09 Νοεμβρίου, 2020

Κάστανο γλυκό

Κάστανο γλυκό 

ΥΛΙΚΑ: 


  • Ι ΚΙΛΟ ΖΑΧΑΡΗ 
  • Ί ΚΙΛΟ ΚΑΣΓΑΝΑ 
  • Ί ΛΕΜΟΝΙ 
  • 2 ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗ 
  • 2-3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΓΛΥΚΟΖΗ 

Βράζουμε λίγο τα κάστανα. Τα πλένουμε και τα βράζουμε με νερό και λίγο αλάτι, για 15 περί-που λεπτά, τα αφήνουμε στο νερό να κρυώσουν. Μπορούμε αν δεν θέλουμε να τα βράσουμε να τα αφήσουμε δύο ώρες σε κρύο νερό να σταθούν ώστε να καθαρίζονται εύκολα. Στη συνέχεια τα ξεφλουδίζουμε, πρέπει να προσέξουμε να μην είναι πολύ βρασμένα, τα τοποθετούμε ένα-ένα όρθια και τα βράζουμε μαζί με το λεμόνι και τα φύλλα δάφνης σε ανοιχτή κατσαρόλα. Τα κάστανα πρέπει να είναι σκεπασμένα με το σιρόπι, όταν δέσει το γλυκό το τραβάμε από τη φωτιά αφού προηγουμένως έχουμε ρίξει τη γλυκόζη και το αφήνουμε να σταθεί 24 ώρες. Την επόμενη αν δούμε ότι χρειάζεται και άλλο δέσιμο τα ξαναβάζουμε για λίγα λεπτά στη φωτιά. Αφού κρυώσει καλά το γλυκό το βάζουμε σε ανοιχτό βάζο ή πυρέξ. 


Μακαρόνια με λουκάνικα

 Μακαρόνια με λουκάνικα 

Υλικά 


  • 700 γραμμ. μακαρόνια 
  • 8 λουκάνικα Φραγκφούρτης 
  • 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος πυχτή 
  • 70 γραμμ. βούτυρο 
  • 100 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη, 
  • αλάτι 

Εκτέλεση 

Βράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό. Στο μεταξύ ζεματίζετε τα λουκάνικα, τα καθαρίζετε και τα κόβετε φέτες. Βάζετε σε πολύ χαμηλή φωτιά μια κατσαρόλα με το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και τα λουκάνικα. Αν χρειαστεί, προσθέτετε μερικές κουταλιές από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια για να μαλακώσουν τα λουκάνικα. Στραγγίζετε τα μακαρόνια, τα βάζετε σε ζεστή πιατέλα, προσθέτετε τη σάλτσα, ανακατεύετε, ρίχνετε την παρμεζάνα και σερβίρετε. 


Τα ζώδια από 9 μέχρι 15 Νοεμβρίου 2020 με τον Χρίστο Ντούβλη

 


ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!


 

06 Νοεμβρίου, 2020

Στο σημερινό βίντεο διακοσμούμε τα μπλουζάκια μας χρησιμοποιώντας υπέροχα σιδερότυπα γκλίτερ!!!


 

Κολοκύθια και μελιτζάνες με θυμάρι

 Κολοκύθια  και μελιτζάνες με θυμάρι 

Υλικά 


  • 600 γραμμ. κολοκύθια 
  • 600 γραμμ. μελιτζάνες μακρυές και ίσιες 
  • 3 μέτριες ντομάτες ώριμες 
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο 
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος 
  • 1 γερή πρέζα από λουλούδια θυμαριού 
  • αλάτι, πιπέρι 

Εκτέλεση

Πλένουμε και ζουμε τα λαχανικά. φλουδίζουμε τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες. Αφαιρούμε το κοτσάνι από τις ντομάτες. Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε κανονικές φέτες. Περνάμε ελαφρώς με λάδι ένα ελαφρύ πυρέξ. Πασπαλίζουμε τον πάτο με το σκόρδο και τον μάίντανό. Τοποθετούμε τις φέτες λαχανικών πλάι πλάι ως εξής: κολοκυθάκια, μελιτζάνες, ντομάτες, τοποθετώντας τες όρθιες γύρω από το σκεύος, κατόπιν στο κέντρο αλατίζουμε, πιπερώνουμαι πασπαλίζουμε με θυμάρι . Ποτίζουμε με λίγο λάδι. Ψήνουμε στον φούρνο στους 200 ° C για 1 και μισή  ώρα. Σερβίρουμε όπως είναι. 



ΚΑΛΗΜΕΡΑΑΑ!!!


 

04 Νοεμβρίου, 2020

Ελαιόλαδο - 65 απίστευτες χρήσεις & κόλπα!!!


  Σ' αυτό το βίντεο θα δείτε 65 απίστευτες χρήσεις και κόλπα του ελαιόλαδου.

