06 Νοεμβρίου, 2020
Κολοκύθια και μελιτζάνες με θυμάρι
Κολοκύθια και μελιτζάνες με θυμάρι
Υλικά
- 600 γραμμ. κολοκύθια
- 600 γραμμ. μελιτζάνες μακρυές και ίσιες
- 3 μέτριες ντομάτες ώριμες
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 γερή πρέζα από λουλούδια θυμαριού
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και ζουμε τα λαχανικά. φλουδίζουμε τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες. Αφαιρούμε το κοτσάνι από τις ντομάτες. Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε κανονικές φέτες. Περνάμε ελαφρώς με λάδι ένα ελαφρύ πυρέξ. Πασπαλίζουμε τον πάτο με το σκόρδο και τον μάίντανό. Τοποθετούμε τις φέτες λαχανικών πλάι πλάι ως εξής: κολοκυθάκια, μελιτζάνες, ντομάτες, τοποθετώντας τες όρθιες γύρω από το σκεύος, κατόπιν στο κέντρο αλατίζουμε, πιπερώνουμαι πασπαλίζουμε με θυμάρι . Ποτίζουμε με λίγο λάδι. Ψήνουμε στον φούρνο στους 200 ° C για 1 και μισή ώρα. Σερβίρουμε όπως είναι.
04 Νοεμβρίου, 2020
Ελαιόλαδο - 65 απίστευτες χρήσεις & κόλπα!!!
Σ' αυτό το βίντεο θα δείτε 65 απίστευτες χρήσεις και κόλπα του ελαιόλαδου.Αν μέχρι τώρα είχατε κατα νου πως το ελαιόλαδο σας είναι χρήσιμο μόνο για τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, βλέποντας το βίντεο, θα διαπιστώσετε πως οι χρήσεις και τα κόλπα του ελαιόλαδου είναι πάρα πολλά. Σ' αυτό το βίντεο θα παρουσιαστούν 65 κόλπα και χρήσεις. Στην υγεία, γιατροσόφια, για καθημερινά προβλήματα, θέματα ομορφιάς, για τα ρούχα, τα παπούτσια κτλ.
Φασόλια γίγαντες σαλάτα
Φασόλια γίγαντες σαλάτα
- ½ κιλό φασόλια γίγαντες
- 2 κρεμμύδια ξερά (Ψιλοκομμένα)
- 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 πράσο (μόνο το λευκό μέρος)
- λίγο σέλινο (ψιλοκομμένο)
- 1 ντομάτα (σε κύβους)
- μερικές ελιές μαύρες
- 1 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
- χυμό 1 λεμονιού
- 1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
- 1-2 φύλλα δάφνης
- 1 σκελίδα σκόρδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βάζετε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ να μουλιάσουν σε μπολ με χλιαρό νερό που Θα τα σκεπάζει.
Την επόμενη μέρα, τα στραγγίζετε και τα βάζετε να βράσουν μια 15 λεπτά περίπου. Τα σουρώνετε και τα ξαναβάζετε στην κατσαρόλα με ζεστό φρέσκο νερό. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη και τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Λίγο πριν τα κατεβάσετε από τη φωτιά, τα αλατίζετε. Μόλις βράσουν, τα στραγγίζετε και τα τοποθετείτε σε μπολ.
Στο μεταξύ, καθαρίζετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ψιλοκόβετε μαζί με τα πράσινα φυλλαράκια τους. Τα ρίχνετε στο μπολ μετα φασόλια. Προσθέτετε το σέλινο, το πράσο, το μισό μαϊντανό, αλατοπίπερο και ανακατεύετε ελαφρά.
Στη συνέχεια, χτυπάτε με πιρούνι το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού, προσθέτοντας λίγο αλατοπίπερο. Ρίχνετε λίγο από το λαδολέμονο στα φασόλια, ανακατεύετε και μεταφέρετε τη σα-λάτα σε σαλατιέρα.
Προσθέτετε τις ντομάτες και τις ελιές και περιχύνετε με το υπόλοιπο λαδολέμονο. Πασπαλίζετε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και σερβίρετε.
03 Νοεμβρίου, 2020
🌷 Κυκλάμινο: Συμβουλές για τη φροντίδα του!!
