04 Μαρτίου, 2020


Μαριναρισμένος σολομός

Μερίδες 6
        Έτοιμο σε 20 λεπτά
        Θερμίδες 400
·        
  •  6 φιλέτα σολομού (200 γρ. το καθένα)
  • ·         25 γρ. βούτυρο

ΜΑΡΙΝΑΔΑ
  •         6 κουτ. σόγια σος
  •         5 εκ ρίζα τζίντζερ τριμμένη
  •         3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  •         3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα  
  •         1 κόκκινο τσίλι ψιλοκομμένο

Ετοιμάζετε τη μαρινάδα: Σε ρηχό μη μεταλλικό σκεύος βάζετε τη σόγια σος, το τζίντζερ, το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια και το τσίλι και α-ανακατεύετε. Πασπαλίζετε με λίγο πιπέρι και ανακατεύετε. Ακουμπά-τε μέσα τα φιλέτα του σολομού και ανακατεύετε, να σκεπαστούν από τη μαρινάδα.
Βάζετε το βούτυρο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και ζεσταίνετε σε χαμηλή Θερμοκρασία, να λιώσει. Τοποθετείτε μέσα τα φιλέτα του σολομού και τα τηγανίζετε για 4 λεπτά την κάθε πλευρά ή ώσπου να ιμηθούν καλά ως το κέντρο τους χωρίς να ξεραθούν, αλλά να παραμένουν ζουμερά. Τα σερβίρετε αμέσως με ρύζι και αχνισμένο μπρόκολο.

Πηγή; TV ΖΑΠΙΝΓΚ ΕΞΤΡΑ ΤΕΥΧΟΣ 848

ΚΑΛΗΜΕΡΑ


03 Μαρτίου, 2020

Καληνύκτα με το Νέο Βίντεο του ONE MAN ORCHESTRA Αντώνη Αγγελίδη!!!!!!!!!!!!

Ο Γάμος της Αντιγόνης

ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ
Νέα Σκηνή

"Ο ΓΑΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ"
Της Κωνσταντίνας Βέργου

"Σκέφτομαι τα παιδιά που θα γεννήσω και κάποτε μπορεί να ρωτήσουν: Γιατί παντρεύτηκες τον πατέρα; Έπρεπε, θα τους πω, όλοι έτσι κάνουν. Έπρεπε να φτιάξω οικογένεια. Οι άνθρωποι ζουν σε οικογένειες. Για να' χουνε κάποιον δικό τους να τους αγαπάει και να τους νοιάζεται. Να μην είναι μόνοι τους...
Είναι.. είναι μόνοι τους. Φοβάμαι γαμώ το. Δε βλέπω τίποτα μπροστά μου και φοβάμαι. Σκοτάδι."

Σκηνοθεσία: Αλέκος Ξανθάκης
Πρωτότυπη μουσική: Νίκος Φραγκάκης

Παίζουν: Πολυξένη Ορκοπούλου-Ξανθάκη, Νικολέτα Παρασκευοπούλου, Νέλλυ Ξυδούς, Κατερίνα Αντωνίου, Νίκος Καψοκέφαλος, Φωτεινή Νιαβή, Άρης Κατσαβριάς.

Παραστάσεις: 7-8-11-16-18-21-27-28-29 Μαρτίου 2020
Ώρα 8:30 μ.μ.
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2741086330

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΟΥ ΕΙΚΟΝΑ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΜΟΥ ΝΤΥΣΙΜΟ


Κουνουπίδι με κάρυ



Κουνουπίδι με κάρυ
Μερίδες 4
• Έτοιμο σε 40 λεπτά
• θερμίδες 230
·         3 κουτ. Ελαιόλαδο
·         1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
·         2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
·         2 κουτ. πόστα κάρυ 250 γρ. πατάτες σε κύβους
·         1 μικρό κουνουπίδι χωρισμένο σε μπουκετάκια
·         250 γ καρότα σε κύβους 1 600 ml ζωμός λαχανικών ή νερό
·         400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες (κος.)
·         100 γρ. αρακάς
·         Αλατοπίπερο

Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τηγανίζετε το κρεμμύδι σε μέτρια Θερμοκρασία για 10-15 λεπτό, να ροδίσει. Προσθέτετε το σκόρδο, ανακατεύετε και ρίχνετε μέσα την πάστα κάρυ. Ανακατεύετε για 1 λεπτό.
Προσθέτετε τις πατάτες και το κουνουπίδι και τηγανίζετε, ανακατεύοντας συνέχεια για 2 λεπτά. Ρίχνετε μέσα καρότα, ανακατεύετε για 1 λεπτό και περιχύνετε με τον ζεστό ζωμό λαχανικών ή νερό. Προσθέτετε τις ντοματούλες και αλατοπιπερώνετε.
Σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 10 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά. Ρίχνετε τον αρακά και αφήνετε να Βράσει για 2-3 λεπτά. Σερβίρετε με φρέσκο τραγανό Ψωμί.

