29 Φεβρουαρίου, 2020

ΜΟΥΣΙΚΗ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΝΤΥΣΙΜΟ ΜΕ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ
ΝΤΥΣΙΜΟ

Κοτόπουλο με κρέμα

Κοτόπουλο με κρέμα

Μερίδες 4
• Ετοιμο σε 25 λεπτό • Θερμίδες 300
  • ·          500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες
  • ·          200 γρ. μανιτάρια σε φέτες
  • ·          200 m1 κρέμα γάλακτος
  • ·          4-5 κουτ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ·          1 κουτ. ελαιόλαδο
  • ·          1 κρεμμύδι σε ροδέλες
  • ·          2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ·          150 m1 κρασί
  • ·          800 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες (κανα.)
  • ·          1/2 κουτ. γλ. πάπρικα

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα και τηγανίζε-τε το κοτόπουλο και τα μανιτάρια για 4-5 λεπτά, ώσπου να πάρουν «χρώμα». Προσθέτετε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τηγανίζετε για 4-5 λεπτά ακόμα. Περιχύνετε με το κρασί και αφήνετε να βράσουν για 2 λεπτά.

Ρίχνετε στην κατσαρόλα τις ντοματούλες και 150 ml από την κρέμα γάλακτος και αλατοπιπερώνετε. Σκεπάζετε και σιγο-βράζετε για 5-10 λεπτά ή ώσπου να ψηθεί το κοτόπουλο. Πα-σπαλίζετε με τον μαϊντανό και την πάπρικα, περιχύνετε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και σερβίρετε.

πηγή TV ΖΑΠΙΝΓΚ ΕΧΤΡΑ ΤΕΥΧΟΣ 835

28 Φεβρουαρίου, 2020

ΚΑΛΗΜΕΡΑΑΑ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Μπριάμ με πιπεριές
Μερίδες 8
 • Ετοιμο σε 1 1/2 ώρα
·         2 κόκκινες πιπεριές χωρίς τους σπόρους, σε λωρίδες
·         2 κίτρινες πιπεριές χωρίς τους σπόρους, σε λωρίδες
·         1 κρεμμύδι σε ροδέλες
·         2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
·         1/4 φλ μαύρες ελιές
·         3 μεγάλες ώριμες ντομάτες σε φέτες
·         1 κουτ. γλ καστανή ζάχαρη
·         3 κουτ. γλυκό κόκκινο κρασί
·         3-4 κλωναράκια δενδρολiΒανου
·         2 κουτ. ελαιόλαδο
 Αλατοπίπερο
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και αραδιάζετε τις πιπε-ριές, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις ελιές και τις ντομάτες σε μεγάλο ταψί. Πα-σπαλίζετε τα λαχανικά με τη ζάχαρη και περιχύνετε με το κρασί. Αλατοπι-περώνετε, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 45 λεπτά. Βγάζετε το αλουμινόχαρτο και ανακατεύετε τα λαχανικά.
Προσθέτετε το δενδρολίβανο, αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε με το ελαιόλαδο. Συνεχίζετε το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμα, χωρίς να σκεπάσε-τε το ταψί με αλουμινόχαρτο, ώσπου να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά. Σερβίρετε τα λαχανικά ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου με φρέσκο τραγανό ψωμί


πηγή; tv ΖΑΠΙΝΓΚ έξτρα τέυχος 835