10 Μαρτίου, 2020

Σπανάκι βουτύρου

Σπανάκι βουτύρου


  • 2 κιλά σπανάκι 
  • νερό . αλάτι 
  • 59γρ βούτύρο
  • μοσχοκάρυδο τριμμένο


Καθαρίζεται και πλένετε το σπανάκι με αρκετό νερό. Γεμίζετε πάνω απο τη μέση μια ανάλογη κατσαρόλα με νερό και αλάτι και την αφήνετε να βράσει.
Ρίχνετε μέσα το σπανάκι και το αφήνετε να βράσει ένα τέταρτο, περίπου. Στραγγίζετε το σπανάκι το βγάζετε απο την κατσαρόλα και το σοτάρετε με το βούτυρο.
Το τοποθετείτε σε πιατέλα πασπαλίζετε με λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο.
Το προσφέρετε στο τραπέζι με φέτες ψωμιού ψημένες στο βούτυρο!!

πηγή ΤΗΛΕΘΕΑΤΗΣ ΕΞΤΡΑ ΤΕΥΧΟΣ 979

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΟΥ ΕΙΚΟΝΑ


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΝΤΥΣΙΜΟ ΜΕ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ (SNEAKERS)


09 Μαρτίου, 2020

ΠΑΡΑΔΟΔΙΣΑΚΟ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΠΑΡΑΔΟΔΙΣΑΚΟ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ


Υλικά


  • 8 πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους • 3 πιπεριές κέρατο κομμένες σε λωρίδες 
  • 3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες στον τρίφτη
  •   1 μεγάλη κ.σ. πελτέ ντομάτας 
  •  1 ποτήρι ελαιόλαδα 
  •  2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες ή κομμένες 
  •  2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  •   1/2 Κ. γ. κανέλα 
  •  1/2 κουταλιά ρίγανη ι
  •  αλάτι 
  •  πιπέρι 
  •  νερό 


Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στη κατσαρόλα (το μάτι της κουζίνας στο δυνατό). Ρίχνουμε για σοτάρισμα τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τις πιπεριές . Τα αφήνουμε να σοταριστούν για περίπου 5 λεπτά ανακατεύοντας ελάχιστα.
Προσθέτουμε τις πατάτες και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Προσθέτουμε και τις ντομάτες μαζί με τον πελτέ. Αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα και τη ρίγανη. Τα ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
Τέλος, προσθέτουμε τόσο νερό, ώστε να σκεπάζει το φαγητό κατά 2 δάχτυλα και το αφήνουμε μέχρι να βράσει η πατάτα και να αρχίσει να μένει με το πηχτό ζουμάκι. Περίπου 1 ώρα μέχρι να γίνει το φαγητό μας, ανάλογα με το πόσο δυνατή κουζίνα έχει ο καθένας.


ΠΗΓΗ; ΤΗΛΕΘΕΑΤΗΣ ΕΧΤΡΑ ΤΕΥΧΟΣ 1454

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΟΥ ΕΙΚΟΝΑ


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΝΤΥΣΙΜΟ ΜΕ ΒΡΟΧΗ


08 Μαρτίου, 2020

Η Ελένη Αδάμ μας παρουσιάζει τον Αντώνη Αγγελίδη

Η Ελένη Αδάμ μας παρουσιάζει τον Αντώνη Αγγελίδη μέσα απο μία συνέντευξη για το Transmission blog.

Ο Αντώνης Αγγελίδης γεννήθηκε το 1983 και έκανε τα πρώτα του βήματα σε ηλικία 2 ετών, όταν ακόμα δεν είχε κάποια σχέση με την μουσική. Η πρώτη του κιθάρα ήταν δώρο της γιαγιάς του όταν εκείνος ήταν 13. Έκτοτε η αγάπη του για την μουσική έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του, δανείζοντας του τις νότες και τις λέξεις για να ντύσει τους πόθους και τις ανησυχίες του. Το μικρόβιο της τραγουδοποιίας δεν αργεί να παρουσιαστεί και στο πέρασμα του χρόνου προκύπτουν τραγούδια, μπάντες, πολλές συνεργασίες και ακόμα περισσότερες Live εμφανίσεις που πλέον η καταμέτρηση τους καθίσταται αδύνατη.

