14 Αυγούστου, 2020
13 Αυγούστου, 2020
Τα οφέλη και οι φαρμακευτικές ιδιότητες του βασιλικού!!!
Ο βασιλικός έχει χρησιμοποιηθεί για να ανακουφίσει πολλές διαφορετικές ασθένειες και παθήσεις, χάρη στις διάφορες φαρμακευτικές του ιδιότητες. Μερικά από τα οφέλη του περιλαμβάνουν:
- Αυτό το εκπληκτικό φυτό περιέχει αντισπασμωδικούς παράγοντες που σας βοηθούν να αποτρέψετε ή να απαλλαγείτε από τη μυϊκή αδυναμία, τη δυσπεψία και από τους πόνους σε διάφορα μέρη του σώματος.
- Ο βασιλικός βοηθά με την κούραση, τη φλεγμονή από τη σωματική κόπωση και βοηθά στην καταπολέμηση της κατάθλιψης. Επιπλέον, χρησιμοποιείται ευρέως για την ρύθμιση του άγχους.
- Επιπλέον, καταπραΰνει τις κράμπες που προκαλούνται από την εμμηνόρροια. Το χαλαρωτικό του άρωμα είναι παρόν σε διάφορα λάδια σώματος.
- Επιπλέον, ο βασιλικός είναι ένα εξαιρετικό φυσικό απωθητικό κουνουπιών. Οι αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες χρησιμοποιούνται για να θεραπεύσουν μολυσματικά δαγκώματα, όπως το δάγκωμα φιδιού.
- Ο βασιλικός είναι επίσης γνωστός για την επιτάχυνση της επούλωσης των πληγών. Γι’αυτό είναι παρών σε φυσικές αλοιφές.
- Όταν καταναλώνεται ως τσάι ή ρόφημα με τρόπο που δεν μεταβάλλει την αρχική του σύνθεση, μπορεί να προσφέρει μεγάλη βοήθεια στο ανοσοποιητικό σύστημα και στην γενικότερη άμυνα του οργανισμού.
Φυσικές θεραπείες που αξιοποιούν τις ιδιότητες του βασιλικού
Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε μερικές θεραπείες που μπορείτε να φτιάξετε από την άνεση του σπιτιού σας χρησιμοποιώντας βασιλικό.
Πονόλαιμος
Ο βασιλικός μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σιρόπι μαζί με ζάχαρη και νερό για να σας ανακουφίσει από το βήχα ή τον ξερό λαιμό.
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια νερό (500 ml)
- 2 φλιτζάνια φύλλων βασιλικού (100 γρ)
- Μέλι (όσο θέλετε)
Πώς θα πρέπει να τον χρησιμοποιήσετε;
- Σε μια κατσαρόλα, φέρτε το νερό και το βασιλικό σε σημείο βρασμού.
- Αδειάστε τα περιεχόμενα σε πολλά φλιτζάνια και προσθέστε μια κουταλιά της σούπας μέλι σε κάθε μία.
- Πιείτε το σιρόπι κάθε φορά που αισθάνεστε δυσφορία στο λαιμό.
Φροντίδα του δέρματος
Αυτό το φυτό είναι επίσης γνωστό ως το φυτό της μακροζωίας. Χρησιμοποιείται συχνά από λάτρεις της φροντίδας του δέρματος.
Για να επωφεληθείτε από το βασιλικό με αυτόν τον τρόπο, τρίψτε απαλά ένα φύλλο πάνω στο δέρμα σας κάθε μέρα. Αυτό θα δώσει στο δέρμα σας μια φυσική λάμψη και θα ενισχύσει την εμφάνισή του.
Συστατικά
- 1 φύλλο βασιλικού
- 1 φλιτζάνι νερό (250 ml)
Πώς θα πρέπει να τον χρησιμοποιήσετε;
- Ζεστάνετε ένα φλιτζάνι νερό και προσθέστε το φύλλο βασιλικού.
- Αφήστε λίγο να καθίσει.
- Μόλις το μείγμα φθάσει σε μια ανεκτή για το δέρμα σας θερμοκρασία (κατά προτίμηση χλιαρό) κάντε μασάζ στο δέρμα σας.
- Χρησιμοποιείστε αυτή τη θεραπεία κάθε μέρα πριν πάτε για ύπνο.
Ακμή
Ο βασιλικός καθαρίζει το αίμα και αφαιρεί τις τοξίνες, δίνοντάς σας ένα πιο υγιές δέρμα.
- Μπορείτε να φάτε τρία έως πέντε φύλλα βασιλικού το πρωί χωρίς να χρειάζεται να τα μαγειρέψετε.
