27 Μαρτίου, 2020

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΝΤΥΣΙΜΟ




Χταπόδι με σάλτσα πορτοκάλι

Χταπόδι με σάλτσα πορτοκάλι


για 4-6 άτομα
• 1 χταπόδι (1-1'/z κιλό)
• 1 μέτριο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
• 1 φλιτζ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
• ξύσμα ½ πορτοκαλιού
• 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
• λίγο γλυκάνισο
• 1 φύλλο δάφνης (προαιρετικά)
• λίγη ζάχαρη
• ελαιόλαδο
• αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Καθαρίζετε, καλοπλένετε το χταπόδι και το κόβετε σε μικρά κομμάτια (εάν Θέλετε, μπορείτε να πετάξετε την κουκούλα του).
Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά και μόλις ζεσταθεί, ρίχνετε το χταπόδι και το φύλλο δάφνης. Το τσιγαρίζετε ελαφρά, για 5 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη σπάτουλα ή κουτάλα. Μόλις απορροφήσει σχεδόν όλα τα υγρά που Θα βγάλει, το σβήνετε με το κρασί και το χυμό πορτοκαλιού. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και το αφήνετε να σιγοβράσει για'/2 ώρα περίπου.
Στη συνέχεια, αφαιρείτε τη δάφνη και προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού, τον γλυκάνισο, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο. Προσθέτετε λίγο χλιαρό νερό και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για Vz ώρα περίπου ακόμη, μέχρι να μαλακώσει καλά το χταπόδι και να δέσει η σάλτσα του.
Αφαιρείτε από την κατσαρόλα τις φλούδες του πορτοκαλιού και μοιράζετε το φαγητό σε πιάτα όσο είναι ακόμη ζεστό. Εάν Θέλετε, το πασπαλίζετε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΠΗΓΗ ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ ΨΑΡΙΑ - ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

26 Μαρτίου, 2020

ΣΗΜΕΡΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ LIVE

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 19:00 ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ 

LIVE ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΓΙΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ!!!


ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΑ ΚΟΥΤΛΟΥΜΠΑΣΗ 

Η ΟΠΟΙΑ ΜΕΝΕΙ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΟ ΒΛΕΛΓΙΟ

ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ!!!


ΣΤΗΝ ANDROID ΣΥΣΚΕΥΗ ΣΑΣ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ


https://play.google.com/store/apps/details?id=us.zoom.videomeetings

ΓΙΑ ΣΤΑΘΕΡΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΛΙΝΚ

https://zoom.us/j/864135709?status=success

ΚΑΙ

Ακολούθησε
τα εξής βήματα:
1. Join our Cloud HD Video Meeting now
2. Call via Device Audio
3. Κλείνουμε το μικρόφωνο (Mute)
4. Αφήνουμε ανοιχτό το βίντεο (Start Video).
5. Έχουμε κοντά μας ένα μπουκαλάκι νερό !!!
😊 Καλύτερα γίνεται!





Αγκινάρες αλά πολίτα

Αγκινάρες αλά πολίτα

 4-6 άτομα

  •  12-18 αγκινάρες (φρέσκες ή κατεψυγμένες) 
  • χυμό 3 λεμονιών • 4 καρότα (σε ροδέλες) 
  •  8-12 μικρές πατάτες 
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια (σε ροδέλες) 
  •  1 ματσάκι άνηθο ;ψιλοκομμένο)
  •   1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο 
  • αλάτι, πιπέρι 


Παραδοσιακό φαγάκι, που φυσικά είναι νοστιμότερο, εάν το μαγειρέβετε με φρέσκες, τρυφερές α .αγκιναρούλες και όχι κατεφυγμένες. "Εάν δεν νηστεύετε, μπορείτε να φτιάξετε αβγολέμονο και να ενισχυσετε με αυτό το φαγητό.  Οι ανγκινάρες μαγειρεμένες, δεν πρέπει να μένουν στο ψυγεία για περισσότερο από ένα 24ωρο,
Αγκινάρες αλά πολίτα
Καθαρίζετε τις αγκινάρες (εάν είναι φρέσκες), αφαι-ρώντας το κοτσάνι τους, τα εξωτερικά σκληρά φύλλα και κόβοντας τις άκρες, από τα υπόλοιπα φύλλα. Με μαχαίρι βγάζετε το χνούδι τους και τις περιχύνετε με το χυμό των 2 λεμονιών. Τέλος, τις βάζετε σε μια λεκάνη με νερό και χυμό λεμονιού, για να μη σας μαυρίσουν, μέχρι να τις χρησιμοποιήσετε (εάν μαγειρέψετε κατεψυγμένες, Θα παραλείψετε όλο αυτότο στάδιο).
Ζεσταίνετε το λάδι σε μία κατσαρόλα και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια. Προσθέτετε τις πατάτες και ανακατεύετε για 1-2 λεπτά. Ρίχνετε τις αγκινάρες, τα καρότα, τον άνηθο και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού.
Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε ζεστό νερό, τόσο ώστε να σκεπάζονται οι αγκινάρες. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Το φαγητό πρέπει να μείνει με το λάδι του. Εάν είναι πολύ αραιή η σάλτσα του, μπορείτε να τη δέσετε με 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ.


