04 Δεκεμβρίου, 2020

Στο σημερινό βίντεο φτιάχνουμε ένα πανεύκολο μαξιλάρι με θήκη για βιβλία!!! by Ms Alley Cat

Πανευκολο για αρχάριους και τέλειο δώρο για αυτούς που αγαπούν το διάβασμα!!!


 

Ρύζι με Λαχανικά στον φούρνο

 Ρύζι με Λαχανικά στον φούρνο 

Υλικά 


  • 300 γραμμ. ρύζι 
  • 150 γραμμ. τυρί κασέρι 
  • 3 ντομάτες όχι ώριμες 
  • 100 γραμμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη 
  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε κύβους 
  • 1/2 φλιτζ. του τσαγιού λάδι 
  • 2 αυγά 
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 
  • αλάτι πιπέρι φρεσκοτριμμένο 
  • λίγη φυτίνη 
  • λίγη φρυγανιά 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζετε νερό (2 1/2 φορές περίπου του όγκου του ρυζιού) με τον κύβο λαχανικών. Ρίχνετε το ρύζι και το βράζετε μέχρι να μαλακώσει και να απορροφήσει τα υγρά. Αλστοπιπερώνετε και αφήνετε να κρυώσει. Ζεσταίνετε το λάδι και τσιγαρίζετε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Προσθέτετε την μελιτζάνα και συνεχίζετε 4'-5' ακόμη. Ρίχνετε τις 2 ντομάτες χωρίς σπόρους κομμένες σε κομματάκια. Τις τσιγαρίζετε και αυτές. Αναμιγνύετε το μείγμα των τσιγαρισμένων λαχανικών με το ρύζι. Αλείφετε ένα πυρίμαχο ταψί με φυτίνη και πασπαλίζετε με την φρυγανιά. Αδειάζετε το μισό από το μίγμα του ρυζιού και κατόπιν απλώνετε επάνω τις φέτες του τυριού. Ρίχνετε το υπόλοιπο ρύζι. Ισιώνετε την επιφάνεια του φαγητού και τοποθετήτε εκεί την 3η ντομάτα κομμένη σε ροδέλες. Χτυπάτε τα αυγά με το τριμμένο τυρί και περιχύνετε το φαγητό. Σκορπίζετε από πάνω λίγη φρυγανιά. Ψήνετε 25'-30'. 


ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!


 

03 Δεκεμβρίου, 2020

Μοσχάρι κινέζικο με λαχανικά και καρύδια

 Μοσχάρι κινέζικο με λαχανικά και καρύδια 


Υλικά 

  • 200 γραμμάρια μοσχάρι 
  • 1 κουταλιά κορν φλαουρ 
  • 3 κουταλιές σόγια σος 
  • 2 φλυττάνια τωμός κρέατος τεστός 
  • 2 πιπεριές κομμένες σε τετραγωωάκια 
  • 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες 
  • 1/2 φλυττάνι φουντίτσες μπρόκολο 
  • 1 κολοκύθι κομμένο σε μπαστουνάικια 
  • Άνηθος 
  • 5-6 καρύδια καβουρδισμένα 
  • 5-6 αμύγδαλα καβουρδισμένα 

Εκτέλεση

Κόβω το μοσχάρι σε λεπτά και μικρά κομματάκια. Το μαρινάρω Ι5 λεπτά στη σόγια σας με το κορν φλάουερ. Στα wok και σε δυνατή φωτιά, σωτάρω το μοσχάρι με τη σάλτσα του, μέχρι να ροδίσει. Προσθέτω το ζωμό κρέατος και βράζω μέχρι να μείνει ελάχιστος ζωμος Προσθέτω τα λαχανικά και τον άνηθο. Τα σωτάρω μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να είναι τραγανά. Σερβίρω πασπαλίζοντας με καρύδια και αμύγδαλα. 


ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!


