20 Οκτωβρίου, 2020
7 Πράγματα που Πρέπει να Κάνετε στον Κήπο σας το Φθινόπωρο
Οι φθινοπωρινοί μήνες φέρνουν στο μυαλό μας, συνήθως, μελαγχολικές εικόνες καθώς η πτωση των φύλλων σε συνδυασμό με τον μουντό καιρό μας υπενθυμίζουν πως το καλοκαίρι βρίσκεται στο τέλος του και κατ επέκταση και η επαφή με τον κήπο μας. Η αλήθεια είναι όμως πως υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να ομορφύνουμε τον κήπο μας, ακόμη και το φθινόπωρο! Αλλωστε δεν είναι τυχαίο, οτι για πολλούς κηπουρούς, το φθινόπωρο είναι μία δεύτερη άνοιξη!
Κοτοσαλάτα με Σκορδαλιά
Κοτοσαλάτα με Σκορδαλιά
Υλικά για τη σαλάτα
•1 κοτόπουλο
•1 μέτριο κρεμμύδι Για τη σκορδαλιά
•1 ποτήρι καρυδόψιχα
•3-4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο .
3-4 σκελίδες σκόρδο
•1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
•αλάτι
Για τη γαρνιτούρα
•1 κουτ. σούιτας ελαιόλαδο
•1/4 κουτ. γλυκού κόκκινο καυτερό πιπέρι
•αλάτι
•λίγος δυόσμος
Εκτέλεση
•Βράστε καλά το κοτόπουλο σε αλατισμένο νερό. Σουρώστε το και κρατήστε τον ζωμό. Μόλις το κοτόπουλο κρυώσει, αφού αφαιρέσετε τα κόκαλα, χωρίστε σε μικρά κομματάκια το ψαχνό.
•Για τη σκορδαλιά, χτυπήστε σε μπλέντερ την καρυδόψιχα, το σκόρδο, τις τριμμένες φέτες ψωμιού, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Προσθέστε λίγο λίγο τον χλιαρό ζωμό από το κοτόπουλο και συνεχίστε να τον χτυπάτε στο μπλέντερ ώσπου να σχηματιστεί μία ομοιόμορφη κρέμα.
•Σ' αυτή την κρέμα προσθέστε τα κομματάκια κοτόπουλου και ανακατέψτε με ένα κουτάλι.
•Για να γαρνίρετε τη σαλάτα περιχύστε την με το μείγμα που θα φτιάξετε σ'ένα μπολ ανακατεύοντας ελαιόλαδο, κόκκινο πιπέρι, αλάτι και δυόσμο.
14 Οκτωβρίου, 2020
26 κόλπα με το αλουμινόχαρτο
Είναι πολλά αυτά που μπορείς να κάνεις με το αλουμινόχαρτο, μιας και είναι πολλές οι χρήσεις του. Εμείς θα σου δείξουμε 26 από τα πολλά κόλπα που σίγουρα κάποια στιγμή, θα σου φανούν χρήσιμα.
Ρεβίθια με τσιγαρίδες
ΥΛΙΚΑ
- 1/2 κιλό ρεβίθια
- 1 φλιτζ. τσαγιού ρύζι
- 1 κουταλιά γλυκού σόδα
- 1 κρεμμύδι πιπέρι, αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- μερικές τσιγαρίδες χοιρινές
- 150 γραμμ. γραβιέρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε από το βράδυ τα ρεβίθια να μουσκέψουν. Το πρωί τα σουρώνουμε και τους βάζουμε την σόδα. Τα αφήνουμε 1/4 της ώρας και μετά τα πλένουμε πολύ καλά. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα στην φωτιά να βράσουν. Μόλις μισοβράσουν τα κατεβάζουμε από την φωτιά. Καβουρδίζουμε σε τηγάνι με μια κουταλιά βούτυρο το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τα ρεβίθια. Προσθέτουμε 3 ποτήρια βραστό νερό, αλατοπιπερώνουμε και μόλις πάρουν βράση, ρίχνουμε το ρύζι. Αφήνουμε να βράσουν ώσπου να πιούν όλο το νερό τους και τα κατεβάζουμε από την φωτιά. Τα σερβίρουμε σε πιατέλα και στρώνουμε σε φέτες την γραβιέρα. Ζεματάμε με το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι τις τσιγαρίδες και περιχύνουμε το φαγητό.
07 Οκτωβρίου, 2020
Ρύζι - 13 απίστευτες χρήσεις
🧿 Σ' αυτό το βίντεο, θα δείτε 13 εναλλακτικές χρήσεις του ρυζιού, που μπορεί να μη τις γνωρίζατε. Θα διαπιστώσετε πως το ρύζι εκτός από τη διατροφή, είναι χρήσιμο, στην ομορφιά, την υγεία, το σπίτι κτλ.
