρι
μαύρο πιπέρι χοντροκομμένο

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε λεκάνη όλα τα υλικά της σάλτσας. Καθαρίζουμε τις μπριζόλες από τις πέτσες και το πολύ λίπος, τις χτυπάμε με τον μπαλντά να πλατύνουν, τις πλένουμε, τις σκουπίζουμε, τις βάζουμε στην λεκάνη με την σάλτσα και τις αφή-νουμε για 2 ώρες γυρί-ζοντας τες κάθε τόσο. Καθαρίζουμε τις πατατούλες και τις αφήνουμε ολόκληρες μέσα σε λεκάνη με καθαρό νερό και λίγο χυμό λεμονιού. Βάζουμε σε τηγάνι το βούτυρο και τηγανίζουμε τις μπριζόλες και από τις 2 μεριές και τις τοποθετούμε σε πυρέξ. Μισο τηγανίζουμε και τις πατάτες σε καυτή φριτούρα και τις αδειάζουμε στο πυρέξ, γύρω γύρω από τις μπριζόλες. Αλατοπιπερωνουμε, ραντίζουμε με χυμό λεμονιού, περιχύνουμε με το βούτυρο που τηγανίστηκαν οι μπριζόλες και με ένα ποτήρι κρασί άσπρο αρετσίνωτο και βάζουμε το πυρέξ στον φούρνο, να αποτελειώσουν μαζί το ψησιμό τους. Σερβίρουμε σε πιατέλα τοποθετώντας στο κέντρο τις μπριζόλες και γύρω τους τι πατατούλες. Αφαιρούμε το λίπος τους από την σάλτσα τους, την ζεσταίνουμε καλά και την ρίχνουμε επάνω στις μπριζόλες. 

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!


19 Αυγούστου, 2020

Σ' αυτό το βίντεο θα δείτε πως πραγματικά θα εξοντώσετε τις κατσαρίδες. by Mea Colpa


Σ' αυτό το βίντεο θα δείτε πως πραγματικά θα εξοντώσετε τις κατσαρίδες. Γιατί δεν αρκεί να τις ψεκάσετε ή να τις απωθήσετε, ή ακόμη να τους δώσετε να φάνε κάτι. Αν θέλετε πραγματικά να τις ξεφορτωθείτε, θα πρέπει να σταματήσουν να γεννοβολάνε. Και αυτό θα το δείτε στο βίντεο. Στο βίντεο υπάρχει επίσης ενημέρωση για τις κατσαρίδες, για το που ζούνε κτλ. 📖Κεφάλαια - ενότητες 0:00 intro 0:13 μπαλάκια για κατσαρίδες - διώχνουμε τις κατσαρίδες για πάντα 1:32 που ζούνε οι κατσαρίδες; 3:25 άνθρωπος + κατσαρίδες 4:28 το κόλπο

Σαλάτα από ποικιλία οσπρίων

Σαλάτα από ποικιλία οσπρίων

Υλικά

• 1 φλιτζ. τσαγιού ξερά φασόλια (μέτρια)
• 1 φλιτζ. τσαγιού μαυρομάτικα (ή πράσινα ξερά φασόλια)
• 1 φλιτζ. τσαγιού φακές
• 2 φύλλα δάφνης
• 1 μεγάλπ ντομάτα
• 1 κρεμμύδι
• 1-2 σκελίδες σκόρδο (τριμμένο)
• χυμό 1 λεμονιού
• ελαιόλαδο
• μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
• αλάτι, λευκό πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζετε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ σε μπολ με μπόλικο νερό και τα αφήνετε να μουλιάσουν.
Την επόμενη μέρα, στραγγίζετε τα φασόλια και τα βάζετε σε κατσαρόλα με φρέσκο νερό και το 1 φύλλο δάφνης. Τα αφήνετε σε μέτρια φωτιά να βράσουν, μέχρι να μαλακώσουν.
Βράζετε σε ξεχωριστές κατσαρόλες, τα μαυρομάτικα ήτα πράσινα φασόλια και τις φακές επίσης με 1 φύλλο δάφνης, μέχρι να μαλακώσουν.
Σουρώνετε τα όσπρια και τα αναμιγνύετε σε σαλατιέρα.
Στο μεταξύ, καθαρίζετε την ντομάτα και το κρεμμύδι και κόβετε την ντομάτα σε κύβους και το κρεμμύδι σε ροδέλες, που χωρίζετε σε δαχτυλίδια.
Ρίχνετε την ντομάτα στη σαλατιέρα με τα όσπρια και προσθέτετε το ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε και πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Στολίζετε τη σαλάτα με τα δαχτυλίδια του κρεμμυδιού και σερβίρετε.

Νικ. Τσελεμεντές

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!


18 Αυγούστου, 2020

ΜΠΙΦΤΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

 ΜΠΙΦΤΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ 

Υλικά 

  • 1 κιλό κιμά (1/2 μοσχαρίσιο και 1/2 από κοτόπούλο) 
  • 2 αυγά 
  • 1/2 κιλό ψωμί μπαγιάτικο 
  • 1/2 φλιτζανάκι τον καφέ λάδι 
  • 1/2 φλιτζανάκι του καφέ γάλα 
  • 1 κουταλάκι ρίyανη 
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο πιπέρι, αλάτι 

Εκτέλεση 

Μουλιάζετε το ψωμί στο νερό και το στίβετε καλά με τις παλάμες σας. Σε μια λεκάνη βάζετε όλα τα υλικά μαζί και τα ζυμώνετε καλά. Για να είναι πιο εύκολο το ζύμωμα και το πλάσιμο, έχετε ένα πιάτο με ζεστό νερό όπου βουτάτε κάθε τόσο τα χέρια σας. Σ' ένα τηγάνι με καπάκι, βάζετε ως 1 δάχτυλο νερό και μέσα τα μπιφτεκάκια. Σκεπάζετε το τηγάνι και ψήνετε σε μέτρια φωτιά. "οταν αρχίσουν να ασπρίζουν, τα τρυπάτε μ' ένα πηρούνι για να φύγει το αίμα τους. Ελαφρά και θρεπτικά, σερβίρονται με πουρέ ή τηγα-νητές πατάτες, χυλοπίτες ή άλλο ζυμαρικό. Μπορείτε να τους βάλετε λεμόνι. 


ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!