Τον Ιούλιο του 2013 κυκλοφορεί - με τους The Vrastaz (2008-2015) - ένα δισκάκι με 5 δικά του τραγούδια που έχει τίτλο "Πάμε να φύγουμε". Απο το 2015 μέχρι και σήμερα εμφανίζεται με διάφορους φίλους μουσικούς αλλα και μόνος του σε πολλές μουσικές σκηνές συνεχίζοντας παράλληλα την σύνθεση και τις ηχογραφήσεις.




Η τελευταία του δουλεία αφορά το παρακάτω loop cover για το οποίο μας αναφέρει.

Έχω την χαρά να μοιραστώ αυτό το βίντεο, μετά απο αρκετό καιρό δουλειάς, προσπάθειας αλλα και αγάπης και αφοσίωσης σε αυτό που προσπαθώ να κάνω ολα τα χρόνια, όσο καλύτερα μπορώ και με ο,τι μέσα διαθέτω. Ένα ομολογουμένος δύσκολο εγχείρημα στόν καιρό που ζούμε που όμως ποτέ δεν με εμπόδισε να συνεχίζω να κάνω αυτό που αγαπάω και νοιάζομαι, όπως πρέπει για τον καθένα μας να είναι.  Ο πρόσφυγας -πιο επίκαιρος απο ποτέ- είναι μια διασκευή που πάντα "ζήλευα" να κάνω και νομίζω πως τώρα ήταν η καταλληλότερη στιγμή. Ευχαριστώ απο καρδιάς όσους πρακτικά και μη, με βοήθησαν και πάντα με βοηθάνε να συνεχίσω να πιστεύω και να παλεύω.  Η αξία τους είναι ανεκτίμητη. Αν αγαπάτε, το like/share σας είναι κυριολεκτικά κινητήριος δύναμη.



Ενώ στο κανάλι του στο youtube θα βρείτε πολλά δικά του κομμάτια, όπως την υπέροχη Πτήση αλλα και ιδιαίτερες διασκευές, όπως το αγαπημένο I've Just Seen A Face Cover των Beatles.



ΠΗΓΗ ; https://transmissionradio.blogspot.com/

Για περισσότερη μουσική και πληροφορίες επισκεφτείτε τις επίσημες σελίδες του Αντώνη Αγγελίδη:

Facebook Account: Antonis Aggelidis 


ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΜΟΥ ΝΤΥΣΙΜΟ ΜΕ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ


Ντομάτες γεμιστές νηστίσιμες

Ντομάτες γεμιστές νηστίσιμες

Υλικά


  • 10-12 ντομάτες μεγάλες,
  • 4-5 κρεμμύδια
  • 5-δ φλιτζ. του καφέ ρύζι,
  • 1-1 1/2 ποτήρια του κρασιού λάδι
  • αλάτι,
  • πιπέρι,
  • μαίντανό,
  •  δυόσμο


Εκτέλεση

Παίρνουμε τις ντομάτες, τις πλένουμε, τις ανοίγουμε από το μέρος του κοτσανιού και μ ένα κουταλάκι του γλυκού αδειάζουμε την ψίχα. Υστερα βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά με το λάδι, ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη και τσιγαρίζουμε. "Οταν ξανθίσει, βάζουμε και τη μισή ψίχα από τις ντομάτες. "Οταν μαραθούν, τα ρίχνουμε σε μια λεκανίτσα για να κρυώσουν. Μετά προσθέτουμε το ανάλογο αλάτι, πιπέρι, καθώς και το ρύζι, το μαϊντανό, το δυόσμο
ψιλοκομμένο, κι αν θέλουμε λίγες σταφίδες μαύρες. Το ανακατεύ-ουμε λίγο με μια κουτάλα και με τη μάζα αυτή γεμίζουμε τις ντομά-τες. Τις βάζουμε στο ταψί και τους ρίχνουμε την υπόλοιπη ψίχα ντο-μάτας. Αν Θέλουμε, μπορούμε να βάλουμε και μερικές πατάτες κομ-μένες κυδωνάτες. Τις περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι καιτις ψήνουμε στο φούρνο. "Οταν ετοιμαστούν, τις αφήνουμε να κρυώσουν και σερβί-ρουμε. Με τον ίδιο τρόπο, γίνονται και οι γεμιστές πιπεριές.