πηγη Τσελεμεντές χρορτοφαγικά νηστίσιμα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΝΤΥΣΙΜΟ






ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΟΥ ΕΙΚΟΝΑ


25 Μαρτίου, 2020

ΤΟ ΒΑΛΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗ




ΤΟ ΒΑΛΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ YOUTUBE




Παιδιά μας αγαπημένα
Αυτές τις μέρες που είμαστε πολλές ώρες στο σπίτι και δεν μπορείτε να έρθετε στο θέατρο, σκεφτήκαμε ότι θα ήταν ωραίο, ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ να έρθει στο σπίτι σας.
Έτσι αποφασίσαμε να σας κάνουμε δώρο την παράσταση
ΤΟ ΒΑΛΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
Θα την βρείτε στο youtube: https://www.youtube.com/watch?v=Y9HBuo1O6TI

Την αγάπη μας
Κάρμεν Ρουγγέρη
Χριστίνα Κουλουμπή

Δροσερή σαλάτα ζυμαρικών

Δροσερή σαλάτα ζυμαρικών

για 6 άτομα
• 500 γραμ. κοντά ζυμαρικά (κοχύλια, φιογκάκια, βίδες κ.ο.κ.)
 • 1 μέτριο μαρούλι
 • '/τ σαλάτα
• 10-12 ντοματίνια
 • 1 καρότο
• ελιές μαύρες (ή πράσινες)
• έξτρα παρθένα ελαιόλαδο
• χυμό 1/2 λεμονιού
• αλάτι
• πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Βράζετε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες που Θα βρείτε στη συσκευασία τους, φροντίζοντας να παραμείνουν αλ ντέντε. Τα στραγγίζετε και τα ανακατεύετε με λίγο ελαιόλαδο, για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
Πλένετε και καθαρίζετε τα λαχανικά. Κόβετε το μαρούλι και τη σαλάτα και τα ρίχνετε σε βαθύ μπολ. Τρίβετε το καρότο από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Κόβετε τα ντοματίνια στη μέση ή στα τέσσερα και τα ρίχνετε και αυτά στο μπολ.
Προσθέτετε τα ζυμαρικά και τις ελιές και ανακατεύετε καλά.
Βάζετε σε ένα σέικερ το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το αλατοπίπερο και τα χτυπάτε για λίγο όλα μαζί, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Περιχύνετε με το μείγμα του ελαιόλαδου τη σαλάτα και ανακατεύετε καλά.
Σκεπάζετε το μπολ και το τοποθετείτε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου πριν σερβίρετε τη σαλάτα σας.

✓Εύκολη και νόστιμη σαλάτα, καλή επιλογή για το καθημερινό τραπέζι και μια ξεχωριστή πρόταση για το γιορτινό μπουφέ. Μπορείτε να αρωματίσετε τη σαλάτα σας με λίγο Φρεσκοκομμένα μαϊνrανό και  κρεμμυδάκι φρέσκο.

πηγή Νικ. Τσελεμεντες /χορτοφαγικά νηστίσιμα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΟΥ ΕΙΚΟΝΑ


24 Μαρτίου, 2020

Μακαρόνια λαδερά

Μακαρόνια λαδερά

ΥΛΙΚΑ

500 γραμμ. μακαρόνια
1 1/2 φλιτζ. τσαγιού τυρί τριμμένο
3/4 φλιτζ. τσαγιού λάδι
1 κουταλιά σούπας αλεύρι
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλιτζ. τσαγιού πολτός ντομάτας
1 κουταλάκι τσαγιού ζάχαρη
100 γραμμ. τόνος κονσέρβας λευκός
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε και στραγγίζουμε τα μακαρόνια, τα ζεματάμε με λίγο λάδι καλής ποιότητας και προσθέτουμε το τυρί. Βάζουμε κατσαρολίτσα στην φωτιά με το λάδι, το αλεύρι, το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει το κρεμμύδι καστανό χρώμα. Ρίχνουμε τότε την ντομάτα, λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι, 1/2 κουταλάκι ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15' ώσπου να πυκνώσει η σάλτσα. Προσθέτουμε τον τόνο και βράζουμε α-κόμη 5. Τοποθετούμε τα μακαρόνια σε πιατέλα και τα περιχύνουμε με την σάλτσα.

ΠΗΓΗ ΤΗΛΕΘΕΑΤΗΣ ΕΞΤΡΑ ΤΕΥΧΟΣ 2004-2005

ΚΑΘΗΕΜΕΡΙΝΟ ΝΤΥΣΙΜΟ

 ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΩΦΟΡΙΑΣ
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ
style has no size


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΟΥ ΕΙΚΟΝΑ


23 Μαρτίου, 2020

Πατάτες γιαχνί αλλιώς

Πατάτες γιαχνί αλλιώς

• 1 και 1/2 κιλά πατάτες χοντροκομμένες
• 2 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα
• 3 ντομάτες μεγάλες τριμμένες
• 15 ελιές πράσινες
• 200 γρ. κεφαλοτύρι ή άλλο σκληρά τυρί, σε κυβάκια
• λάδι (1/2 φλιτζ. του τσαγιού)
• πιπέρι
• ζάχαρη (1/3 κουταλάκι καφέ)

Εκτέλεση

 Χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε σε λάδι για 2-3 λεπτά. (καλό είναι η κατσαρόλα μας να είναι με χοντρό πάτο). Προσθέτουμε τις πατάτες (και αυτές σε μεγάλα κομμάτια). Τσιγαρίζουμε ελαφρά (2-3 λεπτά) και τις πατάτες, φροντίζοντας να μην ανακατεύουμε άτσαλα αλλά ούτε να μας κολλήσουν στον πάτο. (για αυτό προτιμότερο να ανακινούμε την κατσαρόλα). Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, με λίγη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε νερό (να μην καλύπτει τις πατάτες). Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν οι πατάτες και να χυλώνει η σάλτσα. Τότε προσθέτουμε τις πράσινες ελιές (περίπου 5-7 λεπτά πριν σβήσουμε το μάτι). Σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε τους κύβους τυριού και πασπαλίζουμε τις πατάτες.

πηγή Τηλεθεατής έξτρα τεύχος 1454/26