Κοτόπουλο με τυρί
Κοτόπουλο με τυρί
Υλικά
- 1 κοτόπουλο μέτριο
- 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1/2 κιλό ντομάτες
- 300 γραμμ. κεφαλογραβιέρα
- 1/2 φλιτζ του τσαγιού λάδι
- μαιντανός
- άνηθο,
- κανέλλα
- πιπέρι,
- αλάτι
ΕκτΣηεσπ
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες. Το βάζουμε σε κα-τσαρόλα μαζί με το λάδι, τα κρεμμύδια, τον μαιντανό, τον άνηθο, την κανέλλα, το αλάτι, το πιπέρι και 1/2 φλι-τζ. του τσαγιού νερό. Το α-φήνουμε να βράσει σε σιγα-νή φωτιά μέχρι να λιώσουν τα κρεμμύδια. Βγάζουμε τις φλούδες και τους σπόρους από τις ντομάτες, τις ψιλο-κόβουμε και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε λίγο νερό και το αφήνουμε να βράσει μέ-χρι να μείνει το κοτόπουλο με την σάλτσα του. Προσθέ-τουμε τότε το τυρί κομμένο σε κύβους. Αφήνουμε να κοχλάσει 2-3 φορές και το κατεβάζουμε από την φωτιά. Σερβίρουμε με τηγανισμένες φέτες πα-τάτας ή με πατάτες ψημένες στον φούρνο με την φλούδα τους.
02 Νοεμβρίου, 2020
Μακαρόνια λαδερά
Μακαρόνια λαδερά
Υλικά
- 500 γραμμ. μακαρόνια
- 1 1/2 φλιτζ. τσαγιού τυρί τριμμένο
- 3/4 φλιτζ. τσαγιού λάδι,
- 1 κουταλιά σούπας αλεύρι
- 1 κρεμμύδι,
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 112 φλιτζ. τσαγιού πολτός ντομάτας,
- 1 κουταλάκι τσαγιού ζάχαρη,
- 100 γραμμ. τόνος κονσέρβας λευκός,(ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε και στραγγίζουμε τα μακαρόνια, τα ζεματάμε με λίγο λάδι καλής ποιότητας και προσθέτουμε το τυρί. Βάζουμε κατσαρολίτσα στην φωτιά με το λάδι, το αλεύρι, το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει το κρεμμύδι καστανό χρώμα.
Ρίχνουμε τότε την ντομάτα, λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι, 1/2 κουταλάκι ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15' ώσπου να πυκνώσει η σάλτσα. Προσθέτουμε τον τόνο και βράζουμε ακόμη 5. Τοποθετούμε τα μακαρόνια σε πιατέλα και τα περιχύνουμε με την σάλτσα.
28 Οκτωβρίου, 2020
Σκορδαλιά με αμύγδαλα και καρύδια
Σκορδαλιά με αμύγδαλα και καρύδια
Υλικά
• 5-6 σκελίδες σκόρδο
• 100 γρ. καρύδια και αμύγδαλα
• 1 μεγάλη φέτα μπαγιάτικο ψωμί
• ξίδι ή λεμόνι • λάδι
Εκτέλεση
Κοπανίζουμε καλά τις σκελίδες σκόρδου, προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τα καρύδια (αφού πρώτα τα ξεφλουδίσουμε) και συνεχίζουμε να κοπανίζουμε καλά. Μουσκεύουμε τη φέτα του ψωμιού, τη στύβουμε και την προσθέτουμε στο μίγμα μας. Δουλεύουμε το μίγμα μέχρι να γίνει λείος πολτός και ρίχνουμε σταδιακά όσο λάδι σηκώσει και λίγο ξίδι ή λεμόνι.
ΝΤΙΝΑ ΠΕΡΔΙΚΑΡΗ, Κεφαλλονιά
-
Οι θεραπευτικές ιδιότητες της Δάφνης H Δάφνη είναι πασίγνωστο δέντρο από την αρχαιότητα . Αν και έχει ευρέως καθιερωθεί λόγω της χρήσης της ...
-
ΚΟΥΒΕΡΤΑΚΙ BY KIKIRIKOU ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΡΑΨΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ ΕΝΑ ΚΟΥΒΕΡΤΑΚΙ... ΘΑ ΠΑΝΤΡΕΨΟΥΜΕ 2 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΆ ΥΦΑΣΜΑΤΑ... ΠΙΚΕ Κ ΠΟΠΛΙΝΑ! ΥΛΙΚΑ : 100εκ*100...
-
ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΡΑΨΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΕΝΤΟΝΙ ΜΕ ΛΑΣΤΙΧΟ???? ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ !!!