Αν μέχρι τώρα είχατε κατα νου πως το ελαιόλαδο σας είναι χρήσιμο μόνο για τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, βλέποντας το βίντεο, θα διαπιστώσετε πως οι χρήσεις και τα κόλπα του ελαιόλαδου είναι πάρα πολλά. Σ' αυτό το βίντεο θα παρουσιαστούν 65 κόλπα και χρήσεις. Στην υγεία, γιατροσόφια, για καθημερινά προβλήματα, θέματα ομορφιάς, για τα ρούχα, τα παπούτσια κτλ.

Φασόλια γίγαντες σαλάτα

Φασόλια γίγαντες σαλάτα 

  • ½ κιλό φασόλια γίγαντες 

  • 2 κρεμμύδια ξερά (Ψιλοκομμένα) 
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα 
  • 1 πράσο (μόνο το λευκό μέρος) 
  • λίγο σέλινο (ψιλοκομμένο) 
  • 1 ντομάτα (σε κύβους) 
  • μερικές ελιές μαύρες 
  • 1 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο) 
  •  χυμό 1 λεμονιού 
  • 1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο 
  • 1-2 φύλλα δάφνης 
  • 1 σκελίδα σκόρδο 
  • αλάτι 
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

 

Βάζετε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ να μουλιάσουν σε μπολ με χλιαρό νερό που Θα τα σκεπάζει. 

Την επόμενη μέρα, τα στραγγίζετε και τα βάζετε να βράσουν μια 15 λεπτά περίπου. Τα σουρώνετε και τα ξαναβάζετε στην κατσαρόλα με ζεστό φρέσκο νερό. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη και τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Λίγο πριν τα κατεβάσετε από τη φωτιά, τα αλατίζετε. Μόλις βράσουν, τα στραγγίζετε και τα τοποθετείτε σε μπολ. 

Στο μεταξύ, καθαρίζετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ψιλοκόβετε μαζί με τα πράσινα φυλλαράκια τους. Τα ρίχνετε στο μπολ μετα φασόλια. Προσθέτετε το σέλινο, το πράσο, το μισό μαϊντανό, αλατοπίπερο και ανακατεύετε ελαφρά. 

Στη συνέχεια, χτυπάτε με πιρούνι το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού, προσθέτοντας λίγο αλατοπίπερο. Ρίχνετε λίγο από το λαδολέμονο στα φασόλια, ανακατεύετε και μεταφέρετε τη σα-λάτα σε σαλατιέρα. 

Προσθέτετε τις ντομάτες και τις ελιές και περιχύνετε με το υπόλοιπο λαδολέμονο. Πασπαλίζετε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και σερβίρετε. 



ΚΑΛΗΜΕΡΑΑΑ!!!!


 

03 Νοεμβρίου, 2020

🌷 Κυκλάμινο: Συμβουλές για τη φροντίδα του!!


 


Όλοι λατρεύουμε τα κυκλάμινα, τα υπέροχα φθινοπωρινά λουλούδια που συναντάμε στην εξοχή και μπορούμε να φυτέψουμε στον κήπο και σε γλάστρα στο μπαλκόνι. Στο σημερινό βίντεο παρουσιάζουμε τα μυστικά για τη φροντίδα του κυκλάμινου με συμβουλές για τη φύτευση, το πότισμα, τη λίπανση και την περιποίηση που χρειάζεται.

Κοτόπουλο με τυρί

 Κοτόπουλο με τυρί


Υλικά

  • 1 κοτόπουλο μέτριο 
  • 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 
  • 1/2 κιλό ντομάτες 
  • 300 γραμμ. κεφαλογραβιέρα 
  • 1/2 φλιτζ του τσαγιού λάδι 
  • μαιντανός 
  • άνηθο, 
  • κανέλλα 
  • πιπέρι, 
  • αλάτι 

ΕκτΣηεσπ 

    Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες. Το βάζουμε σε κα-τσαρόλα μαζί με το λάδι, τα κρεμμύδια, τον μαιντανό, τον άνηθο, την κανέλλα, το αλάτι, το πιπέρι και 1/2 φλι-τζ. του τσαγιού νερό. Το α-φήνουμε να βράσει σε σιγα-νή φωτιά μέχρι να λιώσουν τα κρεμμύδια. Βγάζουμε τις φλούδες και τους σπόρους από τις ντομάτες, τις ψιλο-κόβουμε και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε λίγο νερό και το αφήνουμε να βράσει μέ-χρι να μείνει το κοτόπουλο με την σάλτσα του. Προσθέ-τουμε τότε το τυρί κομμένο σε κύβους. Αφήνουμε να κοχλάσει 2-3 φορές και το κατεβάζουμε από την φωτιά. Σερβίρουμε με τηγανισμένες φέτες πα-τάτας ή με πατάτες ψημένες στον φούρνο με την φλούδα τους.