11 Μαρτίου, 2020

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΑΣΧΟΛΙΕΣ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ, ΕΚΔΗΛΏΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ


Είναι κλειστά τα σχολεία???
Έχετε τα παιδάκια σας στο σπίτι?
Θα σας προτείνω θέατρο!!!
Πως θα γίνει αυτό?

Το Εθνικό Θέατρο έχει ανοίξει τη σελίδα του και μας αφήνει να δούμε θέατρο μέσα απο τον υπολογιστή, ταμπλετ η από όπου αλλού έχουμε σύνδεση στο ίντερνετ.
Καλή θέαση λοιπών!!!



πατήστε το λίνκ και επιλέξτε παράσταση!
http://www.nt-archive.gr/theaters.aspx?company=10&fbclid=IwAR3JegcR-YGSySMFNvAYig39jrOEm5C4vuRv5wxi00OI0yvZ5Qn0cQhRSFE


Δίπλα απο το όνομα της παράστασης όπου έχει την επιλογή Βίντεο

Οπτικοακουστικό Υλικό
Προγράμματα (1)
Δημοσιεύματα (11)
Φωτογραφίες (25)
Βίντεο (1)

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΟΥ ΕΙΚΟΝΑ


Καθημερινό Ντύσιμο με Αθλητικά Παπούτσια


Μακαρόνια με σάλτσα πιπεριάς

Μακαρόνια με σάλτσα πιπεριάς

Υλικά


  • 350 γραμμ. μακαρόνια
  •  1 μεγάλη πράσινη πιπεριά 
  • 3 φιλέτα αντζούγιας ξαμμυρσμένα
  •  1/2 σκεΝδσ σκόρδα 
  • 300 γραμμ. νεσμάιες 
  • 1 κρεμμύδι 
  • 40 γραμμ βούτυρο 
  • άσπρο ξηρό κρασί 
  • λάδι, 
  • μαντζουράνα 
  • πιπερι 
  • αλάτι 


Εκτέλεση

Τσιγαριζετε στο βούτύρο και σε 4 κουταλιές λαδιού κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο. προσθέστε την πιπεριά πλυμένη και κομμένη λεπτές λουρίδες και αφήνετε σε δυνατή φωτιά. 'Οταν μαραθεί, Ρίχνετε τα φιλέτα αντζούγιας κομμένα κομματάκια και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν. Κατόπιν προσθέτέτε και τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένές. Ρίχνετε λίγο αλάτι, άφθονο πιπέρι και μισό ποτήρι κρασί και αφή-νετε τη σάλτσα να πήξει. Στο μεταξύ βράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό, τα στραγγιζετε και τα περιχύνετε με τη σάλτσα, αρωματισμένη με λίγη μαντζουράνα. Αφήνετε λίγα λεπτά και σερβίρετε.


10 Μαρτίου, 2020

Ψάρι πλακί στο φούρνο

Ψάρι πλακί στο φούρνο

Υλικά

  •  1 κιλό ψάρια μισό κιλό κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  •  1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι ελιάς, 
  • λίγο σπανάκι κομμένο 
  • 1-2 χούφτες άνηθο και μάίντανός, 
  • λίγο σκόρδο,
  •  μισό κιλό ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες, 
  • ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες ή ανάλογος πελτές, 
  • 1 ποτηράκι κρασί άσπρο, αρετσίνωτο, 
  • αλάτι,
  •  πιπέρι, 
  • 1 λεμόνι 


Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα πλένουμε πολύ καλά, τ' αλατίζουμε, στίβουμε πάνω τους λίγο λεμόνι και τ' αφήνουμε να περιμένουν. Ξανθίζουμε με το λάδι το κρεμμύδι, προσθέτουμε το κρασί, νερό ανάλογο (να σκεπάσει τα ψάρια όταν Θα τα βάλουμε μέσα), τις ντομάτες ή τον πελτέ, το μάίντανό, τον άνηθο, το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε κι αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά.
 Ρίχνουμε τότε μέσα και τα ψάρια και τα βάζουμε στο φούρνο. Όταν τελειώσει το ψήσιμό τους, βγάζουμε με προσοχή τα ψάρια και τα τοποθετούμε σε πιατέλα. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράζει και, όταν μείνει μόνο με το λάδι της, περιχύνουμε μ' αυτήν τα ψάρια στην πιατέλα και τα σερβί-ρουμε.


πηγή; ΤΗΛΕΘΕΑΤΗΣ ΕΞΤΡΑ ΤΕΥΧΟΣ 973

Σπανάκι βουτύρου

Σπανάκι βουτύρου


  • 2 κιλά σπανάκι 
  • νερό . αλάτι 
  • 59γρ βούτύρο
  • μοσχοκάρυδο τριμμένο


Καθαρίζεται και πλένετε το σπανάκι με αρκετό νερό. Γεμίζετε πάνω απο τη μέση μια ανάλογη κατσαρόλα με νερό και αλάτι και την αφήνετε να βράσει.
Ρίχνετε μέσα το σπανάκι και το αφήνετε να βράσει ένα τέταρτο, περίπου. Στραγγίζετε το σπανάκι το βγάζετε απο την κατσαρόλα και το σοτάρετε με το βούτυρο.
Το τοποθετείτε σε πιατέλα πασπαλίζετε με λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο.
Το προσφέρετε στο τραπέζι με φέτες ψωμιού ψημένες στο βούτυρο!!

πηγή ΤΗΛΕΘΕΑΤΗΣ ΕΞΤΡΑ ΤΕΥΧΟΣ 979

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΟΥ ΕΙΚΟΝΑ


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΝΤΥΣΙΜΟ ΜΕ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ (SNEAKERS)


09 Μαρτίου, 2020

ΠΑΡΑΔΟΔΙΣΑΚΟ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΠΑΡΑΔΟΔΙΣΑΚΟ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ


Υλικά


  • 8 πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους • 3 πιπεριές κέρατο κομμένες σε λωρίδες 
  • 3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες στον τρίφτη
  •   1 μεγάλη κ.σ. πελτέ ντομάτας 
  •  1 ποτήρι ελαιόλαδα 
  •  2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες ή κομμένες 
  •  2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  •   1/2 Κ. γ. κανέλα 
  •  1/2 κουταλιά ρίγανη ι
  •  αλάτι 
  •  πιπέρι 
  •  νερό 


Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στη κατσαρόλα (το μάτι της κουζίνας στο δυνατό). Ρίχνουμε για σοτάρισμα τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τις πιπεριές . Τα αφήνουμε να σοταριστούν για περίπου 5 λεπτά ανακατεύοντας ελάχιστα.
Προσθέτουμε τις πατάτες και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Προσθέτουμε και τις ντομάτες μαζί με τον πελτέ. Αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα και τη ρίγανη. Τα ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
Τέλος, προσθέτουμε τόσο νερό, ώστε να σκεπάζει το φαγητό κατά 2 δάχτυλα και το αφήνουμε μέχρι να βράσει η πατάτα και να αρχίσει να μένει με το πηχτό ζουμάκι. Περίπου 1 ώρα μέχρι να γίνει το φαγητό μας, ανάλογα με το πόσο δυνατή κουζίνα έχει ο καθένας.


ΠΗΓΗ; ΤΗΛΕΘΕΑΤΗΣ ΕΧΤΡΑ ΤΕΥΧΟΣ 1454

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΟΥ ΕΙΚΟΝΑ


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΝΤΥΣΙΜΟ ΜΕ ΒΡΟΧΗ


08 Μαρτίου, 2020

Η Ελένη Αδάμ μας παρουσιάζει τον Αντώνη Αγγελίδη

Η Ελένη Αδάμ μας παρουσιάζει τον Αντώνη Αγγελίδη μέσα απο μία συνέντευξη για το Transmission blog.

Ο Αντώνης Αγγελίδης γεννήθηκε το 1983 και έκανε τα πρώτα του βήματα σε ηλικία 2 ετών, όταν ακόμα δεν είχε κάποια σχέση με την μουσική. Η πρώτη του κιθάρα ήταν δώρο της γιαγιάς του όταν εκείνος ήταν 13. Έκτοτε η αγάπη του για την μουσική έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του, δανείζοντας του τις νότες και τις λέξεις για να ντύσει τους πόθους και τις ανησυχίες του. Το μικρόβιο της τραγουδοποιίας δεν αργεί να παρουσιαστεί και στο πέρασμα του χρόνου προκύπτουν τραγούδια, μπάντες, πολλές συνεργασίες και ακόμα περισσότερες Live εμφανίσεις που πλέον η καταμέτρηση τους καθίσταται αδύνατη.

Τον Ιούλιο του 2013 κυκλοφορεί - με τους The Vrastaz (2008-2015) - ένα δισκάκι με 5 δικά του τραγούδια που έχει τίτλο "Πάμε να φύγουμε". Απο το 2015 μέχρι και σήμερα εμφανίζεται με διάφορους φίλους μουσικούς αλλα και μόνος του σε πολλές μουσικές σκηνές συνεχίζοντας παράλληλα την σύνθεση και τις ηχογραφήσεις.




Η τελευταία του δουλεία αφορά το παρακάτω loop cover για το οποίο μας αναφέρει.

Έχω την χαρά να μοιραστώ αυτό το βίντεο, μετά απο αρκετό καιρό δουλειάς, προσπάθειας αλλα και αγάπης και αφοσίωσης σε αυτό που προσπαθώ να κάνω ολα τα χρόνια, όσο καλύτερα μπορώ και με ο,τι μέσα διαθέτω. Ένα ομολογουμένος δύσκολο εγχείρημα στόν καιρό που ζούμε που όμως ποτέ δεν με εμπόδισε να συνεχίζω να κάνω αυτό που αγαπάω και νοιάζομαι, όπως πρέπει για τον καθένα μας να είναι.  Ο πρόσφυγας -πιο επίκαιρος απο ποτέ- είναι μια διασκευή που πάντα "ζήλευα" να κάνω και νομίζω πως τώρα ήταν η καταλληλότερη στιγμή. Ευχαριστώ απο καρδιάς όσους πρακτικά και μη, με βοήθησαν και πάντα με βοηθάνε να συνεχίσω να πιστεύω και να παλεύω.  Η αξία τους είναι ανεκτίμητη. Αν αγαπάτε, το like/share σας είναι κυριολεκτικά κινητήριος δύναμη.



Ενώ στο κανάλι του στο youtube θα βρείτε πολλά δικά του κομμάτια, όπως την υπέροχη Πτήση αλλα και ιδιαίτερες διασκευές, όπως το αγαπημένο I've Just Seen A Face Cover των Beatles.



ΠΗΓΗ ; https://transmissionradio.blogspot.com/

Για περισσότερη μουσική και πληροφορίες επισκεφτείτε τις επίσημες σελίδες του Αντώνη Αγγελίδη:

Facebook Account: Antonis Aggelidis 


ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΜΟΥ ΝΤΥΣΙΜΟ ΜΕ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