25 Μαρτίου, 2020

ΤΟ ΒΑΛΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗ




ΤΟ ΒΑΛΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ YOUTUBE




Παιδιά μας αγαπημένα
Αυτές τις μέρες που είμαστε πολλές ώρες στο σπίτι και δεν μπορείτε να έρθετε στο θέατρο, σκεφτήκαμε ότι θα ήταν ωραίο, ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ να έρθει στο σπίτι σας.
Έτσι αποφασίσαμε να σας κάνουμε δώρο την παράσταση
ΤΟ ΒΑΛΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
Θα την βρείτε στο youtube: https://www.youtube.com/watch?v=Y9HBuo1O6TI

Την αγάπη μας
Κάρμεν Ρουγγέρη
Χριστίνα Κουλουμπή

Δροσερή σαλάτα ζυμαρικών

Δροσερή σαλάτα ζυμαρικών

για 6 άτομα
• 500 γραμ. κοντά ζυμαρικά (κοχύλια, φιογκάκια, βίδες κ.ο.κ.)
 • 1 μέτριο μαρούλι
 • '/τ σαλάτα
• 10-12 ντοματίνια
 • 1 καρότο
• ελιές μαύρες (ή πράσινες)
• έξτρα παρθένα ελαιόλαδο
• χυμό 1/2 λεμονιού
• αλάτι
• πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Βράζετε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες που Θα βρείτε στη συσκευασία τους, φροντίζοντας να παραμείνουν αλ ντέντε. Τα στραγγίζετε και τα ανακατεύετε με λίγο ελαιόλαδο, για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
Πλένετε και καθαρίζετε τα λαχανικά. Κόβετε το μαρούλι και τη σαλάτα και τα ρίχνετε σε βαθύ μπολ. Τρίβετε το καρότο από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Κόβετε τα ντοματίνια στη μέση ή στα τέσσερα και τα ρίχνετε και αυτά στο μπολ.
Προσθέτετε τα ζυμαρικά και τις ελιές και ανακατεύετε καλά.
Βάζετε σε ένα σέικερ το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το αλατοπίπερο και τα χτυπάτε για λίγο όλα μαζί, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Περιχύνετε με το μείγμα του ελαιόλαδου τη σαλάτα και ανακατεύετε καλά.
Σκεπάζετε το μπολ και το τοποθετείτε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου πριν σερβίρετε τη σαλάτα σας.

✓Εύκολη και νόστιμη σαλάτα, καλή επιλογή για το καθημερινό τραπέζι και μια ξεχωριστή πρόταση για το γιορτινό μπουφέ. Μπορείτε να αρωματίσετε τη σαλάτα σας με λίγο Φρεσκοκομμένα μαϊνrανό και  κρεμμυδάκι φρέσκο.

πηγή Νικ. Τσελεμεντες /χορτοφαγικά νηστίσιμα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΟΥ ΕΙΚΟΝΑ


24 Μαρτίου, 2020

Μακαρόνια λαδερά

Μακαρόνια λαδερά

ΥΛΙΚΑ

500 γραμμ. μακαρόνια
1 1/2 φλιτζ. τσαγιού τυρί τριμμένο
3/4 φλιτζ. τσαγιού λάδι
1 κουταλιά σούπας αλεύρι
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλιτζ. τσαγιού πολτός ντομάτας
1 κουταλάκι τσαγιού ζάχαρη
100 γραμμ. τόνος κονσέρβας λευκός
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε και στραγγίζουμε τα μακαρόνια, τα ζεματάμε με λίγο λάδι καλής ποιότητας και προσθέτουμε το τυρί. Βάζουμε κατσαρολίτσα στην φωτιά με το λάδι, το αλεύρι, το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει το κρεμμύδι καστανό χρώμα. Ρίχνουμε τότε την ντομάτα, λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι, 1/2 κουταλάκι ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15' ώσπου να πυκνώσει η σάλτσα. Προσθέτουμε τον τόνο και βράζουμε α-κόμη 5. Τοποθετούμε τα μακαρόνια σε πιατέλα και τα περιχύνουμε με την σάλτσα.

