04 Δεκεμβρίου, 2020
Στο σημερινό βίντεο φτιάχνουμε ένα πανεύκολο μαξιλάρι με θήκη για βιβλία!!! by Ms Alley Cat
Ρύζι με Λαχανικά στον φούρνο
Ρύζι με Λαχανικά στον φούρνο
Υλικά
- 300 γραμμ. ρύζι
- 150 γραμμ. τυρί κασέρι
- 3 ντομάτες όχι ώριμες
- 100 γραμμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 1 μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
- 1/2 φλιτζ. του τσαγιού λάδι
- 2 αυγά
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- αλάτι πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- λίγη φυτίνη
- λίγη φρυγανιά
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βράζετε νερό (2 1/2 φορές περίπου του όγκου του ρυζιού) με τον κύβο λαχανικών. Ρίχνετε το ρύζι και το βράζετε μέχρι να μαλακώσει και να απορροφήσει τα υγρά. Αλστοπιπερώνετε και αφήνετε να κρυώσει. Ζεσταίνετε το λάδι και τσιγαρίζετε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Προσθέτετε την μελιτζάνα και συνεχίζετε 4'-5' ακόμη. Ρίχνετε τις 2 ντομάτες χωρίς σπόρους κομμένες σε κομματάκια. Τις τσιγαρίζετε και αυτές. Αναμιγνύετε το μείγμα των τσιγαρισμένων λαχανικών με το ρύζι. Αλείφετε ένα πυρίμαχο ταψί με φυτίνη και πασπαλίζετε με την φρυγανιά. Αδειάζετε το μισό από το μίγμα του ρυζιού και κατόπιν απλώνετε επάνω τις φέτες του τυριού. Ρίχνετε το υπόλοιπο ρύζι. Ισιώνετε την επιφάνεια του φαγητού και τοποθετήτε εκεί την 3η ντομάτα κομμένη σε ροδέλες. Χτυπάτε τα αυγά με το τριμμένο τυρί και περιχύνετε το φαγητό. Σκορπίζετε από πάνω λίγη φρυγανιά. Ψήνετε 25'-30'.
03 Δεκεμβρίου, 2020
Μοσχάρι κινέζικο με λαχανικά και καρύδια
Μοσχάρι κινέζικο με λαχανικά και καρύδια
Υλικά
- 200 γραμμάρια μοσχάρι
- 1 κουταλιά κορν φλαουρ
- 3 κουταλιές σόγια σος
- 2 φλυττάνια τωμός κρέατος τεστός
- 2 πιπεριές κομμένες σε τετραγωωάκια
- 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
- 1/2 φλυττάνι φουντίτσες μπρόκολο
- 1 κολοκύθι κομμένο σε μπαστουνάικια
- Άνηθος
- 5-6 καρύδια καβουρδισμένα
- 5-6 αμύγδαλα καβουρδισμένα
Εκτέλεση
Κόβω το μοσχάρι σε λεπτά και μικρά κομματάκια. Το μαρινάρω Ι5 λεπτά στη σόγια σας με το κορν φλάουερ. Στα wok και σε δυνατή φωτιά, σωτάρω το μοσχάρι με τη σάλτσα του, μέχρι να ροδίσει. Προσθέτω το ζωμό κρέατος και βράζω μέχρι να μείνει ελάχιστος ζωμος Προσθέτω τα λαχανικά και τον άνηθο. Τα σωτάρω μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να είναι τραγανά. Σερβίρω πασπαλίζοντας με καρύδια και αμύγδαλα.
02 Δεκεμβρίου, 2020
Σουφλέ Λαχανικών
Σουφλέ Λαχανικών
Υλικά
- 4 αβγά
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 1/2 φλιτζ. τσαγιού γάλα
- 1 1/2 φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 3/4 φλιτζ. τσαγιού τριμμένο κίτρινο τυρί (γραβιέρα, παρμεζάνα κ.ο.κ)
- δυόσμο ή βασιλικό ψιλοκομμένο (προαιρ.)
- 2 μελιτζάνες μακρόστενες (κομμένες)
- 2 κολοκύθια (σε κύβους)
- 2 μέτρια κρεμμύδια (κομμένα)
- 2 πατάτες (σε κύβους)
- 1/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- λίγο δυόσμο ή βασιλικό φρέσκο (ψιλοκομμένο)
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ετοιμάζετε πρώτα τα λαχανικά: ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε ένα-ένα τα λαχανικά μέχρι νά μαραθούν: ρίχνετε πρώτα τα κρεμ-μύδια μέχρι να γίνουν διάφανα. Τα βγάζετε σε μπολ και συνεχίζετε με τα κολοκυθάκια, τις πατάτες και τέλος με τις μελιτζάνες. Αλατοπιπερώνετε τα λαχανικά, προσθέ-τετε τα μυρωδικά και ανακατεύετε.
Στη συνέχεια, χτυπάτε στο μπλέντερ τα αβγά με το ελαιόλαδο, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το τριμμένο τυρί. Αναμιγνύετε με το μίγμα των λαχανικών και μετα-φέρετε το σουφλέ σε καλά λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα του σουφλέ.
Το ιμήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η επιφάνειά του.
Σερβίρετε το φαγήτό ζεστό, αμέσως μόλις το βγάλετε από το φούρνο. Εάν θέλετε, το πασπαλίζετε με ψιλοκομ-μένα φρέσκο βασιλικό ή δυόσμο.
01 Δεκεμβρίου, 2020
Κλασική Κοτόσούπα αβγολέμονο
Κλασική Κοτόσούπα αβγολέμονο
Υλικά
- 1-1/2-2 κιλά κότα
- 1-1/2-2 λίτρα σπιτικό ζωμό κότας ή νερό
- 2-3 καρότα (κομμένα στη μέση)
- 2 κρεμμύδια (κομμένα στη μέσα)
- 1 κλαδάκι σέλινο με τη ρίζα (κομμένο)
- 1 φλιτζ. τσαγιού ρύζι
- αλάτι, πιπέρι
- 1-2 αβγά
- χυμό 1-2 λεμονιών
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Καθαρίζετε την κότα, αφαιρώντας τα εντόσθια, τα περιπά λίπη και κάποια πούπουλα που πιθανόν έχει. Την πλένετε με άφθονο νερό και την κόβετε σε μερίδες. Βάζετε σε μία κατσαρόλα το ζωμό ή το νερό και αφού πάρει βράση, προσθέτετε την κότα και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το ρύζι. Μόλις βράσει καλά η κότα, τη βγάζετε από την κατσαρόλα, στραγγίζετε το ζωμό, τον ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα και τον αφήνετε να πάρει βράση.
Ρίχνετε και το ρύζι και το αφήνετε να βράσει. Εάν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο ακόμη ζωμό ή νερό, έτσι ώστε η σούπα να μείνει με μπόλικο ζωμό.
Ετοιμάζετε το αβγολέμονο: Σπάτε σε γυάλινο βαθύ σκεύος τα αβγά και τα χτυπάτε ελαφρά με το σύρμα των αβγών ή με πιρούνι. Ρίχνετε λίγο-λίγο το χυμό λεμονιού και χτυπώντας διαρκώς, προσθέτετε σιγά-σιγά το ζουμί από το φαγητό.
Ρίχνετε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα με το φαγητό και την κουνάτε γρήγορα, με κυκλικές κινήσεις, ώστε να πάει παντού. Σερβίρετε αμέσως.
30 Νοεμβρίου, 2020
Ζύμη για πίτσα , Σάλτσα ντομάτας, Πίτσα Μαργαρίτα ,Πίτσα με ντομάτα και ελιές
Ζύμη για πίτσα
(για 4-6 πίτσες)
- 800 γραμμάρια αλεύρι
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά διαλυμένη σε
- 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
Ετοιμάζω προζύμι, Βάζοντας σε μια λεκανίτσα Ι φλυτζάνι αλεύρι. Κάνω στη μέση μια λακκουΒίτσα και ρίχνω το νερό με τη μαγιά δουλεύοντας το μείγμα με τα χέρια. Πλάθω το προζύμι σε σχήμα μπάλας και το Βάζω σε ένα αλευρωμένο μπολ. Αφού το χαράξω σταυρωτά με ένα μαχαίρι, το σκεπάζω και το αφήνω σε χλιαρό μέρος, Ι5 λεπτά περίπου, για να φουσκώσει. Βάζω το υπόλοιπο αλεύρι σε μια λεκάνη, κάνοντας στη μέση μια λακκουΒίτσα. Ρίχνω μέσα το προζύμι και δουλεύω τα υλικά Βάζοντας το αλεύρι λίγο λίγο. Προσθέτω λίγο αλάτι και χλιαρό νερό (όσο χρειάζεται ώστε η ζύμη να γίνει λεία, μαλακιά και σφιχτή χωρίς σβόλους). Χωρίζω τη ζύμη σε 4 ή 6 στρογγυλά κομμάτια. Τα Βάζω σε ένα αλευρωμένο ταψί. Τα σκεπάζω και τα αφήνω να φουσκώσουν μέχρι να διπλασιασ8εί σχεδόν, ο όγκος τους. Παίρνω ένα ένα τα κομμάτια τα Βάζω σε λεία και ίσια επιφάνεια και τα ανοίγω σε στρογγυλές πιτούλες χτυπώντας τα δυνατά με τα χέρια. Σκεπάζω τη ζύμη με τα υλικά που προτιμώ. Ψήνω σε δυνατό φούρνο (200°C) μέχρι το τυρί να αρχίσει να λιώνει και τα υλικά μου να αρχίσουν να γυαλίζουν.
Σάλτσα ντομάτας
- 1 φλυττάνιελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 3 ντομάτες φρέσκιες και
- μια κουταλιά πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό
- 1 κουταλάκι γλυκαντικό
- Αλάτι Πιπέρι Ρίγανη
Τσιγαρίζω το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει. Τα ανακατεύω μέχρι να μαραθούν. Προσ8έτω τη ντομάτα, το γλυκαντικό, αλάτι, πιπέρι και ανάλογο νερό, το σκόρδο και τη ρίγανη. Αφήνω να σιγοΒράσουν μέχρι να απορροφηθεί το νερό.
-
Οι θεραπευτικές ιδιότητες της Δάφνης H Δάφνη είναι πασίγνωστο δέντρο από την αρχαιότητα . Αν και έχει ευρέως καθιερωθεί λόγω της χρήσης της ...
-
ΚΟΥΒΕΡΤΑΚΙ BY KIKIRIKOU ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΡΑΨΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ ΕΝΑ ΚΟΥΒΕΡΤΑΚΙ... ΘΑ ΠΑΝΤΡΕΨΟΥΜΕ 2 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΆ ΥΦΑΣΜΑΤΑ... ΠΙΚΕ Κ ΠΟΠΛΙΝΑ! ΥΛΙΚΑ : 100εκ*100...
-
ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΡΑΨΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΕΝΤΟΝΙ ΜΕ ΛΑΣΤΙΧΟ???? ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ !!!