11 Νοεμβρίου, 2020

Πλυντήριο ρούχων - 5 χρήσιμα μυστικά

Το πλυντήριο ρούχων, μπορεί να διατηρηθεί σε πολλή καλή κατάσταση, για πολλά χρόνια, αρκεί να γίνεται η σωστή χρήση. Και εφ' όσον γίνεται σωστή χρήση του πλυντηρίου, το πλύσιμο των ρούχων θα γίνεται κι αυτό σωστά και όπως πρέπει, χωρίς βγάζοντάς τα να μυρίζουν μούχλα ή κάτι άλλο. Στο βίντεο, θα δεις 5 πολύ χρήσιμα μυστικά για να είναι πάντοτε σε καλή κατάσταση το πλυντήριο, αλλά να πλένονται σωστά και τα ρούχα.


 

Ντολμάδες με φακή

 Ντολμάδες με φακή 

Υλικά 


  • 1 φλιτζ. τσαγιού φακή 
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ρύζι 
  • 1 φλιτζ. τσαγιού λάδι 
  • 1/4 του κιλού αμπελόφυλλα 
  • λίγος μάίντανός 
  • 1 κρεμμύδι μέτριο 
  • 2 ντομάτες 
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο 
  • λίγος δυόσμος 
  • αλάτι, πιπέρι 

εκτέλεση 

Βράζουμε την φακή και την βάζουμε σε σουρρωτήρι να στραγγίξει. Ψιλοκόβουμε σε λεκάνη το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τις ντομάτες, τα σκόρδα, τον δυόσμο, προσθέτουμε το 1/2 λάδι, αλάτι, πιπέρι, την φακή, το ρύζι πλυμένο και τα ανακατεύουμε καλά όλα μαζί. Ζεματάμε τα αμπελόφυλλα, παίρνουμε 1-1 τα φύλλα, βάζου-με μια κουταλιά από την γέμιση που ετοιμάσαμε και τυλίγουμε ντολμάδες. "Οταν τυλιχτούν όλοι, τους αραδιάζουμε στην κατσαρόλα, ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο λάδι και λίγο νερό και τους βράζουμε σε σιγανή φωτιά. 


ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!


 

10 Νοεμβρίου, 2020

Η Ροδιά


 

Κοτόπούλο με πάπρικα και ελιές

 Κοτόπούλο με πάπρικα και ελιές 

Υλικά 


  • 1 κοτόπουλο 
  • 4 κουταλιές αλεύρι 
  • 2 κουταλιές παρμεζάνα 
  • 1 κουταλάκι πάπρικα πιπέρι, 
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο, 
  • 3 μέτριες ντομάτες, 
  • λίγη ρίγανη 
  • 1 μεγάλη πιπεριά 
  • 1 μέτριο κρεμμύδι 
  • 15 ελιές μαύρες 
  • 2 κουταλάκια αλάτι λίγη ακόμη παρμεζάνα 
  • 1 κ 1/2  φλιτζ. τσαγιού νερό ζεστό 

Εκτέλεση

 Καθαρίζετε και πλένετε το κοτόπουλο. Το κόβετε σε 6 μερίδες. Αναμιγνύετε το αλεύρι την παρμεζάνα, την πάπρικα, το 1/2 αλάτι και λίγο πιπέρι. Αλευρώνετε τα κομμάτια του πουλιού. Ζεσταίνετε σε τηγάνι το βούτυρο. Κοσκινίζετε μέσα 3 κομ-μάτια του κοτόπουλου. Τα βάζετε σε κατσαρόλα. Κοσκινίζετε και τα υπόλοιπα και τα βάζετε στην κατσαρόλα. Ζεματάτε τις ντομάτες και τις ξεφλουδίζετε, τις κόβετε σε τέταρτα και αφαιρείτε τους σπόρους. Κόβετε την πιπεριά σε τετράγωνα κομματάκια. Καθαρίζετε και κόβετε το κρεμμύδι σε κρίκους. Βγάζετε από τις ελιές το κουκού-τσι. Τα ρίχνετε όλα στο κοτόπουλο. Ρίχνετε επί-σης το υπόλοιπο αλάτι, λίγη ρίγανη, 1 κουταλιά παρμεζάνα και το νερό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το κοτόπουλο να σιγοψηθεί επί 45'. 


ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!


 

09 Νοεμβρίου, 2020

Κάστανο γλυκό

Κάστανο γλυκό 

ΥΛΙΚΑ: 


  • Ι ΚΙΛΟ ΖΑΧΑΡΗ 
  • Ί ΚΙΛΟ ΚΑΣΓΑΝΑ 
  • Ί ΛΕΜΟΝΙ 
  • 2 ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗ 
  • 2-3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΓΛΥΚΟΖΗ 

Βράζουμε λίγο τα κάστανα. Τα πλένουμε και τα βράζουμε με νερό και λίγο αλάτι, για 15 περί-που λεπτά, τα αφήνουμε στο νερό να κρυώσουν. Μπορούμε αν δεν θέλουμε να τα βράσουμε να τα αφήσουμε δύο ώρες σε κρύο νερό να σταθούν ώστε να καθαρίζονται εύκολα. Στη συνέχεια τα ξεφλουδίζουμε, πρέπει να προσέξουμε να μην είναι πολύ βρασμένα, τα τοποθετούμε ένα-ένα όρθια και τα βράζουμε μαζί με το λεμόνι και τα φύλλα δάφνης σε ανοιχτή κατσαρόλα. Τα κάστανα πρέπει να είναι σκεπασμένα με το σιρόπι, όταν δέσει το γλυκό το τραβάμε από τη φωτιά αφού προηγουμένως έχουμε ρίξει τη γλυκόζη και το αφήνουμε να σταθεί 24 ώρες. Την επόμενη αν δούμε ότι χρειάζεται και άλλο δέσιμο τα ξαναβάζουμε για λίγα λεπτά στη φωτιά. Αφού κρυώσει καλά το γλυκό το βάζουμε σε ανοιχτό βάζο ή πυρέξ. 


Μακαρόνια με λουκάνικα

 Μακαρόνια με λουκάνικα 

Υλικά 


  • 700 γραμμ. μακαρόνια 
  • 8 λουκάνικα Φραγκφούρτης 
  • 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος πυχτή 
  • 70 γραμμ. βούτυρο 
  • 100 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη, 
  • αλάτι 

Εκτέλεση 

Βράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό. Στο μεταξύ ζεματίζετε τα λουκάνικα, τα καθαρίζετε και τα κόβετε φέτες. Βάζετε σε πολύ χαμηλή φωτιά μια κατσαρόλα με το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και τα λουκάνικα. Αν χρειαστεί, προσθέτετε μερικές κουταλιές από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια για να μαλακώσουν τα λουκάνικα. Στραγγίζετε τα μακαρόνια, τα βάζετε σε ζεστή πιατέλα, προσθέτετε τη σάλτσα, ανακατεύετε, ρίχνετε την παρμεζάνα και σερβίρετε. 


Τα ζώδια από 9 μέχρι 15 Νοεμβρίου 2020 με τον Χρίστο Ντούβλη

 


ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!


 

06 Νοεμβρίου, 2020

Στο σημερινό βίντεο διακοσμούμε τα μπλουζάκια μας χρησιμοποιώντας υπέροχα σιδερότυπα γκλίτερ!!!


 

Κολοκύθια και μελιτζάνες με θυμάρι

 Κολοκύθια  και μελιτζάνες με θυμάρι 

Υλικά 


  • 600 γραμμ. κολοκύθια 
  • 600 γραμμ. μελιτζάνες μακρυές και ίσιες 
  • 3 μέτριες ντομάτες ώριμες 
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο 
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος 
  • 1 γερή πρέζα από λουλούδια θυμαριού 
  • αλάτι, πιπέρι 

Εκτέλεση

Πλένουμε και ζουμε τα λαχανικά. φλουδίζουμε τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες. Αφαιρούμε το κοτσάνι από τις ντομάτες. Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε κανονικές φέτες. Περνάμε ελαφρώς με λάδι ένα ελαφρύ πυρέξ. Πασπαλίζουμε τον πάτο με το σκόρδο και τον μάίντανό. Τοποθετούμε τις φέτες λαχανικών πλάι πλάι ως εξής: κολοκυθάκια, μελιτζάνες, ντομάτες, τοποθετώντας τες όρθιες γύρω από το σκεύος, κατόπιν στο κέντρο αλατίζουμε, πιπερώνουμαι πασπαλίζουμε με θυμάρι . Ποτίζουμε με λίγο λάδι. Ψήνουμε στον φούρνο στους 200 ° C για 1 και μισή  ώρα. Σερβίρουμε όπως είναι. 



ΚΑΛΗΜΕΡΑΑΑ!!!