ΠΗΓΗ ΤΗΛΕΘΕΑΤΗΣ ΕΞΤΡΑ ΤΕΥΧΟΣ 2004-2005

ΚΑΘΗΕΜΕΡΙΝΟ ΝΤΥΣΙΜΟ

 ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΩΦΟΡΙΑΣ
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ
style has no size


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΟΥ ΕΙΚΟΝΑ


23 Μαρτίου, 2020

Πατάτες γιαχνί αλλιώς

Πατάτες γιαχνί αλλιώς

• 1 και 1/2 κιλά πατάτες χοντροκομμένες
• 2 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα
• 3 ντομάτες μεγάλες τριμμένες
• 15 ελιές πράσινες
• 200 γρ. κεφαλοτύρι ή άλλο σκληρά τυρί, σε κυβάκια
• λάδι (1/2 φλιτζ. του τσαγιού)
• πιπέρι
• ζάχαρη (1/3 κουταλάκι καφέ)

Εκτέλεση

 Χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε σε λάδι για 2-3 λεπτά. (καλό είναι η κατσαρόλα μας να είναι με χοντρό πάτο). Προσθέτουμε τις πατάτες (και αυτές σε μεγάλα κομμάτια). Τσιγαρίζουμε ελαφρά (2-3 λεπτά) και τις πατάτες, φροντίζοντας να μην ανακατεύουμε άτσαλα αλλά ούτε να μας κολλήσουν στον πάτο. (για αυτό προτιμότερο να ανακινούμε την κατσαρόλα). Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, με λίγη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε νερό (να μην καλύπτει τις πατάτες). Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν οι πατάτες και να χυλώνει η σάλτσα. Τότε προσθέτουμε τις πράσινες ελιές (περίπου 5-7 λεπτά πριν σβήσουμε το μάτι). Σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε τους κύβους τυριού και πασπαλίζουμε τις πατάτες.

πηγή Τηλεθεατής έξτρα τεύχος 1454/26

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΝΤΥΣΙΜΟ






#stylehasnosize

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΟΥ ΕΙΚΟΝΑ


22 Μαρτίου, 2020

ΣΗΜΕΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ


ΣΗΜΕΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ 

ΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΑΓΟΡΑΣΕΙ 

Η ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΔΩΡΟ 

ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑ Η ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ 

ΕΙΧΑΝ ΧΑΛΑΣΕΙ... ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΚΡΙΝΙΕΣ 

ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ

ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ, ΑΝ ΟΧΙ ΤΑ ΙΔΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ

ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΝΕΙ ΦΑΣΑΡΙΑ!!!!

ΕΔΩ ΣΑΣ ΕΧΩ ΜΕΡΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!!!!!!!!













(αυτοί που δεν αντέχουν τη φασαρία ας μην το δοκιμάσουν)


Μπακαλιάρος με κολοκυθάκια

Μπακαλιάρος με κολοκυθάκια

Υλικά
μπακαλιάρος καλά ξαλμυρισμένος και κομμένος σε κομμάτια
4 ντομάτες
1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια
4 σκελίδες σκόρδο
3 κολοκυθάκια δάφνη,
αλάτι,
πιπέρι
100 γραμμ. λάδι και λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση
 Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια μπακαλιάρου και τα λαδώνουμε. Βάζουμε σε τηγάνι ή σε κατσαρόλα τα 100 γραμμ. λάδι, ψιλοκόβουμε μέσα τις ντομά
τες ξεφλουδισμένες, τα κρεμμύδια ολόκληρα, το σκόρδο λιωμένο και τα καβουρδίζουμε. Προσθέτουμε και τα κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες, αλάτι, πιπέρι και την δάφνη και ανακατεύουμε να σιγοβράσουν για 5'. Τηγανίζουμε τον μπακαλιάρο και ρίχνουμε μέσα στο λάδι όλα τα χορταρικά και τα αφήνουμε να βράσουν ξεσκέπαστα για 15'.

πηγή: τηλεθεατής έξτρα τεύχος 921

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΝΤΥΣΙΜΟ