04 Νοεμβρίου, 2020
03 Νοεμβρίου, 2020
🌷 Κυκλάμινο: Συμβουλές για τη φροντίδα του!!
Κοτόπουλο με τυρί
Κοτόπουλο με τυρί
Υλικά
- 1 κοτόπουλο μέτριο
- 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1/2 κιλό ντομάτες
- 300 γραμμ. κεφαλογραβιέρα
- 1/2 φλιτζ του τσαγιού λάδι
- μαιντανός
- άνηθο,
- κανέλλα
- πιπέρι,
- αλάτι
ΕκτΣηεσπ
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες. Το βάζουμε σε κα-τσαρόλα μαζί με το λάδι, τα κρεμμύδια, τον μαιντανό, τον άνηθο, την κανέλλα, το αλάτι, το πιπέρι και 1/2 φλι-τζ. του τσαγιού νερό. Το α-φήνουμε να βράσει σε σιγα-νή φωτιά μέχρι να λιώσουν τα κρεμμύδια. Βγάζουμε τις φλούδες και τους σπόρους από τις ντομάτες, τις ψιλο-κόβουμε και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε λίγο νερό και το αφήνουμε να βράσει μέ-χρι να μείνει το κοτόπουλο με την σάλτσα του. Προσθέ-τουμε τότε το τυρί κομμένο σε κύβους. Αφήνουμε να κοχλάσει 2-3 φορές και το κατεβάζουμε από την φωτιά. Σερβίρουμε με τηγανισμένες φέτες πα-τάτας ή με πατάτες ψημένες στον φούρνο με την φλούδα τους.
02 Νοεμβρίου, 2020
Μακαρόνια λαδερά
Μακαρόνια λαδερά
Υλικά
- 500 γραμμ. μακαρόνια
- 1 1/2 φλιτζ. τσαγιού τυρί τριμμένο
- 3/4 φλιτζ. τσαγιού λάδι,
- 1 κουταλιά σούπας αλεύρι
- 1 κρεμμύδι,
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 112 φλιτζ. τσαγιού πολτός ντομάτας,
- 1 κουταλάκι τσαγιού ζάχαρη,
- 100 γραμμ. τόνος κονσέρβας λευκός,(ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε και στραγγίζουμε τα μακαρόνια, τα ζεματάμε με λίγο λάδι καλής ποιότητας και προσθέτουμε το τυρί. Βάζουμε κατσαρολίτσα στην φωτιά με το λάδι, το αλεύρι, το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει το κρεμμύδι καστανό χρώμα.
Ρίχνουμε τότε την ντομάτα, λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι, 1/2 κουταλάκι ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15' ώσπου να πυκνώσει η σάλτσα. Προσθέτουμε τον τόνο και βράζουμε ακόμη 5. Τοποθετούμε τα μακαρόνια σε πιατέλα και τα περιχύνουμε με την σάλτσα.
28 Οκτωβρίου, 2020
Σκορδαλιά με αμύγδαλα και καρύδια
Σκορδαλιά με αμύγδαλα και καρύδια
Υλικά
• 5-6 σκελίδες σκόρδο
• 100 γρ. καρύδια και αμύγδαλα
• 1 μεγάλη φέτα μπαγιάτικο ψωμί
• ξίδι ή λεμόνι • λάδι
Εκτέλεση
Κοπανίζουμε καλά τις σκελίδες σκόρδου, προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τα καρύδια (αφού πρώτα τα ξεφλουδίσουμε) και συνεχίζουμε να κοπανίζουμε καλά. Μουσκεύουμε τη φέτα του ψωμιού, τη στύβουμε και την προσθέτουμε στο μίγμα μας. Δουλεύουμε το μίγμα μέχρι να γίνει λείος πολτός και ρίχνουμε σταδιακά όσο λάδι σηκώσει και λίγο ξίδι ή λεμόνι.
ΝΤΙΝΑ ΠΕΡΔΙΚΑΡΗ, Κεφαλλονιά
Εύκολη παραδοσιακή συνταγή για Βακαλάο πλακί στο φούρνο
Εύκολη παραδοσιακή συνταγή για Βακαλάο πλακί στο φούρνο
Υλικά
- 1 κατεψυγμένος ξαλμυρισμένος βακαλάος,
- 3 ντομάτες φρέσκιες,
- 3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες,
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα,
- μισό φλιτζάνι λάδι,
- χυμό απο ένα λεμόνι,
- 2 φριγανιές τριμμένες,
- λίγο μαιντανό,
- αλάτι και mix πιπεριών.
Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε το ψάρι, το πλένουμε και το βάζουμε στο ταψί. Ρίχνουμε απο πάνω αλάτι, πιπέρι και τον μαιντανό. Έπειτα βάζω ντομάτα καρέ κομμένη, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο.
Ρίχνετε απο πάνω το λαδολέμονο και έπειτα την φριγανιά. Βάζουμε λίγο νερό στο ταψί για να μην μας “κολλήσει” και ψήνουμε στους 200 για 45 λεπτά.
27 Οκτωβρίου, 2020
Κοτόπουλο χωριάτικο με κρεμμύδι
Κοτόπουλο χωριάτικο με κρεμμύδι
Υλικά
- Ένα κοτόπουλο μέχρι 1 κιλό και 400 γραμμ.
- 1 κιλό κρεμμύδια ξερά, Χωρίς Φύτρες
- 1 κουτάλα λάδι καλό (περίπου 200 γραμμ.)
- 600 γραμμ. ντομάτες ώριμες ή 7 κουταλιές σούπας χυμός ντομάτας
- 6 κόκκοι μπαχάρι
- 10 κόκκοι μαύρο πιπέρι
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 ξυλάκι κανέλλα αλάτι
- 1 ποτήρι νερό
Εκτέλεση
Πλένουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε στο τρυπητό να φύγει το νερό. Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το κοτόπουλο, ανακατεύουμε το φαγητό και το αχνίζουμε. 'Οταν απορροφηθεί το νερό ρίχνουμε τα κρεμμύδια (Καθαρισμένα, κομμένα στην μέση, πλυμένα και στραγγισμένα) και μόλις μαλακώσουν και αχνιστούν, προσθέτουμε την ντομάτα περασμένη από μύλο. Αφήνουμε να βράσει λίγο και προσθέτουμε τα μυρωδικά: δάφνη, πιπέρι, μπαχάρι, κανέλλα και αλά- . τι και αφήνουμε να απορροφηθούν τα υγρά της ντομάτας. Συμπληρώνουμε τότε με ένα ποτήρι νερό καιτο αφήνουμε να σιγοβράσει, 1 ώρα ή και περισσότερο.
Σέσκουλο εκτός από τις γαστρονομικές του αρετές διαθέτει και ορισμένες φαρμακευτικές ιδιότητες.
• Σέσκλο • λαχανίδα Beta valgarίs Οικογένεια Χηνόποδιοειδών Σέσκουλο Ιστορία του φυτού Το σέσκουλο, ενώ Θεωρείται πρωτίστως λαχανικό, έ...
-
Οι θεραπευτικές ιδιότητες της Δάφνης H Δάφνη είναι πασίγνωστο δέντρο από την αρχαιότητα . Αν και έχει ευρέως καθιερωθεί λόγω της χρήσης της ...









