13 Μαρτίου, 2020

ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ!!!!!

ΣΗΜΕΡΑ ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΜΕ ΧΕΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΟΥΣΑΚΙΑ!!!

ΑΜΑ ΕΧΕΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΧΕΤΕ ΜΠΟΓΙΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ!!!

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ.

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΜΠΟΓΙΕΣ ΑΚΟΥΑΡΕΛΑΣ (που είμαι σίγουρη οτι έχουν όλες οι μαμάδες για τα παιδιά τους)

ΝΑ ΖΩΓΡΑΦΙΣΕΤΕ ΧΕΡΑΚΙΑ Η ΠΑΤΟΥΣΑΚΙΑ ,

ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΤΥΠΩΣΕΤΕ ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ

ΝΑ ΤΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΤΕ ΣΕ ΌΤΙ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ!!!

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΒΡΗΣΚΟΥΝ ΠΟΛΥ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΟ!!!


εδώ σας έχω μερικά παραδείγματα:









τα βρήκα στο: https://gr.pinterest.com/


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΟΥ ΕΙΚΟΝΑ


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΝΤΥΣΙΜΟ ΜΕ SNEAKERS


Φακές σαλάτα - Φακές με τηγανητό ψωμί

Φακές σαλάτα 

Υλικά

  •  2 φλιτζ. φακές,
  •  1 κρεμμύδι με 
  • 2 γαρίφαλλα
  •  4 σκελίδες σκόρδο,
  •  1 κουτ. του γλυκού αλάτι, 
  • λίγο πιπέρι φλούδα ενός πορτοκαλιού,
  •  1 μάτσο μαϊντανό Ψιλοκομμένο 
  • 3 κλωνάρια σέλινο Ψιλοκομμένο, 
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια Ψιλοκομμένα, 
  • 1/2 φλιτζ. λάδι, 
  • 2 κουτ. της σούπας ξίδι 
  • 1 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού 
  • 1 κουτ. του γλυκού μουστάρδα 


Εκτέλεση

Μουσκεύετε τις φακές για μια νύχτα και τις βράζετε για 20-30 λεπτά σε νερό που να τις σκεπάζει, μαζί με το κρεμμύδι (στο οποίο έχετε βάλει 2 γαρίφαλλα), το σκόρδο, το αλάτι και τη φλούδα πορτοκαλιού. Τις βγάζετε πριν λιώσουν, τις στραγγίζετε και πετάτε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη φλούδα πορτοκαλιού.
 Μόλις κρυώσουν, τις ανακατεύετε με το μαϊντανό, το σέλινο και τα κρεμμυδάκια. Χτυπάτε λίγο το λάδι με το ξίδι, το λεμόνι, τη μουστάρδα και το πιπέρι και μ' αυτό περιχύνετε τις φακές. Τις σερβίρετε πάνω σε χοντροκομμένα φύλλα μαρουλιού. Αν Θέλετε, προσθέτετε 4 κουταλιές της σού-πας μαγιονέζα.


Φακές με τηγανητό ψωμί

Υλικά

  • 250-300 γραμμ. φακές, 
  • 1-3 φλιτζ. του καφέ λάδι, 
  • αλάτι πιπέρι, 
  • μαϊντανός, 
  • φέτες Ψωμιού τηγανισμένες 


Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις φακές και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό. Άμα βράσουν, τις στραγγίζουμε. "Εχουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά με το λάδι, προσθέτουμε το ανάλογο αλάτι, πιπέρι και το μαϊντανό ψιλοκομμένο. Τ' ανακατεύουμε λίγο, το καβουρδίζουμε, προσθέτουμε και τις φακές καλά στραγγισμένες κι όταν πάρουν μια βράση, τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
           Τις σερβίρουμε σε πιατέλα στρογγυλή και γύρω γύρω βάζουμε φέτες ψωμιού τηγανισμένες με λάδι. 

πηγή; ΤΗΛΕΘΕΑΤΗΣ ΕΞΤΡΑ ΤΕΥΧΟΣ 990

12 Μαρτίου, 2020

ΚΑΤΑΣΚΕΥΈΣ

Ποτέ δεν ήξερα τι να φτιάξω με τα λέγκο - τουβλάκια των παιδιών,
πάντα καταλήγαμε σε πιργάκια και κατι ακαθόριστα σχήματα.

Τύχαια έπεσε το μάτι μου σε αυτο το είδος κατασκεύών,
που έκαναν το παιχνίδι μας ποιό ενδιαφέρων!!!

Εδώ σας έχω κάποιες εικόνες που θα σας βοηθήσουν
με λίγη φαντασία μπορείτε να φτιάξετε μια περιπέτια με
το παιδί/ παιδία σας και να περάσετε δημιουργικό και
ευχάριστο χρόνο μαζι τους!!!!













ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ ΜΟΥ ΕΙΚΌΝΑ


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΝΤΥΣΙΜΟ ΜΕ SNEAKERS


Σουπιές γιαχνί - Σουπιές γιαχνί με σπανάκι

 Σουπιές γιαχνί 

Υλικά
1 κιλό σουπιές μικρές
3-4 μέτρια κρεμμύδια
1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι,
1 ποτήρι κρασί αρετσίνωτο
μάίντανός ιριλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι
1 ποτήρι νερό,

Εκτέλεση

 Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τις σουπιές. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ψιλές φέτες και τα ξανθίζουμε σε κατσαρόλα με το λάδι. Προσθέτουμε τα κομμάτια από τις σουπιές και τα γιαχνίζουμε με το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το κρασί,  τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και δυο-τρεις Θήκες από το μελάνι τους, αν Θέλουμε. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν βράση, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράζουν ώσπου να ψηθούν εντελώς, να μείνουν μόνο με τη σάλτσα τους.

Σουπιές γιαχνί με σπανάκι 

Εκτέλεση Αυτή η συνταγή γίνεται όπως οι «σουπιές γιαχνί», προσθέτοντας -αμέσως μετά το
ξάνθισμα των κρεμμυδιών- και 1 κιλό σπα-νάκι καθαρισμένο, κομμένο, πλυμμένο και στραγισμένο.


πηγή ΤΗΛΕΘΕΑΤΗΣ ΕΧΤΡΑ ΤΕΥΧΟΣ 973

11 Μαρτίου, 2020

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΑΣΧΟΛΙΕΣ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ, ΕΚΔΗΛΏΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ


Είναι κλειστά τα σχολεία???
Έχετε τα παιδάκια σας στο σπίτι?
Θα σας προτείνω θέατρο!!!
Πως θα γίνει αυτό?

Το Εθνικό Θέατρο έχει ανοίξει τη σελίδα του και μας αφήνει να δούμε θέατρο μέσα απο τον υπολογιστή, ταμπλετ η από όπου αλλού έχουμε σύνδεση στο ίντερνετ.
Καλή θέαση λοιπών!!!



πατήστε το λίνκ και επιλέξτε παράσταση!
http://www.nt-archive.gr/theaters.aspx?company=10&fbclid=IwAR3JegcR-YGSySMFNvAYig39jrOEm5C4vuRv5wxi00OI0yvZ5Qn0cQhRSFE


Δίπλα απο το όνομα της παράστασης όπου έχει την επιλογή Βίντεο

Οπτικοακουστικό Υλικό
Προγράμματα (1)
Δημοσιεύματα (11)
Φωτογραφίες (25)
Βίντεο (1)

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΟΥ ΕΙΚΟΝΑ


Καθημερινό Ντύσιμο με Αθλητικά Παπούτσια


Μακαρόνια με σάλτσα πιπεριάς

Μακαρόνια με σάλτσα πιπεριάς

Υλικά


  • 350 γραμμ. μακαρόνια
  •  1 μεγάλη πράσινη πιπεριά 
  • 3 φιλέτα αντζούγιας ξαμμυρσμένα
  •  1/2 σκεΝδσ σκόρδα 
  • 300 γραμμ. νεσμάιες 
  • 1 κρεμμύδι 
  • 40 γραμμ βούτυρο 
  • άσπρο ξηρό κρασί 
  • λάδι, 
  • μαντζουράνα 
  • πιπερι 
  • αλάτι 


Εκτέλεση

Τσιγαριζετε στο βούτύρο και σε 4 κουταλιές λαδιού κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο. προσθέστε την πιπεριά πλυμένη και κομμένη λεπτές λουρίδες και αφήνετε σε δυνατή φωτιά. 'Οταν μαραθεί, Ρίχνετε τα φιλέτα αντζούγιας κομμένα κομματάκια και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν. Κατόπιν προσθέτέτε και τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένές. Ρίχνετε λίγο αλάτι, άφθονο πιπέρι και μισό ποτήρι κρασί και αφή-νετε τη σάλτσα να πήξει. Στο μεταξύ βράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό, τα στραγγιζετε και τα περιχύνετε με τη σάλτσα, αρωματισμένη με λίγη μαντζουράνα. Αφήνετε λίγα λεπτά και σερβίρετε.


10 Μαρτίου, 2020

Ψάρι πλακί στο φούρνο

Ψάρι πλακί στο φούρνο

Υλικά

  •  1 κιλό ψάρια μισό κιλό κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  •  1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι ελιάς, 
  • λίγο σπανάκι κομμένο 
  • 1-2 χούφτες άνηθο και μάίντανός, 
  • λίγο σκόρδο,
  •  μισό κιλό ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες, 
  • ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες ή ανάλογος πελτές, 
  • 1 ποτηράκι κρασί άσπρο, αρετσίνωτο, 
  • αλάτι,
  •  πιπέρι, 
  • 1 λεμόνι 


Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα πλένουμε πολύ καλά, τ' αλατίζουμε, στίβουμε πάνω τους λίγο λεμόνι και τ' αφήνουμε να περιμένουν. Ξανθίζουμε με το λάδι το κρεμμύδι, προσθέτουμε το κρασί, νερό ανάλογο (να σκεπάσει τα ψάρια όταν Θα τα βάλουμε μέσα), τις ντομάτες ή τον πελτέ, το μάίντανό, τον άνηθο, το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε κι αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά.
 Ρίχνουμε τότε μέσα και τα ψάρια και τα βάζουμε στο φούρνο. Όταν τελειώσει το ψήσιμό τους, βγάζουμε με προσοχή τα ψάρια και τα τοποθετούμε σε πιατέλα. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράζει και, όταν μείνει μόνο με το λάδι της, περιχύνουμε μ' αυτήν τα ψάρια στην πιατέλα και τα σερβί-ρουμε.


πηγή; ΤΗΛΕΘΕΑΤΗΣ ΕΞΤΡΑ ΤΕΥΧΟΣ 973

Σέσκουλο εκτός από τις γαστρονομικές του αρετές διαθέτει και ορισμένες φαρμακευτικές ιδιότητες.

• Σέσκλο • λαχανίδα   Beta valgarίs Οικογένεια Χηνόποδιοειδών  Σέσκουλο  Ιστορία του φυτού  Το σέσκουλο, ενώ Θεωρείται πρωτίστως λαχανικό, έ...