 

02 Δεκεμβρίου, 2020

27 Εξυπνα κόλπα με μανταλάκια

 


Σουφλέ Λαχανικών

Σουφλέ Λαχανικών


Υλικά

  •  4 αβγά 
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 
  • 1 1/2 φλιτζ. τσαγιού γάλα 
  • 1 1/2 φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 
  • 3/4 φλιτζ. τσαγιού τριμμένο κίτρινο τυρί (γραβιέρα, παρμεζάνα κ.ο.κ) 
  • δυόσμο ή βασιλικό ψιλοκομμένο (προαιρ.) 
  • 2 μελιτζάνες μακρόστενες (κομμένες) 
  • 2 κολοκύθια (σε κύβους) 
  • 2 μέτρια κρεμμύδια (κομμένα) 
  • 2 πατάτες (σε κύβους) 
  • 1/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο 
  • λίγο δυόσμο ή βασιλικό φρέσκο (ψιλοκομμένο) 
  • αλάτι, πιπέρι 

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε πρώτα τα λαχανικά: ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε ένα-ένα τα λαχανικά μέχρι νά μαραθούν: ρίχνετε πρώτα τα κρεμ-μύδια μέχρι να γίνουν διάφανα. Τα βγάζετε σε μπολ και συνεχίζετε με τα κολοκυθάκια, τις πατάτες και τέλος με τις μελιτζάνες. Αλατοπιπερώνετε τα λαχανικά, προσθέ-τετε τα μυρωδικά και ανακατεύετε. 

Στη συνέχεια, χτυπάτε στο μπλέντερ τα αβγά με το ελαιόλαδο, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το τριμμένο τυρί. Αναμιγνύετε με το μίγμα των λαχανικών και μετα-φέρετε το σουφλέ σε καλά λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα του σουφλέ. 

Το ιμήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η επιφάνειά του. 

Σερβίρετε το φαγήτό ζεστό, αμέσως μόλις το βγάλετε από το φούρνο. Εάν θέλετε, το πασπαλίζετε με ψιλοκομ-μένα φρέσκο βασιλικό ή δυόσμο. 



ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!


 

01 Δεκεμβρίου, 2020

Αλεξανδρινό, το λουλούδι των Χριστουγέννων!!!


 

Κλασική Κοτόσούπα αβγολέμονο

 Κλασική Κοτόσούπα αβγολέμονο

Υλικά

  •  1-1/2-2 κιλά κότα 
  •  1-1/2-2 λίτρα σπιτικό ζωμό κότας ή νερό 
  •  2-3 καρότα (κομμένα στη μέση) 
  •  2 κρεμμύδια (κομμένα στη μέσα) 
  •  1 κλαδάκι σέλινο με τη ρίζα (κομμένο) 
  •  1 φλιτζ. τσαγιού ρύζι 
  •  αλάτι, πιπέρι 
  •  1-2 αβγά 
  •  χυμό 1-2 λεμονιών 
  •  ελαιόλαδο 


Εκτέλεση 

Καθαρίζετε την κότα, αφαιρώντας τα εντόσθια, τα περιπά λίπη και κάποια πούπουλα που πιθανόν έχει. Την πλένετε με άφθονο νερό και την κόβετε σε μερίδες. Βάζετε σε μία κατσαρόλα το ζωμό ή το νερό και αφού πάρει βράση, προσθέτετε την κότα και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το ρύζι. Μόλις βράσει καλά η κότα, τη βγάζετε από την κατσαρόλα, στραγγίζετε το ζωμό, τον ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα και τον αφήνετε να πάρει βράση. 

Ρίχνετε και το ρύζι και το αφήνετε να βράσει. Εάν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο ακόμη ζωμό ή νερό, έτσι ώστε η σούπα να μείνει με μπόλικο ζωμό. 

Ετοιμάζετε το αβγολέμονο: Σπάτε σε γυάλινο βαθύ σκεύος τα αβγά και τα χτυπάτε ελαφρά με το σύρμα των αβγών ή με πιρούνι. Ρίχνετε λίγο-λίγο το χυμό λεμονιού και χτυπώντας διαρκώς, προσθέτετε σιγά-σιγά το ζουμί από το φαγητό. 

Ρίχνετε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα με το φαγητό και την κουνάτε γρήγορα, με κυκλικές κινήσεις, ώστε να πάει παντού. Σερβίρετε αμέσως. 


ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!! ΚΑΛΟ ΜΉΝΑ!!!


 

30 Νοεμβρίου, 2020

Ζύμη για πίτσα , Σάλτσα ντομάτας, Πίτσα Μαργαρίτα ,Πίτσα με ντομάτα και ελιές

 Ζύμη για πίτσα 

(για 4-6 πίτσες)


  •  800 γραμμάρια αλεύρι 
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά διαλυμένη σε 
  • 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό 

Ετοιμάζω προζύμι, Βάζοντας σε μια λεκανίτσα Ι φλυτζάνι αλεύρι. Κάνω στη μέση μια λακκουΒίτσα και ρίχνω το νερό με τη μαγιά δουλεύοντας το μείγμα με τα χέρια. Πλάθω το προζύμι σε σχήμα μπάλας και το Βάζω σε ένα αλευρωμένο μπολ. Αφού το χαράξω σταυρωτά με ένα μαχαίρι, το σκεπάζω και το αφήνω σε χλιαρό μέρος, Ι5 λεπτά περίπου, για να φουσκώσει. Βάζω το υπόλοιπο αλεύρι σε μια λεκάνη, κάνοντας στη μέση μια λακκουΒίτσα. Ρίχνω μέσα το προζύμι και δουλεύω τα υλικά Βάζοντας το αλεύρι λίγο λίγο. Προσθέτω λίγο αλάτι και χλιαρό νερό (όσο χρειάζεται ώστε η ζύμη να γίνει λεία, μαλακιά και σφιχτή χωρίς σβόλους). Χωρίζω τη ζύμη σε 4 ή 6 στρογγυλά κομμάτια. Τα Βάζω σε ένα αλευρωμένο ταψί. Τα σκεπάζω και τα αφήνω να φουσκώσουν μέχρι να διπλασιασ8εί σχεδόν, ο όγκος τους. Παίρνω ένα ένα τα κομμάτια τα Βάζω σε λεία και ίσια επιφάνεια και τα ανοίγω σε στρογγυλές πιτούλες χτυπώντας τα δυνατά με τα χέρια. Σκεπάζω τη ζύμη με τα υλικά που προτιμώ. Ψήνω σε δυνατό φούρνο (200°C) μέχρι το τυρί να αρχίσει να λιώνει και τα υλικά μου να αρχίσουν να γυαλίζουν. 


Σάλτσα ντομάτας 

  • 1 φλυττάνιελαιόλαδο 
  • 1 κρεμμύδι 
  • 1 σκελίδα σκόρδο 
  • 3 ντομάτες φρέσκιες και 
  • μια κουταλιά πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό 
  • 1 κουταλάκι γλυκαντικό 
  • Αλάτι Πιπέρι Ρίγανη 

Τσιγαρίζω το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει. Τα ανακατεύω μέχρι να μαραθούν. Προσ8έτω τη ντομάτα, το γλυκαντικό, αλάτι, πιπέρι και ανάλογο νερό, το σκόρδο και τη ρίγανη. Αφήνω να σιγοΒράσουν μέχρι να απορροφηθεί το νερό. 

Πίτσα Μαργαρίτα 

Στρώνω πάνω στη ζύμη της πίτσας τη σάλτσα ντομάτας. Προσθέτω ένα φλυτζάνι κασέρι και μοτσαρέλα σε λεπτές φέτες, τριμμένο Βασιλικό, Ι κουταλιά σούπας τριμμένο σκληρό τυρί (ρεγκάτο ή κεφαλοτύρι) και λίγο πιπέρι. Φουρνίζω στους 200°C. 

Πίτσα με ντομάτα και ελιές 

Στρώνω πάνω στη ζύμη της πίτσας ελάχιστη σάλτσα ντομάτας και λεπτά φετάκια μοτσαρέλα. Προσθέτω την ντομάτα κομμένη λεπτές ροδέλες, Ι σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο, Ι κουταλάκι ρίγανη, 2-3 φύλλα ψιλοκομμένο Βασιλικό, μερικές ψιλοκομμένες ελιές, πιπέρι. Φουρνίζω στους 200°C. 




ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!