📖 Κεφάλαια - ενότητες 0:00 intro 0:05 Ρύζι - 13 απίστευτες χρήσεις 0:13 Φτιάξτε θερμοφόρα 0:27 Καθαρισμός προσώπου 0:51 Καθαρίστε τον μύλο του καφέ 1:33 Ωρίμανση φρούτων 1:45 Είναι έτοιμο το λάδι 2:02 Στο αλάτι 2:20 Καθαρισμός βάζου 2:44 Φτιάξτε κόλλα 3:09 Οργανώστε τα μαχαίρια 3:22 Σώστε το κινητό σας 3:51 Αποσμητικό χώρου 4:25 Για τη σκουριά 4:42 Φτιάξτε γάλα ρυζιού09 Σεπτεμβρίου, 2020
Ξεβούλωμα τουαλέτας 6 κόλπα εξπρές by Mea Colpa
Φασόλια φούρνου με σέσκουλα
Φασόλια φούρνου με σέσκουλα
Υλικά
- 500 γραμμ. φασόλια ξερά
- 500 γραμμ. σέσκουλα
- 500 γραμμ. φρέσκα κρεμμυδάκια
- 5-6 σκελίδες σκόρδο
- 3-4 ντομάτες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και Ψιλοκομμένες
- 150-200 γραμμ. λάδι
- αλάτι, πιπέρι
- λίγος δυόσμος
- Ψιλοκομμένος μάίντανός
Εκτέλεση
Βράζουμε και στραγγίζουμε τα φασόλια. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, ρίχνουμε μέσα και την ντομάτα και αφήνουμε να βράσουν. Προσθέτουμε και τα φασόλια. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και τα κατεβάζουμε. Στρώνουμε σε ένα ταψί φασόλια, μια στρώση σέσκουλα, λίγο δυόσμο, τα σκόρδα και συνεχίζουμε με την ίδια σειρά όσπου να τελειώσουν τα φασόλια. Αλατοπιπερώνουμε, τα περιχύνουμε με το λάδι και τα ψήνουμε σε δυνατό φούρνο μέχρι να μείνουν μόνο με το λάδι τους. Τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με μάίντανό.
08 Σεπτεμβρίου, 2020
Κοτόπουλο ατζέμ πιλάφι
Κοτόπουλο ατζέμ πιλάφι
Υλικά
- 1 κοτόπουλο,
- 1 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα,
- 2 ντομάτες
- 4 φλιτζ. τσαγιού νερό,
- αλάτι και πιπέρι
- 2 φλιτζ. τσαγιού ρύζι
Εκτέλεση
Ετοιμάζετε το κοτόπουλο και το κόβετε σε μερίδες. Το κοκκινίζετε ελαφρά με το κρεμμύδι και με το 1/2 βούτυρο. Κατόπιν προσθέτετε την ντομάτα, το νερό, αλάτι και πιπέρι και σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοψηθεί. Τότε βγάζετε το κοτόπουλο σε πιατέλα και μετράτε το ζουμί και το συμπληρώνετε με νερό. Πρέπει να γίνουν 4 φλιτζ. τσαγιού. Το ρίχνετε πάλι στην κατσαρόλα και όταν πάρει βράση βάζετε μέσα τα κομμάτια του πουλιού και το ρύζι αφού το πλύνετε σε πολλά νερά. Το ανακατεύετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα και όταν αρχίσει να βράζει ελλατώνετε την φωτιά. Αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 25 λεπτα. Βάζετε το υπόλοιπο βούτυρο σε τηγανάκι να κάψει και το ρίχνετε επάνω στο πιλάφι.
-
Οι θεραπευτικές ιδιότητες της Δάφνης H Δάφνη είναι πασίγνωστο δέντρο από την αρχαιότητα . Αν και έχει ευρέως καθιερωθεί λόγω της χρήσης της ...
-
ΚΟΥΒΕΡΤΑΚΙ BY KIKIRIKOU ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΡΑΨΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ ΕΝΑ ΚΟΥΒΕΡΤΑΚΙ... ΘΑ ΠΑΝΤΡΕΨΟΥΜΕ 2 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΆ ΥΦΑΣΜΑΤΑ... ΠΙΚΕ Κ ΠΟΠΛΙΝΑ! ΥΛΙΚΑ : 100εκ*100...
-
ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΡΑΨΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΕΝΤΟΝΙ ΜΕ ΛΑΣΤΙΧΟ???? ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ !!!