07 Μαρτίου, 2020

Ρύζι πιλάφι λαδερό

Ρύζι πιλάφι λαδερό

Υλικά;

  • 300 γραμμ. ρύζι, 
  • 4 κουτ. της σούπας λάδι, 
  • 1 κρεμμύδι 
  • 2 σκελίδες σκόρδο, 
  • ρίγανη, 
  • 1 φύλλο δάφνης, 
  • αλάτι,
  • πιπέρι 


     Εκτέλεση Μετρήστε με μεζούρα το ρύζι, ώστε να κανονίσετε την αναλογία του νερού που Θα είναι 3 μέρη και 1 ρύζι. Βάζετε το νερό να βράσει.
    Μέσα σε κατσαρόλα που κλείνει αεροστεγώς ρίχνετε το λάδι να κάψει. Καθαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και το κόβετε σε μικρά κομματάκια ή το τρίβετε με τον τρίφτη. Μέσα στο ζεστό λάδι ρίχνετε ένα σπυρί ρυζιού. Αν το ρύζι χάσει τη διαφάνειά του, τότε ρίξτε όλο το ρύζι ανακατεύοντας συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να γυαλίσει.
    Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζετε να τα ανακατεύ
ετε μέχρι να καβουρδιστούν ελαφρά. Ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα με το ρύζι το βραστό νερό. Προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και τη δάφνη. Ανακατεύετε μία φορά, κλείνετε καλά την κατσαρόλα και αφήνετε το ρύζι να βράσει 16-18 λεπτά χωρίς να ξεσκεπάσετε την κατσαρόλα. Μόλις το ρύζι απορροφήσει όλο το νερό, μπορείτε να το βγάλετε από τη φωτιά. Το φορμάρετε και το σερβίρετε ζεστό.

πηγή; τηλεθεατής εξτρα τέυχος 990

06 Μαρτίου, 2020

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΟΥ ΕΙΚΟΝΑ


Κολοκύθα με φάβα

Κολοκύθα με φάβα 

Μερiδες 4
 • Ετοιμο σε 1 ώρα
 • Θερμίδες 270


  •  1 κουτ. ελαιόλαδο
  •  2 κρεμμύδια σε ροδέλες
  •  2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  •  2 κουτ. γλ σπόροι κύμινου
  •  100 γρ. φάβα
  •  1 λίτρο ζωμός κοτόπουλου
  •  1 κιλό κολοκύθα σε κύβους
  •  2 κουτ. μαϊντανός ψιλοκομμένος


Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τηγανίζετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τους σπόρους του κύμινου για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια.
Ρίχνετε τη φάβα και τηγανίζετε για 3 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτετε τον ζωμό και αφήνετε να βράσουν.
Χαμηλώνετε τη Θερμοκρασία, σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 30 λεπτά. Ρίχνετε μέσα την κολοκύθα και αφήνετε να πάρουν βράση. Χαμηλώνετε τη Θερμοκρασία και σιγοβράζετε για 15 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν τα υλικά. Προσθέτετε τον μαϊντανό και ανακατεύετε ελαφρά με πιρούνι.
Αν δεν σας αρέσει η φάβα, μπορείτε να την αντικαταστήσετε με άσπρα μικρά φασόλια. Αυτό που θα πρέπει να ξέρετε είναι ότι τα φασόλια θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο Βρασίματος.


πηγή; TV ΖΑΠΙΝΓΚ ΕΞΤΡΑ ΤΕΥΧΟΣ 846

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΝΤΥΣΙΜΟ ΜΕ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ


05 Μαρτίου, 2020

ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΜΑΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟ!!!




Αντώνης Αγγελίδης - Πρόσφυγας - Active Member Loop Cover





         Έχω την χαρά να μοιραστώ αυτό το βίντεο, μετά απο αρκετό καιρό δουλειάς, προσπάθειας αλλα και αγάπης και αφοσίωσης σε αυτό που προσπαθώ να κάνω ολα τα χρόνια 
όσο καλύτερα μπορώ και με ο,τι μέσα διαθέτω. 
Ένα ομολογουμένος δύσκολο εγχείρημα στόν καιρό που ζούμε που όμως ποτέ δεν με εμπόδισε να συνεχίζω να κάνω αυτό που αγαπάω και νοιάζομαι, όπως πρέπει για τον καθένα μας να είναι.
 Ο πρόσφυγας -πιο επίκαιρος απο ποτέ- είναι μια διασκευή που πάντα "ζήλευα" να κάνω και νομίζω πως τώρα ήταν η καταλληλότερη στιγμή. Ευχαριστώ απο καρδιάς όσους πρακτικά και μη, με βοήθησαν και πάντα με βοηθάνε να συνεχίσω να πιστεύω και να παλεύω.
 Η αξία τους είναι ανεκτίμητη. 
Αν αγαπάτε, το like/share σας είναι κυριολεκτικά κινητήριος δύναμη.

