03 Μαρτίου, 2020

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΜΟΥ ΝΤΥΣΙΜΟ


Κουνουπίδι με κάρυ



Κουνουπίδι με κάρυ
Μερίδες 4
• Έτοιμο σε 40 λεπτά
• θερμίδες 230
·         3 κουτ. Ελαιόλαδο
·         1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
·         2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
·         2 κουτ. πόστα κάρυ 250 γρ. πατάτες σε κύβους
·         1 μικρό κουνουπίδι χωρισμένο σε μπουκετάκια
·         250 γ καρότα σε κύβους 1 600 ml ζωμός λαχανικών ή νερό
·         400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες (κος.)
·         100 γρ. αρακάς
·         Αλατοπίπερο

Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τηγανίζετε το κρεμμύδι σε μέτρια Θερμοκρασία για 10-15 λεπτό, να ροδίσει. Προσθέτετε το σκόρδο, ανακατεύετε και ρίχνετε μέσα την πάστα κάρυ. Ανακατεύετε για 1 λεπτό.
Προσθέτετε τις πατάτες και το κουνουπίδι και τηγανίζετε, ανακατεύοντας συνέχεια για 2 λεπτά. Ρίχνετε μέσα καρότα, ανακατεύετε για 1 λεπτό και περιχύνετε με τον ζεστό ζωμό λαχανικών ή νερό. Προσθέτετε τις ντοματούλες και αλατοπιπερώνετε.
Σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 10 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά. Ρίχνετε τον αρακά και αφήνετε να Βράσει για 2-3 λεπτά. Σερβίρετε με φρέσκο τραγανό Ψωμί.

πηγή TV ΖΑΠΙΝΓΚ ΕΞΤΡΑ ΤΕΥΧΟΣ 848

02 Μαρτίου, 2020

The Vrastaz - Τα ζάρια (είναι ωραία η ζωή) Official Clip

Μύδια με Φινόκιο



Μύδια με Φινόκιο

Μερίδες 4-6
• Έτοιμο σε 30 λεπτά
  • ·         4 κουτ. Ελαιόλαδο
  • ·         2 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες
  • ·         1 Βολβός φινόκιο σε φέτες
  • ·         2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ·         350 ml λευκό ξηρό κρασί
  • ·         100 ml sherry    
  • ·         400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες (κανα.)
  • ·         Λίγη ζάχαρη
  • ·         2 κιλά φρέσκα μύδια
  • ·         1/2 φλ μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ·         Αλατοπίπερο

Σε μεγάλη αντιπολιτική κατσαρόλα και σε μέτρια Θερμοκρασία ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τηγανίζετε τα κρεμμύδια και το φινόκιο, ανακατεύοντας για 3 λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο και τηγανίζετε, ανακατεύοντας για 2 λεπτά ακόμα ή ώσπου τα κρεμμύδια και το φινόκιο, να μαλακώσουν χωρίς να καούν.
Προσθέτετε το κρασί και το sherry και αφήνετε να βράσουν, ώσπου να μειωθούν τα υγρά στο μισό. Ρίχνετε μέσα τις ντοματούλες με το ζουμί τους και αφήνετε να βράσουν ανακατεύοντας. Προσθέτετε λίγη ζάχαρη και αλατοπίπερων-τε. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σιγοβράζετε χωρίς καπάκι για 5 λεπτά.
Καθαρίζετε τα μύδια τρίβοντας με βούρτσα τα κελύφη και κόβοντας τα γένια τους. Πετάτε όσα έχουν σπασμένα κελύφη ή όσα δεν κλείνουν όταν τα πιέζετε να ανοίξουν. Ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα τα μύδια, σκεπάζετε και σιγοβράζετε ανακινώντας το τηγάνι συχνά για 4-5 λεπτά ή ώσπου να ανοίξουν τα μύδια. Πετάτε όσα μύδια δεν άνοιξαν, Βγάζετε τα υπόλοιπα από την κατσαρόλα και μοιράζετε σε μπολ σερβιρίσματος. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 2 λεπτά ακόμα.
Αδειάζετε τον μαϊντανό στους χυμούς της κατσαρόλας, αλατοπιπερώνετε, αν χρειάζεται, και περιχύνετε τα μύδια με τη σάλτσα. Σερβίρετε αμέσως με φρέσκο τραγανό ψωμί.

ΠΗΓΗ ΤV ΖΑΠΙΝΓΚ ΕΧΤΡΑ ΤΕΥΧΟΣ 848

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΝΤΥΣΙΜΟ (ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ)