- Μπορείτε επίσης να κάντε μάσκες με τα φύλλα του αφήνοντάς τες να καθίσουν για 30 λεπτά.
Βελτιώνει την πέψη
Ο βασιλικός έχει φυσικές ιδιότητες καθαρισμού που βοηθούν το σώμα σας να εξαλείψει οτιδήποτε δεν χρειάζεται. Ταυτόχρονα, οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του βοηθούν στην ανακούφιση από τα συμπτώματα της καούρας.
Συστατικά
- 2 κουταλιές της σούπας βασιλικό (30 γρ)
- 1 φλιτζάνι νερό (250 ml)
Πώς θα πρέπει να τον χρησιμοποιήσετε;
- Πρώτα, πλένετε καλά τα φύλλα του βασιλικού και τα τοποθετείτε σε ένα φλιτζάνι.
- Προσθέστε βραστό νερό και ανακατέψτε καλά.
- Αφήστε το μείγμα να καθίσει για 5 λεπτά. Έπειτα απολαύστε αυτό το θεραπευτικό ρόφημα.
- Συνιστάται η κατανάλωση αυτού του ροφήματος το πρωί.
Επωφεληθείτε από τις ιδιότητες του βασιλικού με ασφάλεια!
Ως προληπτικό μέτρο, φροντίστε να συζητήσετε τη χρήση οποιουδήποτε φυτού με έναν επαγγελματία, παίρνοντας τις προφυλάξεις σας, όταν χρειάζεται. Ο καθένας μπορεί να έχει διαφορετική αντίδραση στην κατανάλωση κάποιου φαρμακευτικού βοτάνου.
πηγή: https://meygeia.gr/
ΜΠΟΥΡΕΚΙΑ
ΜΠΟΥΡΕΚΙΑ
- 2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
- 1 1/2 φλττζ. τσαγιού γάλα φρέσκο (πλήρες)
- 3 κουτ. σούπας αλεύρι
- 3 κουτ. σούπας βούτυρο
- 50 γραμμ. τυρί φέτα (τριμμένο)
- 50 γραμμ. κεφαλοτύρι (τριμμένο)
- 1 ματσάκι μαίντανός (ψιλοκομμένος)
- αλάτι πιπέρι
- 300 γραμμ. γαλέτα (τριμμένη φρυγανιά)
- 1 αυγό λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση Καθαρίζετε τις μελιτζάνες και τις κόβετε σε λεπτές φέτες. Τις αφήνετε για 1/2 ώρα περίπου σε ένα μπολ με αλατισμένο νερό. Τις στραγγίζετε καλά, τις αλευρώνετε και τις τηγανίζετε μέχρι να πάρουν χρώμα. Τις τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν από το λάδι. Ετοιμάζετε τη γέμιση: Βάζετε μια κατσαρόλα πάνω στη φωτιά και ρίχνετε το βούτυρο. Μόλις κάψει προσθέτετε το αλεύρι, το 1 φλιτζάνι γάλα, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε το μίγμα να βράσει μέχρι να δέσει καλά. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε τα τυριά και το μαϊντανό. Ανακατεύετε και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει. Τοποθετείτε λίγη ποσότητα από το μίγμα της γέμισης σε κάθε φέτα μελιτζάνας και την τυλίγετε. Βάζετε χωριστά σε πιάτο, το 1/2 φλιτζάνι γάλα, τη γαλέτα και το αυγό, χτυπημένο. Βουτάτε τα μπουρεκάκια πρώτα στο γάλα, αμέσως μετά στη γαλέτα και τέλος στο αυγό, ώστε να σχηματιστεί μια κρούστα στην επιφάνειά τους. Ζεσταίνετε λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζετε τα μπουρεκάκια, μέχρι να πάρουν χρώμα απ' όλες τις πλευρές.
Πολίτικες Συνταγές
11 Αυγούστου, 2020
ΜΑΡΟΥΛΙΑ ΣΤΗ ΓΛΑΣΤΡΑ!!!!
