09 Δεκεμβρίου, 2020
Φακές πιλάφι με ρύζι
Φακές πιλάφι με ρύζι
Υλικά
- 1 1/2 φλιτζ. τσαγιού χοντρές φακές
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 φύλλο δάφνη
- 1 κλωνάρι ρίγανη
- 150 γραμμ. λάδι
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζ. τσαγιού ρύζι
- 3 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Προετοιμάζουμε και βράζουμε τις φακές μαζί με τη δάφνη και τη ριγανη. Αφαιρούμε και πετάμε την δάφνη και την ρίγανη, στραγγίζουμε μετά τις φακές και τις αφήνουμε να περιμένουν. Ροδίζουμε με το λάδι στην κατσαρόλα το ψιλοκομμένο κρεμ-μύδι. Προσθέτουμε το ρύζι και το αφήνουμε να καβουρδιστεί και αυτό λιγάκι. Ρίχνουμε τις ντομάτες και λίγο ζωμό κρέατος και όταν αρχίσει η βράση, ρίχνουμε μέσα και τις στραγγισμένες φακές και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί, να πιούν και να γίνουν ένα σπυρωτό πιλάφι.
08 Δεκεμβρίου, 2020
Γευστικό κοτόπούλο με αμύγδαλα
Γευστικό κοτόπούλο με αμύγδαλα
Υλικά
- 2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ,
- 1 φλιτζ. ζωμό κοτόπουλου
- 3 κουτ. σούπας καλαμποκέλαιο,
- 3/4 κιλού στήθος κοτόπουλου σε φιλετάκια,
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη,
- 1 φλιτζ. λάχανο μιιλοκομμένο,
- 1 φλιτζ. σέλινο χοντρό σε φέτες,
- 1/4 κιλού μανιτάρια σε φέτες
- 1/2 φλιτζ. αμύγδαλα ασπρισμένα και κομμένα στη μέση
Εκτέλεση
Σε μεγάλο τηγάνι βάζετε 2 κουτ. λάδι και σωτάρετε το κοτόπουλο για δυο λεπτά. Το βγάζετε, ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι και τηγανίζετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το λάχανο και το σέλινο, ανακατεύοντας γρήγορα και συνεχώς. Τέλος, προσθέτετε τα μανιτάρια και τα αμύγδαλα να πάρουν μια βόλτα. (Θα χρειαστεί να τηγανίσετε σε δύο δόσεις). Ξαναβάζετε όλα τα υλικά στο τηγάνι και τα περιχύνετε με την εξής σάλτσα: Σε μικρό μπωλ ανακατεύετε το κορν φλάουρ, το ζωμό κοτόπουλου. Αφήνετε το φαγητό σε σιγανή φωτιά σκεπασμένο επί 10 λεπτά και σερβίρετε με ρύζι.
07 Δεκεμβρίου, 2020
Καροτόσουπα με πορτοκάλι
Καροτόσουπα με πορτοκάλι
Υλικά
- 3 καρότα
- 1 πράσο μικρό
- 1/2 φλυτζάνι χυμό πορτοκάλι
- Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 καρότο χοντροκομμένο
- 4 κουταλιές γιαούρτι lίght
- 1 φλυτζάνι ζεστό νερό
- Αλάτι Πιπέρι
- Κάρδαμο
- Φέτες πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Σωτάρω το πράσο σε ζωμό λαχανικών. Προσθέτω τα κομμένα κομματάκια του καρότου και το ζεστό νερό. Βράζω μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τα περνάω στο μπλέντερ να γίνουν πουρές. Στο μείγμα Βάζω το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, το αλατοπίπερο και το γιαούρτι. Ανακατεύω καλά τη σούπα. Τη Βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον. Σερδίρω τη σούπα κρύα. Γαρνίρω με κάρδαμο και λεπτοκομμένες φετούλες πορτοκαλιού.