πηγή TV ΖΑΠΙΝΓΚ ΕΞΤΡΑ ΤΕΥΧΟΣ 848

02 Μαρτίου, 2020

The Vrastaz - Τα ζάρια (είναι ωραία η ζωή) Official Clip

Μύδια με Φινόκιο



Μύδια με Φινόκιο

Μερίδες 4-6
• Έτοιμο σε 30 λεπτά
  • ·         4 κουτ. Ελαιόλαδο
  • ·         2 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες
  • ·         1 Βολβός φινόκιο σε φέτες
  • ·         2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ·         350 ml λευκό ξηρό κρασί
  • ·         100 ml sherry    
  • ·         400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες (κανα.)
  • ·         Λίγη ζάχαρη
  • ·         2 κιλά φρέσκα μύδια
  • ·         1/2 φλ μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ·         Αλατοπίπερο

Σε μεγάλη αντιπολιτική κατσαρόλα και σε μέτρια Θερμοκρασία ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τηγανίζετε τα κρεμμύδια και το φινόκιο, ανακατεύοντας για 3 λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο και τηγανίζετε, ανακατεύοντας για 2 λεπτά ακόμα ή ώσπου τα κρεμμύδια και το φινόκιο, να μαλακώσουν χωρίς να καούν.
Προσθέτετε το κρασί και το sherry και αφήνετε να βράσουν, ώσπου να μειωθούν τα υγρά στο μισό. Ρίχνετε μέσα τις ντοματούλες με το ζουμί τους και αφήνετε να βράσουν ανακατεύοντας. Προσθέτετε λίγη ζάχαρη και αλατοπίπερων-τε. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σιγοβράζετε χωρίς καπάκι για 5 λεπτά.
Καθαρίζετε τα μύδια τρίβοντας με βούρτσα τα κελύφη και κόβοντας τα γένια τους. Πετάτε όσα έχουν σπασμένα κελύφη ή όσα δεν κλείνουν όταν τα πιέζετε να ανοίξουν. Ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα τα μύδια, σκεπάζετε και σιγοβράζετε ανακινώντας το τηγάνι συχνά για 4-5 λεπτά ή ώσπου να ανοίξουν τα μύδια. Πετάτε όσα μύδια δεν άνοιξαν, Βγάζετε τα υπόλοιπα από την κατσαρόλα και μοιράζετε σε μπολ σερβιρίσματος. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 2 λεπτά ακόμα.
Αδειάζετε τον μαϊντανό στους χυμούς της κατσαρόλας, αλατοπιπερώνετε, αν χρειάζεται, και περιχύνετε τα μύδια με τη σάλτσα. Σερβίρετε αμέσως με φρέσκο τραγανό ψωμί.

ΠΗΓΗ ΤV ΖΑΠΙΝΓΚ ΕΧΤΡΑ ΤΕΥΧΟΣ 848

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΝΤΥΣΙΜΟ (ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ)


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΟΥ ΕΙΚΟΝΑ


01 Μαρτίου, 2020

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΙΚΟΝΑ



Ψητό κοτόπουλο με λαχανικά

Μερίδες 4-6
• Έτοιμο σε 2 ώρες

  • ·         2 κου. ελαιόλαδο
  • ·         4 λωρίδες μπέικον ψιλοκομμένο
  • ·         2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ·         2 πράσα σε ροδέλες
  • ·         4 κλωναράκια θυμαριού
  • ·         2 φύλλα δάφνης
  • ·         2 κλωναράκια σέλερι σε κομμάτια
  • ·         6 μικρά καρότα
  • ·         1 σελινόριζα σε κύβους
  • ·         1 μεγάλο κοτόπουλο (2-21/2 κιλά)
  • ·         400 ml ζωμός κοτόπουλου
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160 Βαθμούς. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε πυρίμαχη κατσαρόλα και σε μέτρια Θερμοκρασία και τηγανίζετε το μπέικον, το σκόρδο και τα πράσα, ανακατεύοντας μερικές φορές για 5-10 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν ελαφρά τα πράσα. Ρίχνετε μέσα το Θυμάρι, τα φύλλα δάφνης, το σέλερι, τη σελινόριζα και τα καρότα.
Βάζετε στο σκεύος το κοτόπουλο με το στήθος προς τα πάνω και αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε τον ζωμό. Σκεπάζετε με καπάκι ή αλουμινόχαρτο και Βάζετε στον φούρνο. Ψήνετε για 1 ώρα και 45 λεπτά, αλείφοντας συχνά με τους χυμούς του. Ανεβάζετε τη Θερμοκρασία στους 180 Βαθμούς και Βγάζετε το καπάκι 20 λεπτά πριν από το τέλος του ψησίματος για να ροδίσει η πέτσα του κοτόπουλου.
Βγάζετε το κοτόπουλο και τα λαχανικά σε ζεστή πιατέλα, αφαιρείτε το λίπος από την επιφάνεια της σάλτσας και την αφήνετε να Βράσει και να πήξει. Μεταφέρετε σε μπολ, πετάτε το Θυμάρι και τα φύλλα δάφνης και σερβίρετε το κοτόπουλο με τα λαχανικά.


πηγή ; TV ΖΑΠΙΝΓΚ έξτρα τέυχος 848