01 Σεπτεμβρίου, 2020
22 Αυγούστου, 2020
ΚΟΥΒΕΡΤΑΚΙ BY KIKIRIKOU
ΚΟΥΒΕΡΤΑΚΙ BY KIKIRIKOU
21 Αυγούστου, 2020
Πανεύκολα οικολογικά μαντιλάκια για ντεμακιγιάζ!!! by Ms Alley Cat
Στο σημερινό βίντεο φτιάχνουμε πανεύκολα οικολογικά μαντιλάκια για ντεμακιγιάζ. Και οικονομικά και οικολογικά!!
Ντομάτες γεμιστές με λαχανικά
Ντομάτες γεμιστές με λαχανικά
Υλικά
• 8 μέτριες και ώριμες ντομάτες
• 2 ξερά κρεμμύδια
• 2-3 μελιτζάνες
• 1-2 σκελίδες σκόρδο (λιωμένο)
• '/2 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
• λίγα ζάχαρη • ελαιόλαδο • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε τις ντομάτες, τις σκουπίζετε και τις ετοιμάζετε: κόβετε οριζόντια ένα κομμάτι στην κορυφή τους και αφαιρείτε τη σάρκα τους με κουτάλι. Πετάτε τα σποράκια και ψιλοκόβετε τη σάρκα. Πλένετε και καθαρίζετε τις μελιτζάνες και τις ψιλοκόβετε. Κάνετε το ίδιο και με τα κρεμμύδια.
2. Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια για μερικά λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα, συμπληρώνετε λίγο ακόμη λάδι στο τηγάνι και σοτάρετε τις ψιλοκομμένες μελιτζάνες μέχρι να μαλακώσουν. Ξανα ρίχνετε στο τηγάνι τα κρεμμύδια και το σκόρδο και ανακατεύετε. Προσθέτετε την ψιλοκομμένη σάρκα από τις ντομάτες. Ανακατεύετε και χαμηλώνετε την ένταση της φωτιάς. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το μαϊντανό και τα αφήνετε όλα μαζί για μερικά λεπτά να σιγοβράσουν, μέχρι να μείνουν με το λάδι τους. Αφήνετε το μείγμα της γέμισης να κρυώσει λίγο και στη συνέχεια, παίρνετε μικρές ποσότητες με κουτάλι και γεμίζετε μία-μία τις ντομάτες. Κλείνετε τις ντομάτες με το κομμάτι που αφαιρέσατε για να τις αδειάσετε. Τοποθετείτε τις ντομάτες σε ταψί, τις αλατοπιπερώνετε, τις περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.
Νικ. Τσελεμεντές
20 Αυγούστου, 2020
Θεραπευτικές δράσεις, ιδιότητες και χρήσεις του άνηθου
Όνομα: Άνηθος
Επιστημονική ονομασία: Άνηθον το βαρύοσμον – Anethum graveolens
Οικογένεια: Απιίδων ή Σκιαδοφόρων
Άλλα ονόματα: Άνηθον, άνισον
Περιγραφή
Ιστορία και παράδοση
Κατά το Μεσαίωνα ο άνηθος θεωρείτο αποτρεπτικός της μαγείας.
Θεραπευτικές δράσεις, ιδιότητες και χρήσεις του άνηθου
Άλλες χρήσεις
Παρασκευή – δοσολογία
Έγχυμα
Βάμμα
Για τη δυσπεψία
Αφέψημα
Εμβαπτιζόμενα
Ενδιαφέροντα
Προφυλάξεις
Μπριζόλες στον φούρνο
Υλικά
4 χοιρινές μπριζόλες από το καρέ
3/4 κιλού πατάτες πολύ μικρές,
3-4 κουταλιές σούπας βούτυρο
λάδι για το τηγάνισμα των πατατών,
αλάτι, πιπέρι
χυμός λεμονιού
1 ποτήρι κρασί άσπρο αρετσίνωτο
Για την σάλτσα:
1/2 φλιτζ. τσαγιού λαδόξυδο
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένο
κλωναράκια σέλινου και μαιντανού,
λίγο Θυμάρι
μαύρο πιπέρι χοντροκομμένο
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε λεκάνη όλα τα υλικά της σάλτσας. Καθαρίζουμε τις μπριζόλες από τις πέτσες και το πολύ λίπος, τις χτυπάμε με τον μπαλντά να πλατύνουν, τις πλένουμε, τις σκουπίζουμε, τις βάζουμε στην λεκάνη με την σάλτσα και τις αφή-νουμε για 2 ώρες γυρί-ζοντας τες κάθε τόσο. Καθαρίζουμε τις πατατούλες και τις αφήνουμε ολόκληρες μέσα σε λεκάνη με καθαρό νερό και λίγο χυμό λεμονιού. Βάζουμε σε τηγάνι το βούτυρο και τηγανίζουμε τις μπριζόλες και από τις 2 μεριές και τις τοποθετούμε σε πυρέξ. Μισο τηγανίζουμε και τις πατάτες σε καυτή φριτούρα και τις αδειάζουμε στο πυρέξ, γύρω γύρω από τις μπριζόλες. Αλατοπιπερωνουμε, ραντίζουμε με χυμό λεμονιού, περιχύνουμε με το βούτυρο που τηγανίστηκαν οι μπριζόλες και με ένα ποτήρι κρασί άσπρο αρετσίνωτο και βάζουμε το πυρέξ στον φούρνο, να αποτελειώσουν μαζί το ψησιμό τους. Σερβίρουμε σε πιατέλα τοποθετώντας στο κέντρο τις μπριζόλες και γύρω τους τι πατατούλες. Αφαιρούμε το λίπος τους από την σάλτσα τους, την ζεσταίνουμε καλά και την ρίχνουμε επάνω στις μπριζόλες.