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΟΥΛΕΣ
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΟΥΛΕΣ
Υλικά
- 1 κοτόπουλο (1 1/2 κιλό περίπου)
- 2-3 κουταλιές αλεύρι,
- 1 ποτήρι νερού νερό
- 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ αλάτι πιπέρι
- 5-6 ντομάτες ολόκληρες
- 3 κουταλιές μαίντανό ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικό)
- ζάχαρη
Εκτέλεσα
Ζητήστε από το χασάπη να σας κόψει το κοτόπουλο σε μερίδες (με το κόκαλό τους) ανάλογα με τα άτομα που Θα φάνε. Αλευρώνετε και τηγανίζετε το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει. Βάζετε το κοτόπουλο σε μια κατσαρόλα, ενώ στο τηγάνι βάζετε 3 κουταλιές αλεύρι και το γυρίζετε με μια ξύλινη κουτάλα για να πάρει ένα σκούρο καστανό χρώμα. Μόλις σκουρίνει το αλεύρι, ρίχνετε ένα ποτήρι κρασί και ένα ποτήρι νερό και δουλεύετε καλά να ξεσβολιάσει. Όταν πάρει βράση, προσθέτετε 1 1/2 κουτί ντοματάκια κονκασέ και λίγη ζάχαρη και, μετά από άλλη μία βράση, ρίχνετε τη σάλτσα αυτή στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο με λίγο αλάτι και πιπέρι, και το σκόρδο. Τ' αφήνετε όλα να βράσουν γύρω στα 35' και βγάζετε το κοτόπουλο και περνάτε τη σάλτσα από το τρυπητό και την κρατάτε ζεστή. Στην κατσαρόλα βάζετε πάλι το κοτόπουλο και ανάμεσα ντοματούλες ολόκληρες, ίδιου μεγέθους, πασπαλισμένες με μάίντανό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να ψηθεί σε σιγανή φωτιά άλλα 40'. Σερβίρετε το κρέας στη μέση της πιατέλας, τις ντο-τούλες γύρω-γύρω και τις περιχύνετε με τη ζεστή σάλτσα.
Συνοδεύεται υπέροχα με μακαρόνια βουτυράτα
10 Αυγούστου, 2020
Κριθαράκι κατσαρόλας
Κριθαράκι κατσαρόλας
Υλικά
- 1 πακέτο κριθαράκι
- 2 κρεμμύδια
- 4 ντομάτες ώριμες
- 1 πιπεριά
- 4 σκελίδες σκόρδο
- λίγα λουκάνικα χωριάτικα,
- αλάτι, πιπέρι
- 1 φλιτζ. τσαγιού λάδι
- λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι
Εκτέλεση
Τρίβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη και το τσιγαρίζουμε με το λάδι. Προσθέτουμε τις ντομάτες περασμένες από τρυπητό, την πιπεριά ψιλοκομμένη, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και τα λουκάνικα χοντροκομμένα, αφού πρώτα αφαιρέσουμε την πέτσα τους. Αφήνουμενα βράσουν όλα μαζί 10', ρίχνουμε κατόπιν ανάλογο νερό και μόλις πάρει βράση βάζουμε μέσα και το κριθαράκι και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει, ώσπου να δέσει, ανακατεύοντας το κάθε τόσο. Σβήνουμε την φωτιά, ρίχνουμε από πάνω λίγο πιπέρι, αφήνουμε να σταθεί λίγο και σερβίρουμε.
09 Αυγούστου, 2020
Σταρένιο ψωμί
Σταρένιο ψωμί
ΥΛΙΚΑ (για 2 φραντζόλες)
■ 1 κιλό καλής ποιότητας σταρένιο αλεύρι, για ψωμί
■ 1Υ2 φακελάκι (περίπου 12 γρ.) ξηρή μαγιά
■ 1 γεμάτο κουτ. γλυκού αλάτι
■ 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε μια μεγάλη λεκάνη (ή στον κάδο του μίξερ πάγκου) βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι. Ανακατεύουμε και αρχίζουμε να ρίχνουμε σταδιακά νερό, ζυμώνοντας παράλληλα με τα χέρια μας (ή με το εξάρτημα «γάντζος» για ζύμες), μέχρι να σχηματιστεί σιγά-σιγά μια σκληρή ζύμη. Υπολογίζουμε ότι συνολικά Θα χρειαστούμε όχι περισσότερο από 500 ml νερό, ανάλογα με το πόσο «τραβάει» το αλεύρι. Σε κάθε περίπτωση, το ρίχνουμε σταδιακά, ζυμώνοντας για να δούμε πόσο Θα χρειαστεί. Συνεχίζουμε το έντονο, δυνατό ζύμωμα με τα χέρια για 8- 10 λεπτά (ή για 5- 6 λεπτά στο μίξερ), μέχρι η ζύμη να μαλακώσει, να γίνει λεία στην υφή και ελαστική. Τότε προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι το λάδι να απορροφηθεί από τη ζύμη. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνουμε να "ηρεμήσει" για 30 λεπτά. Τη χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη και πλάθουμε το καθένα σε φραντζόλα. Αν Θέλουμε μάλιστα, βάζουμε τις φραντζόλες σε δύο μακρόστενες, μέτριες φόρμες για κέικ, για να έχουν ομοιόμορφο σχήμα. Αντί για φραντζόλες, μπορούμε να πλάσουμε δύο καρβέλια ή να φτιάξουμε ένα, μεγάλο. Κάνουμε μερικές παράλληλες χαρακιές στην επιφάνεια των ψωμιών ή 3-4 τρύπες, τα σκεπάζουμε με μια κουβέρτα και τα αφήνουμε σε ένα ζεστό σημείο του σπιτιού για περίπου 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσουν καλά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. =εσκεπάζουμε τα ψωμιά και τα ψήνουμε για 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα. Τα βγάζουμε και για να δούμε αντό ψωμί είναι ψημέ-νο, το πιάνουμε με πετσέτα για να μην καούμε, το γυρίζουμε ανάποδα και το χτυπάμε. Αν είναι ψη-μένο, Θα πρέπει να κάνει κούφιο ήχο. Αν δεν είναι έτοιμο, συνεχίζουμε το ψήσιμο γιαλίγαλεπτά ακό-μη.Το βγάζουμε και το αφήνουμενα κρυώσει πάνω σε μια σχάρα.