Αντώνης Αγγελίδης

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΟΥ ΕΙΚΟΝΑ


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΝΤΥΣΙΜΟ ΜΕ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ


Φακές με Μανιτάρια και Άνηθο

Φακές με Μανιτάρια και Άνηθο


  •  2 κουτ. ελαιόλαδο 
  •  1 μεγάλο κρεμμύδι σε ροδέλες 
  •  2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 
  •  3 φλ μανιτάρια σε φέτες 
  •  1/2 φλ. φακές 
  •  4 ντομάτες σε φέτες 
  •  1 φύλλο δάφνης 
  •  1/2 φλ μαϊντανός ψιλοκομμένος 
  •  2 κουτ. άνηθος ψιλοκομμένος 
  •  Αλατοπίπερο 
  •  Λίγη πάπρικα 

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και τηγανίζετε το κρεμμύδι σε μέτρια Θερμοκρασία μαζί με το σκόρδο, ώσπου να μαλακώσουν, χωρίς να πάρουν «χρώμα».
 Προσθέτετε τα μανιτάρια και ανακατεύετε καλά. Συνεχίζετε το μαγείρεμα για λίγα λεπτά ακόμα.
Ρίχνετε μέσα τις φακές, τις ντομάτες και το φύλλο δάφνης μαζί με 1 φλιτζάνι νερό. Σιγοβράζετε με καπάκι για 30-40 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν οι φακές και να εξατμιστούν τα υγρά.
Ανακατεύετε με τον μαϊντανό και τον άνηθο, αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με λίγη πάπρικα, μεταφέρετε σε βαθιά πιάτα και σερβίρετε.

πηγή ; TV ΖΑΠΙΝΓΚ ΕΞΤΡΑ ΤΕΥΧΟΣ 835

04 Μαρτίου, 2020


Μαριναρισμένος σολομός

Μερίδες 6
        Έτοιμο σε 20 λεπτά
        Θερμίδες 400
·        
  •  6 φιλέτα σολομού (200 γρ. το καθένα)
  • ·         25 γρ. βούτυρο

ΜΑΡΙΝΑΔΑ
  •         6 κουτ. σόγια σος
  •         5 εκ ρίζα τζίντζερ τριμμένη
  •         3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  •         3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα  
  •         1 κόκκινο τσίλι ψιλοκομμένο

Ετοιμάζετε τη μαρινάδα: Σε ρηχό μη μεταλλικό σκεύος βάζετε τη σόγια σος, το τζίντζερ, το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια και το τσίλι και α-ανακατεύετε. Πασπαλίζετε με λίγο πιπέρι και ανακατεύετε. Ακουμπά-τε μέσα τα φιλέτα του σολομού και ανακατεύετε, να σκεπαστούν από τη μαρινάδα.
Βάζετε το βούτυρο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και ζεσταίνετε σε χαμηλή Θερμοκρασία, να λιώσει. Τοποθετείτε μέσα τα φιλέτα του σολομού και τα τηγανίζετε για 4 λεπτά την κάθε πλευρά ή ώσπου να ιμηθούν καλά ως το κέντρο τους χωρίς να ξεραθούν, αλλά να παραμένουν ζουμερά. Τα σερβίρετε αμέσως με ρύζι και αχνισμένο μπρόκολο.

Πηγή; TV ΖΑΠΙΝΓΚ ΕΞΤΡΑ ΤΕΥΧΟΣ 848

ΚΑΛΗΜΕΡΑ


03 Μαρτίου, 2020

Καληνύκτα με το Νέο Βίντεο του ONE MAN ORCHESTRA Αντώνη Αγγελίδη!!!!!!!!!!!!

Ο Γάμος της Αντιγόνης

ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ
Νέα Σκηνή

"Ο ΓΑΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ"
Της Κωνσταντίνας Βέργου

"Σκέφτομαι τα παιδιά που θα γεννήσω και κάποτε μπορεί να ρωτήσουν: Γιατί παντρεύτηκες τον πατέρα; Έπρεπε, θα τους πω, όλοι έτσι κάνουν. Έπρεπε να φτιάξω οικογένεια. Οι άνθρωποι ζουν σε οικογένειες. Για να' χουνε κάποιον δικό τους να τους αγαπάει και να τους νοιάζεται. Να μην είναι μόνοι τους...
Είναι.. είναι μόνοι τους. Φοβάμαι γαμώ το. Δε βλέπω τίποτα μπροστά μου και φοβάμαι. Σκοτάδι."

Σκηνοθεσία: Αλέκος Ξανθάκης
Πρωτότυπη μουσική: Νίκος Φραγκάκης

Παίζουν: Πολυξένη Ορκοπούλου-Ξανθάκη, Νικολέτα Παρασκευοπούλου, Νέλλυ Ξυδούς, Κατερίνα Αντωνίου, Νίκος Καψοκέφαλος, Φωτεινή Νιαβή, Άρης Κατσαβριάς.

Παραστάσεις: 7-8-11-16-18-21-27-28-29 Μαρτίου 2020
Ώρα 8:30 μ.μ.
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2741086330

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΟΥ ΕΙΚΟΝΑ


Σέσκουλο εκτός από τις γαστρονομικές του αρετές διαθέτει και ορισμένες φαρμακευτικές ιδιότητες.

• Σέσκλο • λαχανίδα   Beta valgarίs Οικογένεια Χηνόποδιοειδών  Σέσκουλο  Ιστορία του φυτού  Το σέσκουλο, ενώ Θεωρείται πρωτίστως λαχανικό, έ...