πηγή; τηλεθεατής εξτρα τέυχος 990

07 Μαρτίου, 2020

Νηστήσιμο Κέικ

Νηστήσιμο Κέικ

Υλικά

  • 2 φλιτζ. του τσαγιού αλεύρι φαρίνα,
  •  3 φλιτζ. του καφέ λάδι,
  •  1 φλιτζ. του τσαγιού ζάχαρη, 
  • 3 πορτοκάλια 
  • 4 φλιτζ. του καφέ σταφίδα, 
  • κανέλλα γαρίφαλλα, 
  • 1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
  •  1 ποτήρι του κρασιού νερό, 
  • 1 κουτ. του γλυκού σόδα, 
  • φλούδα 1 λεμονιού (ξύσμα) 

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι, το λάδι και τ' ανακατεύουμε. Μετά ρίχνουμε τη ζάχαρη, τις σταφίδες μαύρες ή ξανθές, το νερό και το κονιάκ ή άλλο ποτό, το ζωμό από τα πορτοκάλια, τα κανελλογαρίφαλλα, τη σόδα, τα τρίμματα από τη φλούδα του λεμονιού. Τ ανακατεύουμε όλα μαζί με μια κουτάλα ξύλινη.
Όταν γίνουν ένα μίγμα, τότε παίρνουμε τη φόρμα και στρώνουμε ένα λαδόχαρτο αφού πρώτα το αλείφουμε με λάδι. Τη γεμίζουμε πιο κάτω από το χείλος δυο ή τρία δάχτυλα και τη βάζουμε στο φούρνο να σιγοψηθεί. "Οταν ετοιμαστεί, την αναποδογυρίζουμε σε πιάτο ή σε στρογγυλή πιατέλα και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλλα σκόνη.

Πρεμιέρα σήμερα στις 8:30μ.μ, στο Θέατρο Περιγιαλίου



Λίγα λόγια για την παράσταση απο τον  Άρη Κατσαβριά!!

Είχα παρακολουθήσει το "Ήταν όλοι τους παιδιά μου" του Άρθουρ Μίλερ, σε σκηνοθεσία Τάκη Τσαρσιταλίδη, ενθουσιάστηκα, ζήλεψα.
"Τάκη στην επόμενη παράσταση θέλω να συμμετάσχω". Πράγματι "Μαύρη Κωμωδία" του Πήτερ Σάφερ, "Σκουπάνσκι" εγώ, ο ηλεκτρολόγος, πρόβες, διδασκαλία, δουλειά, μήνες ολόκληρους. Και ήρθε η μέρα της πρεμιέρας, άγχος κι αγωνία, έτρεμαν τα πόδια μου πριν μπω στη σκηνή, όλο αυτό μέχρι να πω την πρώτη ατάκα... Αυτό ήταν, η πρώτη ατάκα, μαγεία, λύθηκα, νόμιζα ότι ήμουν σε ένα άλλο κόσμο, μαγεύτηκα.
Όταν πια κατέβηκα, άρχισα να σκέφτομαι το κοινό. 
Τη συμμετοχή του. Την αγάπη που ένιωθε για το θέατρο και το θαυμασμό προς τους συντελεστές του. Τότε κατάλαβα ότι θέλω να γίνω κομμάτι του θεάτρου...
Ακόμα μια πρεμιέρα λοιπόν σήμερα, στις 8:30μ.μ, στο Θέατρο Περιγιαλίου με την παράσταση 




 






"Ο ΓΑΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ" της Κωνσταντίνας Βέργου, απ' την Νέα Σκηνή του συλλόγου, σε σκηνοθεσία Αλέκου Ξανθάκη.
Σας περιμένω πάλι να γίνουμε ένα, η ενασχόληση με το θέατρο είναι ψυχοθεραπεία, είναι εκτόνωση, είναι ζωή.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΟΥ ΕΙΚΟΝΑ


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΝΤΥΣΙΜΟ ΜΕ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ



ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ 


ΝΤΥΣΙΜΟ 


ΜΕ 


ΑΘΛΗΤΙΚΑ


ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

Σέσκουλο εκτός από τις γαστρονομικές του αρετές διαθέτει και ορισμένες φαρμακευτικές ιδιότητες.

• Σέσκλο • λαχανίδα   Beta valgarίs Οικογένεια Χηνόποδιοειδών  Σέσκουλο  Ιστορία του φυτού  Το σέσκουλο, ενώ Θεωρείται πρωτίστως λαχανικό, έ...