ΥΛΙΚΑ
- 1/2 κιλό ρεβίθια
- 1 φλιτζ. τσαγιού ρύζι
- 1 κουταλιά γλυκού σόδα
- 1 κρεμμύδι πιπέρι, αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- μερικές τσιγαρίδες χοιρινές
- 150 γραμμ. γραβιέρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε από το βράδυ τα ρεβίθια να μουσκέψουν. Το πρωί τα σουρώνουμε και τους βάζουμε την σόδα. Τα αφήνουμε 1/4 της ώρας και μετά τα πλένουμε πολύ καλά. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα στην φωτιά να βράσουν. Μόλις μισοβράσουν τα κατεβάζουμε από την φωτιά. Καβουρδίζουμε σε τηγάνι με μια κουταλιά βούτυρο το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τα ρεβίθια. Προσθέτουμε 3 ποτήρια βραστό νερό, αλατοπιπερώνουμε και μόλις πάρουν βράση, ρίχνουμε το ρύζι. Αφήνουμε να βράσουν ώσπου να πιούν όλο το νερό τους και τα κατεβάζουμε από την φωτιά. Τα σερβίρουμε σε πιατέλα και στρώνουμε σε φέτες την γραβιέρα. Ζεματάμε με το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι τις τσιγαρίδες και περιχύνουμε το φαγητό.