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΟΥ ΕΙΚΟΝΑ


01 Μαρτίου, 2020

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΙΚΟΝΑ



Ψητό κοτόπουλο με λαχανικά

Μερίδες 4-6
• Έτοιμο σε 2 ώρες

  • ·         2 κου. ελαιόλαδο
  • ·         4 λωρίδες μπέικον ψιλοκομμένο
  • ·         2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ·         2 πράσα σε ροδέλες
  • ·         4 κλωναράκια θυμαριού
  • ·         2 φύλλα δάφνης
  • ·         2 κλωναράκια σέλερι σε κομμάτια
  • ·         6 μικρά καρότα
  • ·         1 σελινόριζα σε κύβους
  • ·         1 μεγάλο κοτόπουλο (2-21/2 κιλά)
  • ·         400 ml ζωμός κοτόπουλου
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160 Βαθμούς. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε πυρίμαχη κατσαρόλα και σε μέτρια Θερμοκρασία και τηγανίζετε το μπέικον, το σκόρδο και τα πράσα, ανακατεύοντας μερικές φορές για 5-10 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν ελαφρά τα πράσα. Ρίχνετε μέσα το Θυμάρι, τα φύλλα δάφνης, το σέλερι, τη σελινόριζα και τα καρότα.
Βάζετε στο σκεύος το κοτόπουλο με το στήθος προς τα πάνω και αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε τον ζωμό. Σκεπάζετε με καπάκι ή αλουμινόχαρτο και Βάζετε στον φούρνο. Ψήνετε για 1 ώρα και 45 λεπτά, αλείφοντας συχνά με τους χυμούς του. Ανεβάζετε τη Θερμοκρασία στους 180 Βαθμούς και Βγάζετε το καπάκι 20 λεπτά πριν από το τέλος του ψησίματος για να ροδίσει η πέτσα του κοτόπουλου.
Βγάζετε το κοτόπουλο και τα λαχανικά σε ζεστή πιατέλα, αφαιρείτε το λίπος από την επιφάνεια της σάλτσας και την αφήνετε να Βράσει και να πήξει. Μεταφέρετε σε μπολ, πετάτε το Θυμάρι και τα φύλλα δάφνης και σερβίρετε το κοτόπουλο με τα λαχανικά.


πηγή ; TV ΖΑΠΙΝΓΚ έξτρα τέυχος 848

29 Φεβρουαρίου, 2020

ΜΟΥΣΙΚΗ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΝΤΥΣΙΜΟ ΜΕ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ
ΝΤΥΣΙΜΟ

Κοτόπουλο με κρέμα

Κοτόπουλο με κρέμα

Μερίδες 4
• Ετοιμο σε 25 λεπτό • Θερμίδες 300
  • ·          500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες
  • ·          200 γρ. μανιτάρια σε φέτες
  • ·          200 m1 κρέμα γάλακτος
  • ·          4-5 κουτ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ·          1 κουτ. ελαιόλαδο
  • ·          1 κρεμμύδι σε ροδέλες
  • ·          2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ·          150 m1 κρασί
  • ·          800 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες (κανα.)
  • ·          1/2 κουτ. γλ. πάπρικα

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα και τηγανίζε-τε το κοτόπουλο και τα μανιτάρια για 4-5 λεπτά, ώσπου να πάρουν «χρώμα». Προσθέτετε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τηγανίζετε για 4-5 λεπτά ακόμα. Περιχύνετε με το κρασί και αφήνετε να βράσουν για 2 λεπτά.

Ρίχνετε στην κατσαρόλα τις ντοματούλες και 150 ml από την κρέμα γάλακτος και αλατοπιπερώνετε. Σκεπάζετε και σιγο-βράζετε για 5-10 λεπτά ή ώσπου να ψηθεί το κοτόπουλο. Πα-σπαλίζετε με τον μαϊντανό και την πάπρικα, περιχύνετε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και σερβίρετε.

πηγή TV ΖΑΠΙΝΓΚ ΕΧΤΡΑ ΤΕΥΧΟΣ 835

28 Φεβρουαρίου, 2020

ΚΑΛΗΜΕΡΑΑΑ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Μπριάμ με πιπεριές
Μερίδες 8
 • Ετοιμο σε 1 1/2 ώρα
·         2 κόκκινες πιπεριές χωρίς τους σπόρους, σε λωρίδες
·         2 κίτρινες πιπεριές χωρίς τους σπόρους, σε λωρίδες
·         1 κρεμμύδι σε ροδέλες
·         2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
·         1/4 φλ μαύρες ελιές
·         3 μεγάλες ώριμες ντομάτες σε φέτες
·         1 κουτ. γλ καστανή ζάχαρη
·         3 κουτ. γλυκό κόκκινο κρασί
·         3-4 κλωναράκια δενδρολiΒανου
·         2 κουτ. ελαιόλαδο
 Αλατοπίπερο
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και αραδιάζετε τις πιπε-ριές, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις ελιές και τις ντομάτες σε μεγάλο ταψί. Πα-σπαλίζετε τα λαχανικά με τη ζάχαρη και περιχύνετε με το κρασί. Αλατοπι-περώνετε, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 45 λεπτά. Βγάζετε το αλουμινόχαρτο και ανακατεύετε τα λαχανικά.
Προσθέτετε το δενδρολίβανο, αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε με το ελαιόλαδο. Συνεχίζετε το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμα, χωρίς να σκεπάσε-τε το ταψί με αλουμινόχαρτο, ώσπου να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά. Σερβίρετε τα λαχανικά ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου με φρέσκο τραγανό ψωμί


πηγή; tv ΖΑΠΙΝΓΚ έξτρα τέυχος 835

Σέσκουλο εκτός από τις γαστρονομικές του αρετές διαθέτει και ορισμένες φαρμακευτικές ιδιότητες.

• Σέσκλο • λαχανίδα   Beta valgarίs Οικογένεια Χηνόποδιοειδών  Σέσκουλο  Ιστορία του φυτού  Το σέσκουλο, ενώ Θεωρείται πρωτίστως λαχανικό, έ...