Ντίνα Νικολάου
Σουτζουκάκια σμυρναίικα
Σουτζουκάκια σμυρναίικα
Υλικά
- 1/2 κιλό κιμά
- ψίχα από 2-3 φέτες ψωμί (2 ημερών)
- 1 κρεμμύδι (ψιλοκ.)
- 1 σκελίδα σκόρδο (τριμμ.)
- 1/2 κουταλάκι κύμινο σκόνη
- αλάτι, πιπέρι, λίγο ξίδι
- ελαιόλαδο για τη σάλτσα
- 4-5 φρέσκιες ντομάτες ψιλοκ. ή 1 κουτί ντοματ. κονκασέ
- 1 κρεμμύδι (ψιλοκομ.)
- 1-2 σκελίδες σκόρδο (τριμμ.)
- 1/2 ποτήρι κόκ. ξηρό κρασί
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- αλάτι, πιπέρι, κύμινο σκόνη
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
1. Αφήνετε την φίχα του ψωμιού σε νερό να μουλιάσει και τη στύβετε καλά με τα χέρια σας. Αναμιγνύετε και τα υπόλοιπα υλικά του κιμά, ζυμώνετε να ανακατευτούν καλά και πλάθετε μακρόστενα σουτζουκάκια. Λαδώνετε πού και πού τα χέρια σας, για να μην κολλάει ο κιμάς.
2. Τηγανίζετε με ελαιόλαδο τα σουτζουκάκια να ροδίσουν καλά απ' όλες τις πλευρές, τα βγάζετε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί και τα αφήνετε να στραγγίσουν.
3. Ετοιμάζετε τη σάλτσα; σε κατσαρόλα σοτάρετε με ελαιόλα-δο ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τα ντοματάκια ή τις φρέκιες ντομάτες. Αλατο-πιπερώνετε τη σάλτσα, ρίχνετε το κύμινο, τη ζάχαρη και την αφήνετε να σιγοβράσει, μέχρι να δέσει ελαφρά.
4. Κατόπιν, ρίχνετε τα σουτζουκάκια στη σάλτσα και τα αφή-νετε να σιγοβράσουν, μια 20-25 λεπτά περίπου (προσθέ-τοντας λίγο ζεστό νερό αν χρειαστεί).
5. Σερβίρονται ζεστά, με μαϊντανό φιλοκομμένο.
Κλασικό πιάτο, λαχταριστό με ρύζι πιλάφι, κάποιο ζυμαρικό ή πουρέ πατάτας.
Νικ. Τσελεμεντες
08 Αυγούστου, 2020
ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΡΑΨΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΕΝΑ ΤΣΑΝΤΑΚΙ ΜΕ ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΦΙΟΓΚΟ ..... by Κικιρικου Μανταλακια
-
Οι θεραπευτικές ιδιότητες της Δάφνης H Δάφνη είναι πασίγνωστο δέντρο από την αρχαιότητα . Αν και έχει ευρέως καθιερωθεί λόγω της χρήσης της ...
-
ΚΟΥΒΕΡΤΑΚΙ BY KIKIRIKOU ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΡΑΨΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ ΕΝΑ ΚΟΥΒΕΡΤΑΚΙ... ΘΑ ΠΑΝΤΡΕΨΟΥΜΕ 2 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΆ ΥΦΑΣΜΑΤΑ... ΠΙΚΕ Κ ΠΟΠΛΙΝΑ! ΥΛΙΚΑ : 100εκ*100...
-
ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΡΑΨΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΕΝΤΟΝΙ ΜΕ ΛΑΣΤΙΧΟ???? ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ !!!