17 Μαρτίου, 2020
16 Μαρτίου, 2020
Λαχανόρυζο

Υλικά
- 1 κούπα ρύζι
- 1 λάχανο μέτριο
- 1 κρεμμύδι ξερό ή
- 2 πράσα
- 2 κουταλιές βούτυρο
- λίγος μαίντανός,
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κουταλιά πελτές ντομάτας
- 1 λεμόνι,
- τυρί τριμμένο
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά και ψιλοκόβουμε το λάχανο. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι ή τα πράσα στην κατσαρόλα και τα τσιγαρίζουμε με το βούτυρο. Προσθέτουμε και το λάχάνο και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί. Τα σβήνουμε με πελτέ διαλυμένο σε λίγο νεράκι, τα ανακατεύουμε και ρίχνουμε λίγο νερό. "Οταν κοντεύουν να βράσουν, προσθέτουμε το ρύζι, τον μαϊντανό και το αλάτι. Βράζουμε ώσπου να μείνει το φαγητό με λίγη σάλτσα. Αν Θέλουμε στο σερβίρισμα βάζουμε λίγο τυρί τριμμένο.
πηγή :ΤΗΛΕΘΕΑΤΗΣ ΕΧΤΡΑ ΤΕΥΧΟΣ
15 Μαρτίου, 2020
14 Μαρτίου, 2020
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ
ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΖΥΜΑΡΙΚΑ Η ΚΑΛΑΜΑΚΙΑ (που ρουφάμε)
ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ
Η
ΟΜΟΡΦΕΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΕΣ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ.
ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΧΡΩΜΑΤΙΣΕΙ ΚΑΘΕ ΖΥΜΑΡΑΚΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ
ΚΟΨΤΕ ΚΑΛΑΜΑΚΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ
ΚΟΨΤΕ ΕΝΑ ΣΠΑΓΚΟ (για μαμάδες/μπαμπάδες)
ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΤΟΥΣ (αρκεί να είναι ζυμαρικά με τρύπα)
ΕΔΩ ΣΑΣ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ :
ΑΜΑ ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΈΤΕΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΡΥΠΑ
ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ (ζωγραφίζω καθένα ξεχωριστά)
ΝΑ ΤΑ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΣΕ ΟΜΟΡΦΕΣ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ
ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ:
ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!!!!
Μελιτζάνες τηγανίτές με τζατζίκι
Μελιτζάνες τηγανίτές με τζατζίκι

Υλικά
Για το τζατζίκι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τις μελιτζάνες, τις αλατίζουμε, τις ξεπικρίζουμε σε μπόλικο νερό και τις στίβουμε καλά μετα χέρια μας για να φύγει εντελώς η πικρίλα. Τις αλευρώνουμε, τις τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι και τις τοποθετούμε στην πιατέλα στην σειρά.
Ετοιμάζουμε το τζατζίκι: κοπανάμε καλά το σκόρδο με λίγο αλά-τι, προσθέτουμε το γιαούρτι, λίγο λάδι και ξύδι και τα ανακατεύουμε καλά.
Περιχύνουμε με αυτό τις μελιτζάνες και τις βάζουμε στο ψυγείο.

Υλικά
- 1 κιλό μελιτζάνες στρογγυλές
- 1 ποτήρι λάδι,
- αλάτι
Για το τζατζίκι
- 7-8 σκελίδες σκόρδο
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- λάδι, ξύδι, αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τις μελιτζάνες, τις αλατίζουμε, τις ξεπικρίζουμε σε μπόλικο νερό και τις στίβουμε καλά μετα χέρια μας για να φύγει εντελώς η πικρίλα. Τις αλευρώνουμε, τις τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι και τις τοποθετούμε στην πιατέλα στην σειρά.
Ετοιμάζουμε το τζατζίκι: κοπανάμε καλά το σκόρδο με λίγο αλά-τι, προσθέτουμε το γιαούρτι, λίγο λάδι και ξύδι και τα ανακατεύουμε καλά.
Περιχύνουμε με αυτό τις μελιτζάνες και τις βάζουμε στο ψυγείο.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)
Σέσκουλο εκτός από τις γαστρονομικές του αρετές διαθέτει και ορισμένες φαρμακευτικές ιδιότητες.
• Σέσκλο • λαχανίδα Beta valgarίs Οικογένεια Χηνόποδιοειδών Σέσκουλο Ιστορία του φυτού Το σέσκουλο, ενώ Θεωρείται πρωτίστως λαχανικό, έ...

-
Οι θεραπευτικές ιδιότητες της Δάφνης H Δάφνη είναι πασίγνωστο δέντρο από την αρχαιότητα . Αν και έχει ευρέως καθιερωθεί λόγω της χρήσης της ...
-
ΚΟΥΒΕΡΤΑΚΙ BY KIKIRIKOU ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΡΑΨΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ ΕΝΑ ΚΟΥΒΕΡΤΑΚΙ... ΘΑ ΠΑΝΤΡΕΨΟΥΜΕ 2 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΆ ΥΦΑΣΜΑΤΑ... ΠΙΚΕ Κ ΠΟΠΛΙΝΑ! ΥΛΙΚΑ : 100εκ*100...