04 Δεκεμβρίου, 2020
Στο σημερινό βίντεο φτιάχνουμε ένα πανεύκολο μαξιλάρι με θήκη για βιβλία!!! by Ms Alley Cat
Ρύζι με Λαχανικά στον φούρνο
Ρύζι με Λαχανικά στον φούρνο
Υλικά
- 300 γραμμ. ρύζι
- 150 γραμμ. τυρί κασέρι
- 3 ντομάτες όχι ώριμες
- 100 γραμμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 1 μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
- 1/2 φλιτζ. του τσαγιού λάδι
- 2 αυγά
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- αλάτι πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- λίγη φυτίνη
- λίγη φρυγανιά
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βράζετε νερό (2 1/2 φορές περίπου του όγκου του ρυζιού) με τον κύβο λαχανικών. Ρίχνετε το ρύζι και το βράζετε μέχρι να μαλακώσει και να απορροφήσει τα υγρά. Αλστοπιπερώνετε και αφήνετε να κρυώσει. Ζεσταίνετε το λάδι και τσιγαρίζετε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Προσθέτετε την μελιτζάνα και συνεχίζετε 4'-5' ακόμη. Ρίχνετε τις 2 ντομάτες χωρίς σπόρους κομμένες σε κομματάκια. Τις τσιγαρίζετε και αυτές. Αναμιγνύετε το μείγμα των τσιγαρισμένων λαχανικών με το ρύζι. Αλείφετε ένα πυρίμαχο ταψί με φυτίνη και πασπαλίζετε με την φρυγανιά. Αδειάζετε το μισό από το μίγμα του ρυζιού και κατόπιν απλώνετε επάνω τις φέτες του τυριού. Ρίχνετε το υπόλοιπο ρύζι. Ισιώνετε την επιφάνεια του φαγητού και τοποθετήτε εκεί την 3η ντομάτα κομμένη σε ροδέλες. Χτυπάτε τα αυγά με το τριμμένο τυρί και περιχύνετε το φαγητό. Σκορπίζετε από πάνω λίγη φρυγανιά. Ψήνετε 25'-30'.
03 Δεκεμβρίου, 2020
Μοσχάρι κινέζικο με λαχανικά και καρύδια
Μοσχάρι κινέζικο με λαχανικά και καρύδια
Υλικά
- 200 γραμμάρια μοσχάρι
- 1 κουταλιά κορν φλαουρ
- 3 κουταλιές σόγια σος
- 2 φλυττάνια τωμός κρέατος τεστός
- 2 πιπεριές κομμένες σε τετραγωωάκια
- 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
- 1/2 φλυττάνι φουντίτσες μπρόκολο
- 1 κολοκύθι κομμένο σε μπαστουνάικια
- Άνηθος
- 5-6 καρύδια καβουρδισμένα
- 5-6 αμύγδαλα καβουρδισμένα
Εκτέλεση
Κόβω το μοσχάρι σε λεπτά και μικρά κομματάκια. Το μαρινάρω Ι5 λεπτά στη σόγια σας με το κορν φλάουερ. Στα wok και σε δυνατή φωτιά, σωτάρω το μοσχάρι με τη σάλτσα του, μέχρι να ροδίσει. Προσθέτω το ζωμό κρέατος και βράζω μέχρι να μείνει ελάχιστος ζωμος Προσθέτω τα λαχανικά και τον άνηθο. Τα σωτάρω μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να είναι τραγανά. Σερβίρω πασπαλίζοντας με καρύδια και αμύγδαλα.
-
Οι θεραπευτικές ιδιότητες της Δάφνης H Δάφνη είναι πασίγνωστο δέντρο από την αρχαιότητα . Αν και έχει ευρέως καθιερωθεί λόγω της χρήσης της ...
-
ΚΟΥΒΕΡΤΑΚΙ BY KIKIRIKOU ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΡΑΨΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ ΕΝΑ ΚΟΥΒΕΡΤΑΚΙ... ΘΑ ΠΑΝΤΡΕΨΟΥΜΕ 2 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΆ ΥΦΑΣΜΑΤΑ... ΠΙΚΕ Κ ΠΟΠΛΙΝΑ! ΥΛΙΚΑ : 100εκ*100...
-
ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΡΑΨΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΕΝΤΟΝΙ ΜΕ ΛΑΣΤΙΧΟ???? ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ !!!