19 Αυγούστου, 2020
Σ' αυτό το βίντεο θα δείτε πως πραγματικά θα εξοντώσετε τις κατσαρίδες. by Mea Colpa
Σ' αυτό το βίντεο θα δείτε πως πραγματικά θα εξοντώσετε τις κατσαρίδες. Γιατί δεν αρκεί να τις ψεκάσετε ή να τις απωθήσετε, ή ακόμη να τους δώσετε να φάνε κάτι. Αν θέλετε πραγματικά να τις ξεφορτωθείτε, θα πρέπει να σταματήσουν να γεννοβολάνε. Και αυτό θα το δείτε στο βίντεο. Στο βίντεο υπάρχει επίσης ενημέρωση για τις κατσαρίδες, για το που ζούνε κτλ. 📖Κεφάλαια - ενότητες 0:00 intro 0:13 μπαλάκια για κατσαρίδες - διώχνουμε τις κατσαρίδες για πάντα 1:32 που ζούνε οι κατσαρίδες; 3:25 άνθρωπος + κατσαρίδες 4:28 το κόλπο
Σαλάτα από ποικιλία οσπρίων
Υλικά
• 1 φλιτζ. τσαγιού ξερά φασόλια (μέτρια)
• 1 φλιτζ. τσαγιού μαυρομάτικα (ή πράσινα ξερά φασόλια)
• 1 φλιτζ. τσαγιού φακές
• 2 φύλλα δάφνης
• 1 μεγάλπ ντομάτα
• 1 κρεμμύδι
• 1-2 σκελίδες σκόρδο (τριμμένο)
• χυμό 1 λεμονιού
• ελαιόλαδο
• μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
• αλάτι, λευκό πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζετε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ σε μπολ με μπόλικο νερό και τα αφήνετε να μουλιάσουν.
Την επόμενη μέρα, στραγγίζετε τα φασόλια και τα βάζετε σε κατσαρόλα με φρέσκο νερό και το 1 φύλλο δάφνης. Τα αφήνετε σε μέτρια φωτιά να βράσουν, μέχρι να μαλακώσουν.
Βράζετε σε ξεχωριστές κατσαρόλες, τα μαυρομάτικα ήτα πράσινα φασόλια και τις φακές επίσης με 1 φύλλο δάφνης, μέχρι να μαλακώσουν.
Σουρώνετε τα όσπρια και τα αναμιγνύετε σε σαλατιέρα.
Στο μεταξύ, καθαρίζετε την ντομάτα και το κρεμμύδι και κόβετε την ντομάτα σε κύβους και το κρεμμύδι σε ροδέλες, που χωρίζετε σε δαχτυλίδια.
Ρίχνετε την ντομάτα στη σαλατιέρα με τα όσπρια και προσθέτετε το ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε και πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Στολίζετε τη σαλάτα με τα δαχτυλίδια του κρεμμυδιού και σερβίρετε.
18 Αυγούστου, 2020
ΜΠΙΦΤΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
ΜΠΙΦΤΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
Υλικά
- 1 κιλό κιμά (1/2 μοσχαρίσιο και 1/2 από κοτόπούλο)
- 2 αυγά
- 1/2 κιλό ψωμί μπαγιάτικο
- 1/2 φλιτζανάκι τον καφέ λάδι
- 1/2 φλιτζανάκι του καφέ γάλα
- 1 κουταλάκι ρίyανη
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο πιπέρι, αλάτι
Εκτέλεση
Μουλιάζετε το ψωμί στο νερό και το στίβετε καλά με τις παλάμες σας. Σε μια λεκάνη βάζετε όλα τα υλικά μαζί και τα ζυμώνετε καλά. Για να είναι πιο εύκολο το ζύμωμα και το πλάσιμο, έχετε ένα πιάτο με ζεστό νερό όπου βουτάτε κάθε τόσο τα χέρια σας. Σ' ένα τηγάνι με καπάκι, βάζετε ως 1 δάχτυλο νερό και μέσα τα μπιφτεκάκια. Σκεπάζετε το τηγάνι και ψήνετε σε μέτρια φωτιά. "οταν αρχίσουν να ασπρίζουν, τα τρυπάτε μ' ένα πηρούνι για να φύγει το αίμα τους. Ελαφρά και θρεπτικά, σερβίρονται με πουρέ ή τηγα-νητές πατάτες, χυλοπίτες ή άλλο ζυμαρικό. Μπορείτε να τους βάλετε λεμόνι.
-
Οι θεραπευτικές ιδιότητες της Δάφνης H Δάφνη είναι πασίγνωστο δέντρο από την αρχαιότητα . Αν και έχει ευρέως καθιερωθεί λόγω της χρήσης της ...
-
ΚΟΥΒΕΡΤΑΚΙ BY KIKIRIKOU ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΡΑΨΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ ΕΝΑ ΚΟΥΒΕΡΤΑΚΙ... ΘΑ ΠΑΝΤΡΕΨΟΥΜΕ 2 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΆ ΥΦΑΣΜΑΤΑ... ΠΙΚΕ Κ ΠΟΠΛΙΝΑ! ΥΛΙΚΑ : 100εκ*100...
-
ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΡΑΨΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΕΝΤΟΝΙ ΜΕ ΛΑΣΤΙΧΟ???? ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ !!!